Raiola de Ligt, Pogba, és Håland helyzetéről

mino-raiola-620x410.jpgA híres-hírhedt játékosügynök, Mino Raiola a minap hosszabb nyilatkozatot adott a német médiának, melynek keretein belül egyéb témák mellett egyes ügyfeleinek Bundesliga-csapatokkal kapcsolatos helyzetét, valamint átigazolási pletykáit taglalta, kijelentve, hogy a Juventus védője, Matthijs de Ligt a múltban igen közel állt a Bayern Münchenhez, mindemellett pedig beszámolt a Paul Pogba, továbbá az Erling Braut Håland körüli aktuális szituációról is. 

Az olasz-holland menedzser elsőként a francia középpályás lehetséges célkitűzéseiről értekezett, leszögezve, hogy a német együttesek közül egyedül a Bayern München lenne képes megfizetni a Manchester Unitedtől immár évek óta elvágyódó labdarúgó bérét, ugyanakkor nem tudná elképzelni, hogy képviseltje a bajorokhoz szerződjön, hiszen a klub teljesen más hozzáállás mentén munkálkodik, mint melyet őt maguk képviselnek. 

"Paul tekintetében számos ajánlat van terítéken előttünk, ideértve a szerződéshosszabbítást is. A továbbiakban meglátjuk, hogy mi lenne a legjobb számára, mindeddig azonban semelyik opció mellett sem köteleztük el magunkat" – jelentette ki a Sport1 kérdésére. 

"Leszögezném, hogy német alakulatok e pillanatig nem tettek ajánlatot Pogbáért, s bár természetesen elképzelhető, hogy a jövőben tesznek majd kísérleteket megszerzésére, nem tartom valószínűnek, hogy ügyfelem a Bundesligában folytassa pályafutását, ugyanis a Bayern München lenne az egyetlen német klub, mely megengedhetné magának Paul leigazolását, ám még ők sem lennének képesek garantálni a számára kedvező bért. Tagadhatatlan, hogy a német gárdák a topligák fizetési piramisának alján helyezkednek el, hozzáállásuk alapján pedig nem is terveznek változtatni ezen."

A szakember ezt követően arról beszélt, hogy a Bianconeri holland sztárja, Matthijs de Ligt annak idején igen közel állt ahhoz, hogy a német rekordbajnok játékosává váljon, ugyanakkor a feleknek végül nem sikerült tető alá hozniuk az ügyletet, Raiola állítása szerint személyes sajnálata ellenére sem. 

"2019-ben valóban igen közel álltam ahhoz, hogy egyik képviseltemet a Bayern München kötelékében láthassam, ugyanis a müncheniek vezetőségével előrehaladott tárgyalásokat folytattunk Matthijs de Ligt klubváltásáról, azonban a megegyezés, őszinte sajnálatomra végül nem köttetett meg, ügyfelem pedig a Juventusnál folytatta pályafutását."

Raiola, mondanivalójának vége felé közeledve kitért a Borussia Dortmund sztárjának, Erling Hålandnak helyzetére is, elárulva, hogy igen nagy esély mutatkozik a norvég szupersztár nyári távozására, emellett pedig megnevezte azon együtteseket is, melyek jó eséllyel szállhatnak harcba a csatár kegyeiért. 

"Erling Håland jó úton jár afelé, hogy megtegye karrierje következő lépését. Bayern München, Barcelona, Real Madrid, Manchester City – mindenekelőtt e klubok számítanak esélyesnek az érte folyó küzdelemben, ennek fényében pedig valószínűleg e négyes egyike lesz majd képviseltem következő állomása. Amikor a Borussia Dortmund leigazolta Erlinget, mindannyian tudtuk, hogy ez a pillanat előbb-utóbb be fog következni, így ez senkit sem érhet különösebb meglepetésként. 

Jó esély mutatkozik arra, hogy Håland idén nyáron elhagyja Dortmundot, ám ezt megelőzően kifejtjük majd álláspontunkat a klubnak, ahogy az együttes vezetősége is ezt fogja tenni irányunkba. Egészen biztos, hogy Erling jövőjéről nem fog döntés születni télen, ekképp vele kapcsolatban egyedül az idei, esetleg a következő nyár lehet meghatározó. Meglátjuk, hogy a két opció közül végül melyik válik valóra. 

Leszögezném, hogy mindeddig egyetlen futballista képviseletéért sem harcoltam, ugyanis labdarúgóim mindegyike maga kért fel engem ügynökének. Egyes játékosok megkeresnek azzal, hogy szeretnének segítséget és tanácsot kérni tőlem, én pedig meglátom, hogy mit tehetek. Beszélgetéseink végén néha elállnak eredeti szándékuktól, néha pedig kitartanak amellett, ám olyan eset is előfordult már, hogy én utasítottam el a felkérést. 

Ez természetesen Erling esetében sem volt másképp, ugyanakkor mivel Håland hozzám hasonlóan nagy rajongója Zlatan Ibrahimovićnak, lényegében ő hozott össze bennünket, melynek következtében egyeztetéseink egyből gördülékenyebben mentek. Első találkozásunk idején csak kikértünk egy italt, öt percnyi beszélgetést követően pedig már kezet is fogtunk, szentesítve ezzel megállapodásunkat. Erling akart engem, én pedig őt, ugyanis annak ellenére, hogy korábban csak videókon láttam tudását, az első pillanattól fogva éreztem, hogy egy magamfajta őrülttel van dolgom, ami minden tekintetben meggyőzött" – összegzett Raiola.