Rabiot: "Ha nyerünk az Inter ellen, minden másképp alakul"

rabiot_inter.pngAz április 3-án lejátszott Derby d'Italia előtt egyre erőteljesebbek voltak a hangok az olasz sajtóban, miszerint a Juventusnak reális esélye van visszajönnie a bajnoki címért folyó versenybe, mely tovább növekedhetett volna egy Inter elleni győzelem esetén. Habár mezőnyben mutatott játék terén a zebra-mezes együttes idei talán legjobb teljesítményét tette le a pályára, a vendégek 1-0-s sikerrel tértek haza Milánóba, mellyel végleg szertefoszlatták a Bianconeri Scudettóról szőtt álmait. A mérkőzés nem csak a szurkolóknak, hanem a játékosoknak is keserű szájízt hagyott, melyről Adrien Rabiot is beszámolt a DAZN számára adott interjújában, melyben kiemelte, mennyire másképp alakulhatott volna a bajnoki címért folyó csata, illetve refletkált saját teljesítményére is.

"A pályán mindig 100%-ot nyújtok, de nehéz ezt a teljesítményt a mérkőzés teljes egészén fenntartani. Már valószínű láthatták az igazi Rabiot-t, azonban hiányzott a folytonosság." - kezdte mondandóját a francia középpályás. "Az Inter-elleni, illetve az utóbbi időben látható teljesítményem magas szinten volt, melyet minden hétvégén meg kell ismételnem, ez a legnehezebb az egészben."

Rabiot szerint teljesen máshogy alakult volna a bajnokság, ha a Zebráknak sikerül legyőzni a címvédőt. "A bajnokság? Ha megverjük az Intert, minden másképp alakult volna. Mentalitás szempontjából teljesen máshogy közelítettük volna meg a soron következő találkozókat, illetve a bajnokságra is másképp tekintettünk volna. Sokkal nagyobb nyomás lett volna a Milanon és az Interen egyaránt. Nem könnyű azzal a tudattal játszanod, hogy a Juve ott liheg a nyakadban. A kupadöntő? Különös odafigyeléssel tekintek rá, mivel a bajnoki találkozó csalódást okozott számomra, és idegessé tett. Ugyanez elmondható a Szuperkupáról is. Mindkét esetben többet érdemeltünk volna, bosszút kell állnunk ezért az Interen."

Ezt követően a riporterek megkérdezték a játkost, hogyan jellemezné saját stílusát. "Hogy mit gondolok a pozíciómról? Fiatalabb koromban tízest játszottam, ma már sokkal hátrébb kezdek. Szeretem, ha van terület előttem. Ha valaki támadó típusú játékosnak tart, nagyon téved. Inkább nyolcasnak, vagy hatosnak definiálnám magam, mint tízesnek. A gólok hiánya? Tudom, hogy Olaszországban nagy jelentőséget szentelnek ennek, de nem vagyok a gólok megszállottja. A legfontosabb számomra, hogy jól játszak, a legjobbamat nyújtsam, melynek része a támadás és a védekezés egyaránt. Gólt szerezni egy dolog, de nem a legfontosabb. A legfontosabb mindig a győzelem. Hogy mit gondolok a Cagliari ellen elvett gólomról? Ezek a futball szabályai jelenleg, de véleményem szerint van némi probléma. Nem a bírók szavát vonom kétségbe, mivel ők csak végrehajtják a szabályokat. A probléma magával a szabályozással van."

Zárásképp Rabiot említést tett jelenlegi edzőjéről, gyerekkori példaképéről, valamint a legerősebb ellenfélről is. "Mit gondolok Allegriről? Szenvedéllyel végzi munkáját, nem csak nyerni akar, hanem fejleszteni is játékosait. Magam is sokat fejlődtem a kezei alatt. Fontos számomra, és feltüzel, hogy egy olyan edzőm legyen, aki folyamatosan kihívások elé állít. A legerősebb ellenfél Messi volt, aki ellen pályára léptem. Mire voltam legbüszkébb pályafutásom alatt? Az első mérkőzésemre a nemzeti válogatottban. Gyermekkori példaképem Steven Gerrard volt. Emblematikus játékos volt, védekező és támadó képességekkel egyaránt, aki sok gólt szerzett. Elegáns volt, ezen felül volt benne valami különleges is." - zárta interjúját a futballista.