Arrivabene: "Szeretnénk elintézni a távozók ügyeit"

arrivabene_about_paredes_and_outgoings.jpgA Juventus vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene a tegnapi, AS Roma elleni bajnoki összecsapást megelőzően rövidebb interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben értelemszerűen javarészt a mercatóval kapcsolatos, aktuális kérdésekről igyekezett felvilágosítást adni, szót ejtve a távozás szélén álló labdarúgók, illetve Leandro Paredes helyzetéről is. 

"Mielőtt belevágnánk a lényegi kérdések megvitatásába, engedjék meg, hogy köszönetet mondjak a szurkolóknak azért a fantasztikus hangulatért, melyet ma a stadionba varázsoltak, hiszen egy olyan időszakban, mikor minden hír arról szól, hogy mekkora válság van kibontakozóban, s a média is csak erről tud beszélni, igazán jó látni, hogy megtelik az Allianz Stadium. Az, hogy egy drukker megtekinthessen egy találkozót itt, nem kevés áldozattal jár a részükről, s ők mégis kötelességüknek érzik, hogy ismét énekkel és szüntelen biztatással segítsék a csapatot" – fogalmazott a DAZN kamerái előtt. 

"A fentiek ellenére mégis csak egy Roma elleni rangadóról beszélünk, s véleményem szerint úgy a helyes, ha az efféle meccseken a szurkolók megtöltik a Juve otthonát. Még csak a szezon harmadik összecsapásánál járunk, az igazi nyomás ebből kifolyólag pedig jelenleg még nem a pályán jellemzi a klubot, hanem a gyengélkedőn, mely sajnálatos módon az utóbbi időben eléggé megtelt sérültekkel, nekünk pedig arra kell törekednünk, hogy minél hamarabb kiürítsük a kórházi ágyakat, s mindent meg kell tennünk annak érdekében is, hogy a jövőben minél kevesebb alkalommal kelljen előgurítani őket. 

Habár én magam sosem futballoztam, aki érti a sportág működését, azt vallja, hogy az olyan meccsek, mint amilyen a Sampdoria elleni találkozó volt, időnként előfordulhatnak. Annak ellenére, ahogy a sajtó beállította a mérkőzést, csapatunk nem szenvedett vereséget Genovában, csupán egy döntetlent ért el a Samppal szemben, ráadásul idegenben, ezért úgy vélem, hogy nem kellene ennyit foglalkoznunk ezzel az összecsapással. Ideje lapoznunk és továbblépnünk, mivel ha leragadunk egy-egy ilyen momentumnál, sosem leszünk képesek a jövőbe tekinteni. 

Hangsúlyozom, nekünk most egyedül az előttünk álló dolgokkal szabad foglalkoznunk, ebben a kérdésben pedig szilárd egységre van szükség a vezetőség, a csapat, a szakmai stáb, illetve a szurkolók részéről. Nem lehet vita tárgya, hogy a Juventus mindannyiunknál nagyobb, s mindannyiunk fölött áll, s bár nyilvánvalóan nem feledkezhetünk meg azokról a leckékről, melyeket az élettől kapunk, ezeket elraktározva és megjegyezve kell folytatnunk utunkat, egy remélhetőleg könnyebb és eredményesebb időszak felé. Csak rajtunk múlik, hogy a jövő valóban ilyen lesz-e. 

A mercatót illetően annyit mondhatok, hogy nagyon örülnénk annak, ha végre sikerülne pontot tennünk a távozófélben lévő játékosok ügyeinek végére, ugyanis ezek a lépések elengedhetetlenek ahhoz, hogy költségvetésünk egyensúlyban maradjon, valamint, hogy klubunk sportszakmai szempontból is megfelelően működjön. Az érkezők tekintetében természetesen még mindig nyitva áll az ajtónk, s jelenleg is több játékossal folytatnunk egyeztetéseket, akik között a híreknek megfelelően Leandro Paredes is ott van. Elsősorban az a lényeges, hogy az eladásra szánt labdarúgókat értékesítsük, a potenciális igazolások pedig egyelőre másodlagos prioritásnak számítanak, hiszen mielőtt megerősítenénk egyesek szerződtetését, fontos elintéznünk az elvágyódó kerettagokkal kapcsolatos problémákat" – összegzett Arrivabene.