Helyzetjelentés - a női és az utánpótlás csapat

juve_virtus_verona_u23.jpgJoe Montemurro tanítványainak a fájdalmas BL-búcsút követően a hazai pontvadászatban kellett egyet lépniük a címvédés irányába. Erre a Sampdoria ellen, hazai pályán került sor, a választott formáció ezennel 4-4-2 volt. Az első helyzet a kék mezes vendégek előtt adódott, de Pauline  Peyraud-Magnin egy tetszetős védéssel hárítani tudott. Aztán a 27. percben egy szögletet követően a kapus alászaladt a labdának, és ez elég volt Girelli számára, hogy az üres kapuba bólintson. Alig két perc múlva szinte lemásolták a lányok az első gólt, Zamanian Bakhtiari bal oldali szögletébe a kapus rosszul ért bele, csak ezúttal Barbara Bonansea volt a befejező ember. Innen kezdve a 72. percig csendesen csordogált a játék, abban a minutumban viszont egy teljesen felesleges tizenegyest hoztak össze a genovaiak, amikor Julia Grosso lábát koccantották össze, a játékvezető pedig azonnal jelezte, hogy büntető következik. A letett labda mögé Arianna Caruso állt, és magabiztosan be is lőtte. A 83. percre aztán még maradt egy Samp szépítő találat, de a lényegi dolgokat ez már nem befolyásolta. A vendégek a hatodikak a tabellán, a Juve az első, 5 ponttal a második Roma előtt, és már csak 3 forduló van hátra a bajnoki küzdelmekből. A következő fordulóban az utolsó előtti helyezett Lazio vendégei lesznek a csajok, remélhetőleg hozzák a kötelezőt.

Az U23 négy nap alatt két meccset is lejátszott, először a Virtus Verona vendégeként értek el 1:1-et, aztán szintén idegenben a Fiorenzuola ellen kapott ki 1:0-ra a csapat. Veronában a 21. perc hozta meg a 4-3-1-2-ben felálló  Zebráknak a  vezetést, amikor az argentin Enzo Barrenechea talált be. Ez az előny a félidő utolsó pillanatáig tartott ki, hiszen másodpercekkel a lefújás előtt a hazai Gianmarco Zigoni kiegyenlítette az állást.  A második játékrészben már nem változott az eredmény, így a hazai csapat a 13., míg a Bianconeri a 8. helyen várhatta a következő összecsapást.

A másik találkozón 4-3-3-al próbálkozott Lamberto Zauli, de ez az alakzat sem váltotta be a hozzá fűzött reményt. Az első 45 percben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de az előnyt egyik csapat sem tudta kiharcolni. Aztán a második félidőre sokkal agresszívebb hazaiak futottak ki, és a sokadik helyzetből, az első óra végén vezetéshez is jutottak, nem akármilyen szerencsés találattal, hiszen az ötösön belül pók focizva sikerült betalálni. A gól aztán nagy vonalakban le is zárta a mérkőzést, mert az ezúttal sárgában játszó csíkos mezesek már nem tudtak újítani. Az Öreg Hölgy továbbra is a 8. míg a hazaiak a 10. helyen állnak, a Juventus a negyedik helyezett Renate ellen lép fel legközelebb hazai pályán.

A legfiatalabbakra is dupla meccs várt, és az esélyeknek megfelelően le is győzték hazai környezetben a Milant 4:1-re az első találkán. Az ötödik helyen álló hazaiak az első fél órában kétgólos előnyre tettek szert, Angel Chibozo és Andrea Bonetti révén, előbbi a 23., utóbbi a 31. percben talált be. Riccardo Turicchia 51. minutumban szerzett találata aztán pontot is tett a mondat végére, de Andrea Capone és Nicolò Savona az utolsó fél órában váltottak még egy-egy gólt. Az így kiharcolt győzelemmel még látótávolságban maradt a második hely, és a mutatott játék fel is jogosíthatja a reményre a csapatot.

A másik meccsen a Hellas látogatott Torinóba, és 2:1-es győzelmével el is vitte a három pontot. Az első játékrészben futószalagon jöttek a kisebb hazai helyzetek, az első nagyobb lehetőség akárcsak a lányok meccsén, egy bal oldali szögletet követően alakult ki, de ezúttal nem gól lett belőle csak felső kapufa, Angel Chibozo beívelése után, Andrea Bonetti emelt tanárian, de a léc kifogott rajta. Aztán a 32. percben megtört a jég, hiszen Leonardo Cerri erőszakosan labdát  szerzett a tizenhatoson belül, és a hosszú oldalra szálló beívelését Félix Nzouango Bikien a kapufa mellől bebólintotta. És még mindig az első félidőben voltak a srácok, amikor a középhátvéd Tarik Muharemović a meccs helyzetét hagyta ki, amikor is a saját térfeléről indulva három embert cselezett ki, de amikor már csak a kapussal állt szemben, 6 méterről a portás lábát találta el a lövésével. Továbbra is csak torinói helyzeteket láthattunk, ezért volt hideg zuhany, hogy az 59. percben Davide Bragantini egy 17 méteres lövéssel kiegyenlített. A hátralévő időben mindent megtett a hazai csapat a győzelem megszerzéséért, de ezen az estén a csupán két helyzetet kialakító vendégek szerezték meg a mindent eldöntő találatot, hiszen a 90+1. percben Philip Yeboah lehetetlen szögből, Senkó Zsombor hibáját kihasználva begyötörte a labdát. A Juventus maradt az 5., a Hellas a 14. A következő fordulóban Roma-Juventus mérkőzést rendeznek, a hazaiak tetemes előnnyel vezetik a tabellát.