de Ligt és Pellegrini a mérkőzésről

de_ligt_vs_cagliari.jpgA Juventus tegnapi, Cagliari ellen aratott 1-2-es győzelmét követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri mellett természetesen egyes labdarúgók is értékelték a csapat teljesítményét, melynek keretein belül az Öreg Hölgy egyenlítő találatát szerző Matthijs de Ligt, valamint Luca Pellegrini is az olasz sportmédia kamerái elé álltak. 

Elsőként az ifjú holland klasszis tette meg a maga nyilatkozatát a sajtó számára, ennek keretein belül pedig egyebek mellett a győzelem fontosságáról, illetve saját góljáról értekezett a DAZN, valamint a Sky Sport Italia munkatársainak. 

"Ma este szenvedtünk egy kicsit, s azt hiszem, emiatt joggal mondhatom, hogy egy rendkívül nehéz meccsen vagyunk túl, mely kiváltképp az általunk mutatott rossz kezdés miatt alakulhatott így. Az első félidő végén szerencsére sikerült kiegyenlítenünk az állást egy szépen megtervezett gólnak köszönhetően, a második játékrészben pedig igencsak jó játékkal előrukkolva biztosítottuk be sikerünket. 

Ha ilyen sok labdát adunk el, a mérkőzés magától értetődő módon rendkívül nehézzé válik, különösen, ha idegenben, azaz jelentősebb ellenszélben kell játszanunk. Végül mégis mi bizonyultunk összeszedettebbnek és koncentráltabbnak, ami nagyon fontos körülménynek számított az Intertől elszenvedett vereség után, mindazonáltal a mai eredmény miatt nem szabad visszavennünk a lendületből, s a továbbiakban is hasonló produkciót kell nyújtanunk. 

A félidő előtt szerzett találat véleményem szerint minden szempontból kulcsfontosságú volt, mivel ennek köszönhetően sokkal jobb hangulatban térhettünk vissza az öltözőbe, ezután pedig sokkal jobb futballt mutattunk be, melynek során rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, Dušan révén pedig végezetül a győzelmet is kiharcoltuk. 

Juan Cuadrado továbbra is elképesztően jó beadásokat képes adni számunkra, s örülök annak, hogy végre sikerült gólt szerezni az egyik passzából. Panita túlságosan fontos láncszemet jelent csapatunk számára, s biztos lehet benne, hogy a ma estét követően meg fogom hívni vacsorára, mivel egészen egyszerűen megérdemli ezt" – fogalmazott szavainak befejezéseként széles mosollyal de Ligt. 

luca_pellegrini.jpgA középhátvédet követően a korábban a Cagliari kötelékében is megforduló, az este során pedig egy érvénytelen gólt is szerző Luca Pellegrini is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt, nyilatkozatában pedig a meccs fontosabb történései mellett fejlődéséről, illetve a Juventusnál található környezetről is szót ejtett. 

"Első, Juventusban szerzett találatom végül nem sikerült a legjobban, még jó is, hogy nem ünnepeltem meg a találatot. Ennek ellenére nem vagyok csalódott, hiszen sikerült megfordítanunk a meccs állását, s így megnyerni a találkozót, ami fontos lépést jelent számunkra a bajnoki versenyfutásban" – fogalmazott a DAZN kérdésére.

"A gólt követő pillanatokban még nem fogtam fel rögtön, hogy pontosan mi történt, ám ha a szabályok értelmében érvénytelen találatot szereztem, akkor nem szabad vitatkoznom a döntés miatt. Ha a játékszer valóban eltalálta Adrien Rabiot karját, mielőtt kikötött volna a kapuban, akkor messzemenően helyes határozatnak bizonyul, hogy elvették tőlünk a szóban forgó gólt. 

Az év eleje óta azon dolgozom, hogy minél nagyobb fejlődést érjek el, ám ez a megállapítás minden más csapattársamra is igaz lenne. Boldog vagyok amiatt, hogy sikerült meglelnem a folytonosságot, mivel a dolgok könnyebben mennek, ha jól érzed magad, s örülök annak, hogy legalább a szezon utolsó szakaszában képes leszek segítséget jelenteni a Juve számára. 

A Bianconeri kötelékében sokkal érettebbnek érzem magam, mint karrierem eddigi állomáshelyein, ám véleményem szerint ez normálisnak tekinthető, mivel aki szerepelt már az Öreg Hölgy mezében, az pontosan tudja, hogy mekkora felelősséggel jár itt futballozni. Azáltal, hogy csapattársaim némelyike valóságos bajnok, vagy éppen élő legenda, én magam is nagyobb fejlődésen megyek keresztül, mely véleményem szerint sokkal jelentősebb, mint melyre a Cagliari, vagy a Genoa keretében tettem szert, ahol csak a folytonosság megtalálása, valamint a szükséges játékpercek biztosítása miatt kaptam lehetőséget. 

Minden labdarúgónak az a legnagyobb álma, hogy egy ilyen klubnál szerepelhessen, az itt uralkodó mentalitás pedig teljesítményünkre is jótékony hatással van megítélésem szerint. Itt nem az a könnyedség a jellemző, melyet annak idején a szárdoknál képviseltünk, mivel a Juventusnál minden tekintetben profizmus uralkodik, ez pedig reményeim szerint engem is gólok szerzéséhez, valamint asszisztok kiosztásához fog vezényelni" – összegzett Pellegrini.