Vlahović: "A Juventuson kívül egy klub sem érdekelt"

dusan_vlahovic_1.jpgA Juventus szerb támadója, Dušan Vlahović a minap érdekesebb interjút adott az angol médiának, melyben szót ejtett az Arsenal korábbi, iránta mutatott érdeklődéséről, leszögezve, hogy őt magát mindig csak egy klub ajánlata hozta lázba, ezen felül pedig számos más témáról, egyebek mellett a gólszerzés öröméről, legnagyobb példaképeiről, valamint a közte, illetve a Zlatan Ibrahimović közötti állítólagos hasonlóságról is értekezett. 

"Elképzelhető, hogy ügynökeim konkrét információkkal tudnának szolgálni az Arsenal, vagy más klubok téli ajánlataival kapcsolatban, azonban én magam sosem beszéltem senkivel egy lehetséges szerződésről, egyetlen alakulatot leszámítva. Mikor szóba került a Fiorentinától való távozásom lehetősége, illetve az érdeklődők névsora, csak egyetlen klubot vettem számításba, mivel a Juventus mégiscsak a Juventus" – fogalmazott a The Telegraph munkatársának. 

"Úgy vélem, ennél többet nem is kell mondanom az akkori helyzetről. Számomra hatalmas megtiszteltetést jelent, hogy a Bianconeri mezét viselhetem, s minden egyes alkalommal, mikor magamra öltöm ezt a szerelést, nehéz felfognom, hogy ez valóban megtörténik velem. Határozottan, minden tekintetben képes vagyok azonosulni a Juventus DNS-ével, mivel a klub alapvető jellemvonásai teljes mértékben megegyeznek az én tulajdonságaimmal. 

Ha az Öreg Hölgy kötelékében futballozol, sosem szabad feladnod, s állandóan harcolnod kell, miközben a közös siker érdekében csapattársaid és a klub alá kell rendelned magad, s folyamatosan áldozatokat kell hoznod értük. Számomra rendkívül fontos volt döntésem során, hogy a klub, melyhez igazolok, hasonló szellemiséggel bírjon, s azt hiszem, a Juventusnál minden tekintetben megtaláltam azt, amit kerestem. 

A legfontosabb, s a legjobb érzéseket okozó dolognak mindig is a gólszerzést tartottam. Ha beveszem az ellenfelek kapuját, valami megmagyarázhatatlan érzelem szabadul fel bennem, s járja át testemet és lelkemet, ha pedig nem tapasztalhatom ezt meg, rendkívül üresnek érzem magam belül. A gólszerzés számomra olyan, mint a repülés, s mikor először szembesültem az ekkor felszabaduló energiákkal, tudtam, hogy innentől mindig erre lesz szükségem, ezért pedig úgy vélem, hogy a találatok lövése egyfajta függőséget jelent nekem.

Legnagyobb példaképeimnek a legendás kosarast, Michael Jordant, valamint hazám, Szerbia egyik legfontosabb nemzeti hősét, Novak Đokovićot tartom, mivel ők megmutatták számomra, hogy ha hiszel magadban, semmi sem képes legyőzni és tönkre tenni téged. A mentális erő elengedhetetlen egy profi sportoló számára, s bár én magam is sokszor elbizonytalanodok azt illetően, hogy készen állok-e az elvégzendő feladatokra, végül mégis meggyőzőm magam arról, hogy a legjobb helyen vagyok, a legmegfelelőbb időpontban. Alapvetően kedvelem a nyomást, mivel adrenalint szabadít fel bennem, s remélem, hogy ez későbbi pályafutásom során is így marad. 

Tudom, hogy egyes emberek szeretnének párhuzamot vonni köztem, valamint Zlatan Ibrahimović között, azonban nem tartom igazságosnak, hogy már most egy 400-500 gólos, s 20-30 trófeával rendelkező legendához és bajnokhoz mérjenek engem. Bár az efféle összehasonlítások alapvetően nem zavarnak, annyi szent, hogy ha találkozol egy hasonló véleménnyel, akaratlanul is magasabb elvásárokkal kell szembesülnöd, egy-két hiba pedig ezt követően súlyos kritikákat zúdíthat rád. Úgy vélem, hogy mivel mindannyian emberek vagyunk, mindannyiunknak joga van hibázni, én pedig elsősorban a saját céljaimnak akarok megfelelni karrierem során, nem pedig Zlatan pályafutásához felnőni, vagy azt lemásolni" – zárta mondanivalóját Vlahović.