Berhalter: "Weah hasznos lenne a Juventusban"

weah_2.jpgAz Amerikai Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya, Gregg Berhalter a minap rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának a Juventus által leigazolni kívánt Timothy Weah ügyében, miután az elmúlt napokban kiderült, hogy a labdarúgó megállapodásra jutott a torinóiakkal a személyes feltételeket illetően, a Lille pedig szintén az egyezség küszöbén áll a bianconero alakulattal. 

"Nem tudom, jelenleg hogy állnak a Juve és a Lille egymással folytatott tárgyalásai, mivel én Timothy edzője vagyok a válogatottnál, nem pedig az ügynöke, azonban abban biztos vagyok, hogy szívesen venném, ha Weah az Öreg Hölgy kötelékében szerepelne a jövőben. Meggyőződésem, hogy egy olaszországi és torinói tapasztalat jó hatást gyakorolna a játékosra, s nagyon hasznos is lenne neki, ezt a kijelentést pedig arra alapozom, hogy Weston McKennie-nek köszönhetően az utóbbi években mi is jobban megismerhettük a fekete-fehéreket" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport mikrofonja előtt. 

"Nem tudom, hogy a Bianconeri Juan Cuadrado örökösének szánja-e Timothy-t, mivel annak ellenére, hogy a két labdarúgó bizonyos szempontból hasonlít egymásra, alapvetően két, eltérő stílussal rendelkező futballistáról van szó. Ha egy tapasztaltabb játékoshoz kellene hasonlítanom a jobbszélsőt, akkor személy szerint inkább az egykori nigériai válogatott George Finidit említeném meg vele kapcsolatban. 

A szélső annak idején a Louis van Gaal-féle Ajaxban futballozott az 1990-es évek közepén, Weah pedig leginkább rá emlékeztet, mivel ő is egy olyan dinamikus, robbanékony, és nagy problémákat okozó focista, mint az afrikai volt fénykorában. Úgy gondolom, hogy Timothy természetes pozíciója a középpálya jobb oldala lenne, azonban szükség esetén képes kicsit előrébb, vagy éppenséggel hátrébb, a védelem szélén is helyt tudna állni. 

Bár ezzel valószínűleg sokakat meglepek majd, úgy gondolom, hogy a játékos akár a bal szélen is bevethető lenne, mivel a rugalmasság az egyik legnagyobb erénye. Weah emellett nagyon jól adja be a labdákat, remekül passzol, és kiválóan indítja társait, ami egy olyan stílussal bíró csapatban, mint a Juve, különösen hasznos lehet. Személyes tekintetben egy kedves, ám kellően komoly és eltökélt srácnak ismertem meg, ebből a szempontból pedig tökéletesen hasonlít édesapjára, George-ra, aki egy igazi sztár volt a sportágban, s akivel volt szerencsém többször is találkozni annak idején" – összegzett Berhalter.