Helyzetjelentés - a többi csapat

juve_logo.jpgA héten mindhárom gárda 1-1 alkalommal lépett pályára, a gyönyörű BL-helytállás miatt fókuszáljunk először a legfiatalabb korosztályra. A fiúkra egy hazai pályán lejátszott városi rangadó várt, és sikerült is fölényesen, 4:1 arányban megnyerni. Pedig nem úgy indult a dolog, hogy a 4-4-2-t preferáló hazaiak megnyerik a derbit, hiszen a 20. percben a középhátvéd Andrei Anton góljával a Bikák szerezték meg a vezetést, amit magabiztosan őriztek is, egészen a félidő végéig, de ekkor azonnali piros lappal a játékvezető kiállította a gólszerzőt. Ez a 41. perc eseménye volt, és még a félidő lefújása előtt összejött az egyenlítés, a gólt Riccardo Turicchia érte el. A következő negyedórában Andrea Bonatti négy cserével is próbált belenyúlni az eredménybe, de próbálkozását csak a 71. percben koronázta siker, amikor Leonardo Cerri szerezte meg a vezetést a Zebráknak. A 80. és a 84. minutumban aztán Luis Hasa és Samuel Mbangula tették fölényessé a győzelmet, a teljesen kipukkadt Granata ellen, így a csapat feledtette a fájó kiesést, legyőzte a városi ellenlábast, és nagy lépést tett a biztos rájátszásbeli tagság kiharcolása felé. Jelenleg a 6. pozíciót foglalják el, előnyük úgy 4 pont a mögöttük lévő Sampdoria előtt, hogy egyel kevesebb meccset játszottak le. A Toro a 11. helyen van, és már nem kerülhet a legjobb 6 közé. A következő fordulóban a 9. Empolit fogadják, szintén otthoni környezetben.

Az utánpótlás együttes a Legnago Salus csapatával mérkőzött meg, szintén Torinóban, és nekik is sikerült begyűjteni a 3 pontot, 3:2-es eredményt produkálva. Az ellenfél ebben az esetben is hátrányban fejezte be a találkozót, az ezúttal 3-4-2-1-et választó Öreg Hölgy ellen. Az első félidő szinte eseménytelenül pörgött le, bár a végül 60%-os labdabirtoklást kiharcoló fekete-fehérek azért többet tettek az előny megszerzéséért, de ennek ellenére az 57. percben mégis az ellen szerzett vezetést, Gianluca Contini révén. Mattia Compagnon a 64. percben egyenlíteni tudott, és a gólt követőn elharapózó indulatokat a bíró csak az egy perc alatt két sárga lapot begyűjtő Lorenzo Lollo öltözőbe parancsolásával tudta lehűteni. Úgy tűnt, hogy ez sem volt elég nagy segítség Bonatti mester legénységének, mert a 73. percben a Salus gólszerzője újra lecsapott, és így az utolsó negyedórára fordulva nehéz helyzetbe került a Bianconeri. De amikor már minden veszni látszott, akkor a 86. és a 90. minutumban Nicolò Cudrig és Marco Da Graca helyes irányba billentették a végeredményt. Az alapszakasz véget ért, a Juventus 54 pontot szerezve a 8. helyen jutott be a playoffba, ahol a közvetlenül mögötte helyezkedő Piacenza ellen kezdi majd meg a további küzdelmeket. A Legnago a táblázat utolsó helyén fejezte be az évet, és egy osztállyal lejjebb került.

Mivel a hölgyek is diadalt arattak Rómában a Lazio ellen, ilyen formán teljessé vált a heti diadalmenet. Ezúttal 4-4-2 volt a taktikai elképzelés, és ez a formáció is egyre jobban működik a csapatnál. Ez most egy 5:1 arányú diadalban csúcsosodott ki. Pedig már az 50. másodpercben a felső lécet bombázták telibe a hazaiak, egy távoli szabadrúgást követően, de a labda szerencsére az éléről a vonal elé és nem pedig mögé pattant. A 11. percben aztán Sofie Junge Pedersen, Cernoia szép jobb oldali elfutása és centerezése után gyönyörűen lőtt a kapuba. A 16. percben az élet aztán kárpótolta a kékeket, mert Andrea Stašková lövése után a labda a két kapufát is érintett, előbb a felsőt, majd a bal oldali tövét, de egyik esetben sem  a hálóba választotta az utat, hanem kifelé perdült. a 28. percben aztán tanári akciót vezettek a Sasok, és ennek végén Noemi Visentin kiegyenlített. A félidőben már nem is változott az eredmény, nem úgy az 52. percben, amikor Cernoia kiosztotta második gólpasszát is, a hidegvérű befejező pedig ebben az estben Arianna Caruso volt. Öt perc elteltével aztán újra ő volt a gólszerző, a feladó pedig Hurtig. Aztán a 64. minutumban megismétlődött az első gólt megelőző szereposztás, Cernoia kiosztotta 3. gólpasszát, Pedersen pedig másodszor is berámolta a helyére a játékszert. Az utolsó pillanatokban aztán még Caruso is kiosztott egy kihagyhatatlan passzt, Stašková pedig ha már arra járt, akkor belőtte az ötödiket. A tabellát a Juventus 5 pont előnnyel vezeti a Roma előtt, amikor már csak két forduló van hátra. A következő találkozó a kupában jön majd a Milan ellen, a bajnokságban pedig a 4. helyen álló Sassuolo következik majd. A Lazio a 11.