Arrivabene: "Del Piero nem több és nem kevesebb egy ikonnál"

arrivabene-juventus-getty.jpgA Juventus vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene a csapat tegnapi, Fiorentina elleni meccse előtt megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát melynek keretein belül egyebek mellett szót ejtett Alessandro Del Piero utóbbi napokban sokat pletykált lehetséges visszatéréséről, Dušan Vlahović teljesítményéről, valamint csapat által kitűzött célokról is. 

"Tudjuk, hogy csapatunk nincs kifejezetten jó formában, azonban továbbra is meccsről meccsre haladunk előre. Pillanatnyilag a ma esti összecsapás a legfontosabb, ezt követően pedig nagy elszántsággal fogunk készülni a következő mérkőzésre" – fogalmazott a szakember. 

"Vezetőségünket a legkevésbé sem zavarták az elmúlt napok Alessandro Del Pieróval kapcsolatos hírei, hiszen mikor megtudtuk, hogy Alex a Los Angeles-i Juve-akadémia fiataljaivalTorinóba fog látogatni, mi magunk ajánlottuk fel számára, hogy a srácokkal együtt tegye tiszteletét a stadionban a klub különleges vendégeiként, mivel úgy gondoltuk, hogy úgy a helyénvaló, ha megadjuk számára a lehetőséget a drukkerekkel való találkozásra, akikkel mind a mai napig imádják és tisztelik egymást. 

Del Piero a Juventus történelmének része, sőt mi több, egyik legfontosabb alkotóeleme, s egyik legfőbb legendája, emiatt pedig természetes, hogy a sajtó és a közvélemény egy része szeretné fontos pozícióban látni a gárdánál. Helyénvaló dolognak bizonyult részünkről, hogy Alex köszönthette a szurkolókat, azonban emiatt nem lesz se több, se nem kevesebb egy fantasztikus ikonnál. 

Az élsportban rendkívül fontos, hogy elérj bizonyos célokat, a futballra, és a hozzá hasonló, közönségorientált sportágakra pedig hatványozottan igaz ez a megállapítás, hiszen egy-egy negatívabb eredmény igen nagy hatást gyakorol a közvéleményre, az ő elvárásaiknak pedig szinte mindig meg kell felelnünk, vagy legalábbis törekednünk kell erre. 

A legfontosabb továbbra is az, hogy megőrizzük bátorságunkat és elszántságunkat, hogy megpróbáljuk minél eredményesebben végezni a munkánkat, valamint, hogy előre nézzünk, s megpróbáljunk nagy sikereket aratni az egyes sorozatokban. Fő célunk mindig is a győzelem volt, azonban természetes, hogy nem lehetünk képesek minden meccsen és kiírásban diadalmaskodni, ugyanakkor ebben az esetben is fontos, hogy ne lépjünk hátra, ne torpanjunk meg, s hogy eltökélten haladjunk tovább céljaink beteljesítése felé. 

Dušan Vlahović egy nagyszerű játékos, a bajnokságban szerzett találatain pedig nincs mit magyarázni, ezen gólok minden szempontból önmagukért beszélnek. Nyilvánvaló, hogy mikor egy futballista magára ölti a Juventus szerelését, a dolgok kissé nehezebbé válnak, azonban mivel rendkívül sokat beszéltem labdarúgónkkal az elmúlt hónapokban, kijelenthetem, hogy a szerb támadó változatlanul rendkívül elszántnak számít, ezen felül pedig sosem adja fel a küzdelmet, emiatt pedig nem hiszem, hogy elégedetlennek kellene lennünk eddigi produkciójával" – összegzett Arrivabene.