Giuntoli: "Egyetlen mercato alatt nem változtathatunk az erőviszonyokon"

giuntoli_vs_inter_1.jpgA tegnap esti Derby d'Italia előtt a szokott módon a Juventus futballigazgatója, Cristiano Giuntoli is az olasz média kamerái elé állt, hogy néhány szót ejtsen a Bianconeri aktuális ügyeiről, melynek keretében kitért a Scudettóért folyó harcra, Hans Nicolussi Caviglia kezdőként való szerepeltetetésére, valamint a mercatóval kapcsolatos tudnivalókra is. 

"Nagyon boldogok vagyunk Hans miatt, mai szereplése pedig újabb alátámasztása annak, hogy a Juventus kiváló munkát végzett az elmúlt években, mivel középpályásunk belépett azon fiatalok sorába, akik kezdőként kapnak lehetőséget felnőtt csapatunknál, mindez pedig az eddig látható minta folytatását jelenti. Nicolussi Caviglia egy remek srác, ami mindig elhivatottan edzett, s még úgy is tisztában vagyunk kiváló képességeivel, ha eddig nem kapott sok lehetőséget. Az elmúlt években sajnos keresztül kellett mennie egy nagyon súlyos sérülésen, ám ettől függetlenül meggyőződésünk, hogy egy rendkívüli tehetséget tisztelhetünk személyében, aki ma este végre bemutatkozhat a nagyok között" – hangsúlyozta a DAZN kamerái előtt. 

"Nem titkoljuk, hogy világos céljaink vannak, melyek közül a legfontosabb a Bajnokok Ligája-helyek egyikének elérése. Ne feledjük, hogy a klub már tavaly is megfelelt ennek az elvárásnak, ám különböző okok miatt végül nem indulhatott el a sorozatban. A mai mérkőzés egy jó szintfelmérő lesz, ahol kiderülhet, hogy pontosan hol tartunk a fejlődésben. Szeretjük az ilyen összecsapásokat, mivel az ehhez hasonló kihívások segítik a srácokat a növekedésben. Továbbra is a realitások talaján mozgunk, melynek alapján nem lehet más célunk, mint a top4-be való bekerülés. 

A szezon vége még nagyon messze van, s egyelőre a legjobb négyért is nagy verseny van kibontakozóban, ami miatt még rendkívül korai lenne a Scudettóról beszélni. Lépésről lépésre kell gondolkodnunk, nem pedig azon töprengenünk, hogy ki milyen erős lesz, vagy ki mire lesz képes a továbbiakban. Egy meccs után az aktuális eredményeken túl a teljesítményt, valamint az esetleges előrelépéseket is figyelembe kell vennünk, ugyanis a lényeg hosszú távon ezekben rejlik. Alapvetően nem hiszek abban, hogy az erőviszonyokban fennálló különbségek egyetlen mercato alatt megszüntethetőek lennének. Szilárdan hisszük, hogy képesek vagyunk a maximumot nyújtani, s úgy gondolom, hogy eddig is a lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból. 

A januári átigazolási piac ideje alatt minden bizonnyal ki fogjuk értékelni az olyan, mindeddig keveset foglalkoztatott labdarúgók helyzetét, mint Nicolussi Caviglia, vagy Samuel Iling-Junior, ugyanis velük kapcsolatban nagy kérdés, hogy a fennálló helyzet mennyire kifizetődő nekik, illetve a klubnak. Mivel megvannak a szükséges gazdasági lehetőségeink, valamint fennáll a kellő egyensúlyi helyzet a minőség és a fenntarthatóság között, megítélésem szerint jó alapokkal vágunk majd neki a mercatónak, értékelve azon srácokat, akik eddig nem mutathatták meg magukat, ugyanakkor idővel nagy értékeinkké válhatnak" – összegzett a szakember.