Allegri: "Nincs hatásom Dybala, vagy Pogba helyzetére"

max_allegri_pre_juve_spezia.jpgA Juventus alakulata holnap este 18 órától a Spezia együttesét fogadja a Serie A-ban, mely összecsapáson az Öreg Hölgynek minden bizonnyal jó lehetősége nyílik majd a tabella éllovas alakulatihoz való felzárkózásra, ám természetesen csak és kizárólag győzelem esetén. A találkozót megelőzően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó színe előtt, melynek keretein belül szót ejtett a sérültekről, a kezdő vérható összeállításáról, továbbá a klub mercatóval kapcsolatos céljairól is. 

"A Spezia egy rendkívül technikás alakulat, mely fontos idegenbeli mérkőzéseket nyert meg a jelenlegi idényben, példának okáért az AC Milan, vagy a Napoli ellen, emellett pedig tökéletesen végzik el pontrúgásaikat is, mely tényezők miatt egyáltalán nem szabad félvállról vennünk a holnapi összecsapást. Minél előrébb tartunk egy szezonban, annál nehezebbnek számít kiharcolni egy győzelmet, azonban szurkolóink jelenléte és drukkolása miatt kétségkívül a siker lehet az egyetlen célunk" – fogalmazott a mester. 

"Daniele Rugani elérhető, s emiatt valószínűleg kezdeni is fog, mivel Leonardo Bonucci néhány megerőltető meccset követően ismételten kidőlt, míg Alex Sandrót tartalékolnunk kell a Villarreal elleni visszavágó idejére. Mattia De Sciglio térdproblémával bajlódik, melyből fakadóan vele sem rendelkezhetünk, Giorgio Chiellini pedig továbbra is sérült, ugyanakkor Federico Bernardeschi 100%-ban felépült, s visszatérhet a gyepre a holnapi nap folyamán. Paulo Dybala jelen pillanatban sincs játékra kész állapotban, elvégre továbbra is fájdalmat érez combhajlító-izmában, ebből kifolyólag pedig maximum a keretbe kerülhet be, viszont pályára lépni biztosan nem fog. Remélem, hogy La Joya is visszatérhet majd a következő találkozó idejére. 

Úgy vélem, hogy csapatunk alapvetően magabiztos futballt mutatott be Firenzében, s a Violák csupán gyors kontrák révén tudtak helyzeteket kialakítani, míg nekünk sokkal többet kellett volna tennünk támadásaik szempontjából. A Juve azonban ebben a felfogásban is jól teljesített, megközelítéseink pedig végső soron el is vezettek bennünket az általunk kitűzött célhoz. Az Empoli éppen a védelem számított gyenge pontunknak, mindazonáltal a legfontosabb szempont változatlanul az, hogy csapatként teljesítsünk jól, megfelelően felfogva az adott pillanatok súlyát és jelentőségét, annak érdekében, hogy a meccs végén bebiztosíthassuk a számunkra kívánatos eredményt, melyet képesek is voltunk megtenni az utóbbi néhány megmérettetésen. 

Az, hogy hullámhegyeken és hullámvölgyeken megyünk keresztül, egyértelműen a szezon részét képezi, ám tudnunk kell, hogy most, az idény vége felé nincs elegendő időnk arra, hogy egy-egy negatív eredmény vagy meccs után sebeink nyalogatásába fogjunk, mivel azonnal fel kell tudnunk készülni a következő találkozóra. Továbbra is hátrányban vagyunk a tabella éllovas alakulataihoz képest, a megszerzett és elvesztett pontoknak pedig sosem volt akkora súlyuk, mint most, ennek révén pedig a lényeg elsősorban nem a játék módja és szépsége, hanem az, hogy eredményesen szerepeljünk. 

Elképzelhető, hogy Dušan Vlahović csak a kispadon fog kezdeni, azonban erről csak a holnapi napon döntök majd. Federico Bernardeschi nem rendelkezik kellő erővel ahhoz, hogy kezdőként léphessen pályára, azonban Moise Kean, valamint egyes U23-as fiatalok mindkettejük szerepkörében megfelelő alternatívát nyújtanak a Bianconerinek. A védelmet sújtó sérüléshullám meglátásom szerint kellőképpen kordában tartható Danilo középhátvédként való szerepeltetésével, aki a Coppa Italia mérkőzésein rendre megmutatta, hogy helyt tud állni ebben a pozícióban, hiszen intelligenciája és karizmája mellett a győzelem iránti vágy is megtalálható benne. 

A legfontosabb az, hogy a kulcspillanatokban mindenki bevethető lehessen, akkor is, ha valakinek egy tőle alapvetően eltérő szerepkörben kell futballoznia, a csapat érdekei alá rendelve ezzel személyes ambícióit. Juan Cuadrado nagyszerűen teljesített a Fiorentina ellen, az utóbbi két napban pedig ugyancsak kiváló edzésmunkát végzett, míg Manuel Locatelli, Adrien Rabiot és Arthur szintén jól érzik magukat, kiváltképp a francia, aki némiképpen több előremutató elképzeléssel operál, s nagyobb fizikai erőbedobással játszik társainál. 

Ha tudnánk, természetesen pályára küldenénk Paulo Dybalát is, akinek tekintetében az elkövetkezendő időszakban egészen biztosan elvégzünk majd bizonyos értékeléseket a vezetőségi tagokkal, valamint az orvosi stábbal karöltve, meghatározva, hogy milyen módon segíthetnénk La Joyának fizikai állapotának javításában, hiszen a sérülések nem csak neki, hanem hosszabb távon az egész keretnek állandó és gyakori problémát jelentenek a jelenlegi szezonban. Nem gondolnám, hogy technikai képességeit tekintve különösebben beszélnünk kellene az argentinról, a csapat vezetőedzőjeként pedig elsősorban ezzel kell foglalkoznom, s nem szabad belefolynom a labdarúgó szerződéshosszabbítása körüli történésekre, melyek teljes egészében a Juventus fejeseinek irányítása alatt állnak, bár tudomásom van arról, hogy Dybala hamarosan tárgyalni fog a klubbal. 

A Juventus mindig is a legnagyobb célok eléréséért küzdött, azonban nem babona, vagy optimizmus miatt nem beszélünk a Scudettóról, illetve más eredményekről, hanem azért, mert a tabella, valamint bizonyos statisztikai adatok jelen esetben sem hazudnak nekünk. Nem szabad elrugaszkodnunk a realitás talajától, mivel tudnunk kell, hogy pontegyenlőség esetén jelenleg csupán ötödikek lennénk az Atalanta mögött, s ha a bergamóiak megverik a Torinót, gyakorlatilag is a BL-helyeken kívül fogunk tartózkodni. A bajnoki arany megnyeréséhez 84 pontra lenne szükségünk, ezt azonban matematikailag sem érhetjük el, emiatt pedig a negyedik hely megszerzésén, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn, valamint a Coppa Italia megnyerésén kell gondolkodnunk. Természetes, hogy az Öreg Hölgynek mindig a maximum elérésére kell törekednie, azonban a hazai és a nemzetközi porondon is vannak nálunk jobb helyzetben lévő, valamint nagyobb ambíciókkal bíró együttesek, ezt a tényt pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül. 

Egyelőre felesleges lenne a mercatóról, illetve esetleges kiszemeltekről, például Paul Pogbáról beszélnünk, aki a Manchester United futballistája, ebből kifolyólag pedig nincs ráhatásom a vele kapcsolatos történésekre, még annak ellenére sem, hogy mikor a Juventus kötelékében szerepelt, nagyszerű kapcsolatot ápoltam vele, s jelenleg is nagy szeretettel gondolok rá. Jelen pillanatban minden tekintetben céljainkra kell fókuszálnunk, ezen felül pedig semmi sem számít" – összegzett Allegri.