Kételyek SMS és Pogba kapcsán

paul-pogba-man-united.jpgMint ismert, a Juventus egyik, ha nem a legfőbb nyári célja egy klasszis minőséget képviselő, nemzetközileg is elismert középpályás leigazolása lesz majd, mely poszt tekintetében az eddigiekben leginkább két futballista neve röppent fel az olasz, valamint az európai sportsajtóban, a Manchester Unitedtől ingyen távozó Paul Pogba, illetve a Lazio által több forrás szerint is átigazolási listára tett Sergej Milinković-Savić személyében, kiknek megszerzése ugyanakkor egyáltalán nem vehető biztosra a velük kapcsolatos legújabb hírek és nyilatkozatok szerint. 

A római alakulat szerb kiválóságával kapcsolatban nem más, mint a Sasok elnöke, a kemény tárgyalásairól és feltételeiről ismert Claudio Lotito nyilatkozott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy ő maga egyáltalán nem számol SMS nyári értékesítésével, s erre a legfőbb bizonyíték éppen korábbi döntése, mikor még egy rendkívüli ajánlatért cserébe sem adta el a balkáni nagyszerűséget. 

"Önök állandóan csak a pénzről tudnak beszélni, egyedül e körül forognak, holott bármilyen meglepő, de a futballban fennállnak bizonyos emberi tényezők és kötődések is. Sosem beszéltem arról, hogy eladnám Sergejt, aki jelen pillanatban sincs a piacon. Nem is tudom, hogy honnan szedik ezeket az információkat, vagy talán lóg egy »Eladó!« felirattal ellátott tábla a játékos nyakában, amit egyedül én nem látok? Elhiszem, hogy alapesetben sok klub érdeklődne megvásárlása iránt, azonban ehhez előbb egy olyan alakulat is kéne, ami el akarná adni őt" – fogalmazott a RAI Sport adásában. 

"Rendkívül nagyra tartom Milinković-Savićot, aki mindig képes volt döntő faktort jelenteni csapatunk meccsein, s egyébként is remek kapcsolatban állok vele. Ha konkrét információm lenne arról, hogy a világ egyik legnagyobb klubja érdeklődik iránta, természetesen megkérdezném, hogy ő mit szeretne tenni, hiszen a Laziónál az emberi minőség áll az első helyen, nem pedig az anyagi érdekek, ezt pedig az is alátámasztja, hogy mikor korábban egy 140 milliós ajánlatot kaptam a labdarúgóért, azt is visszautasítottam, ami valószínűleg egyedüli példa lenne erre a klub történelmében" – összegzett Lotito. 

Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy bár az elmúlt napokban az olaszt sportsajtó hiteltelen fele, élén a SportMediasettel arról értekezett, hogy a Juventus hajlandó lenne feláldozni Nicolò Fagioli játékjogát azért, hogy könnyebben megszerezze a szerbet, az olasz középpályás ügynöke, Andrea D’Amico nemrég hivatalosan is cáfolta ezen híreszteléseket, leszögezve, hogy ezek az információk teljes mértékben alaptalanok, s egyáltalán nem volt szó egy ilyen jellegű üzletről a felek között. 

"Hogy Nicolò adott esetben része lehetne egy Lazio és Juventus közötti üzletnek Sergej Milinković-Savić klubváltásának érdekében? Nem, ez a hír teljes mértékben alaptalan, s kizárom a lehetőségét annak, hogy a fent említett piaci művelet bármikor megtörténjen. Ezek csak a szokásos átigazolási pletykák, melyek mostanában kezdenek el terjedni, s kérem, ne tulajdonítsanak nagy lehetőséget nekik" – mondta a képviselő. 

Alfredo Pedullà ezzel szemben a Juventus másik fő célpontjáról, Paul Pogbáról értekezett, leszögezve, hogy a francia környezete, valamint a Bianconeri illetékesei az elmúlt napokban több alkalommal is találkoztak egymással, hogy felmérjék a labdarúgó esetleges visszatérésére vonatkozó lehetőségeket, ugyanis a felek alapvetően mindketten szeretnének ismételten együtt munkálkodni, már amennyiben erre igényeik alapján esély nyílna a nyár folyamán. 

Pedullà arról írt, hogy Pogba visszatérése előtt minden bizonnyal egy áthidalhatatlan gát húzódik, ugyanis az Öreg Hölgy maximum 7-8 milliót tudna felajánlani a középpályásnak fizetés gyanánt (bónuszokkal együtt), a jelen pillanatban 15 millió eurót kereső francia pedig egészen biztosan nem benne bele egy ekkora bércsökkentésbe, holott alapvetően hajlandó lenne lejjebb adni követeléseiből. Az újságíró szerint a Paris Saint-Germain alakulata mindeközben egy kétszámjegyű ajánlatot készít elő Pogba számára, aki ekképp nagy eséllyel a párizsiaknál fogja folytatni karrierjét, azonban mindeddig még semmi nem dőlt el jövőjét illetően.