de Ligt: "Élvezem a felelősséget"

de_ligt_interju.jpgAz Öreg Hölgy fiatal holland védője, Matthijs de Ligt a minap adott egy nem túl hosszú, ámde annál tartalmasabb exkluzív nyilatkozatot a Dutch Channel riportereinek. Sok minden szóba került, többek között a Scudetto megszerzése, és az esetleges eligazolása is. Az interjú teljes, magyar nyelvre fordított szövegét az alábbiakban tesszük közzé.  

A Scudettóról:

„Emlékszem, volt egy olyan pont, amikor tizennégy ponttal voltunk lemaradva az első helyezetthez képest, és ekkor úgy döntöttünk, elfelejtjük a Scudettót. Megbeszéltük, hogy be kell jussunk a jövő évi Bajnokok Ligájába, ezért erre koncentrálunk, és ezt az elképzelést követjük meccsről-meccsre. Az Inter, a Milan, és a Napoli is folymatosan hullajtja a pontokat, és jelenleg csupán hét pont a különbség a tabella éléhez viszonyítva. Csodaszámba menne, ha sikerülne, de jelenleg jobbnak tűnik a helyzet, mint tizenhárom mérkőzéssel ezelőtt."

Cristiano távozása:

„A nyár folyamán elvesztettük Ronaldót, és távozásával együtt harminc gólt is. Hirtelen nem tudtunk olyasvalakit leakasztani, mint Vlahović, ahhoz túl késő volt. Ennek hiányát bizonyosan éreztük az elején."

Vlahović megszerzése:

„Amikor ellene játszottam, nyomot hagyott bennem, hogy milyen erős, és milyen technikai jellemzők birtokában van. Ami igazán lenyűgözött benne az az, hogy mennyire motivált gólszerzésben, szinte számonkérte csapattársait, amikor nem ő kapta a labdát. Szükségünk van egy ilyen támadóra elöl."

A felelősség:

„Észleltem, hogy a klub egyre több felelősséget ad nekem. Most, amikor Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci gyakran sérültek, még nagyobb súly van a vállamon, de ez jó érzéssel tölt el. Rádöbbentem, hogy fontos szerepem van a csapatban."

Távozás a Juventustól:

„Én tényleg jól érzem magam itt, jelenleg három fronton is versenyben vagyunk. Rájöttem, hogy itt hétről-hétre többet tanulok, és ezt nagyon szeretem. Eltelt három hónap azóta, hogy Mino tett egy kijelentést. Ezalatt számos dolog megváltozott… Jelen pillanatban kizárólag a jelenlegi szezon hátralévő részére koncentrálok." -zárta szavait a fiatal védő