Allegri: "A Scudetto megszerzése teljesen esélytelen"

max_pre_empoli_juve.jpgA Juventus három 1-1-es összecsapást követően holnap este az Empoli otthonába látogat majd, hogy a kötelezőnek tűnő győzelem reménybeli megszerzésével megpróbálja szilárdabbá tenni pozícióját a Serie A Bajnokok Ligája-helyezéseiért folyó kiélezett küzdelemben. A találkozó előtt az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melynek keretein belül a kezdőcsapat várható összeállításáról, a fekete-fehérek további célkitűzéseiről, illetve a sérülésekről, s az U23-as alakulat reménységeinek emiatt megnövekedő szerepéről is értekezett. 

"Egyértelmű, hogy a holnapi mérkőzésen nyernünk kell, hiszen nem engedhetünk meg magunknak újabb pontvesztéseket. Az Empoli remek alakulat, kikkel szemben idei első fellépésünkön nem ok nélkül szenvedtünk vereséget, emiatt pedig tudnunk kell, hogy az idegenbeli meccs sem tartogat számunkra könnyebb kihívást, ugyanakkor a szezon jelenlegi szakasza rendkívüli fontossággal bír számunkra, melynek alapján tovább kell haladnunk a megkezdett úton, ebbe pedig nem férnek bele újabb botlások, s egyedül fizikai, valamint mentális erőnlétnek szabad jellemeznie bennünket, a lehető legnagyobb készültségi szint mellett" – fogalmazott a tréner bevezetőként. 

"Ma kiértékelem a rendelkezésemre álló opciókat, többek között néhány, az U23-as együttesben szereplő srácot is, kiknek jelentősége igencsak megnövekedhet egyes kulcsembereink hosszú távú kidőlése miatt. Emellett fel kell mérnem alapvető keretem labdarúgóinak, kiváltképp a védelemben futballozó játékosok állapotát is, megnevezve a holnapi megmérettetés alkalmával bevethető futballistákat. 

Leonardo Bonucci kedden kényszerű okokból játszott egy félidőt a Villarreal ellen, hiszen egyébként semmilyen tekintetben nem kalkuláltam pályára küldésével, ezért pedig ma mindenképpen meg kell néznem edzésmunkáját. Ami a keret többi labdarúgóját illeti, az állandó hiányzókon kívül mindenki ideális állapotban van. Rendkívül sajnálom, hogy Weston McKennie-nek éppen most kellett lesérülnie, hiszen az elmúlt hetekben nagyszerű formában volt, s jelentős segítséget jelentett a Juventusnak, megfelelően kamatoztatva többi poszttársától eltérő, fantasztikus képességeit. 

Mellette természetesen vérző szívvel gondolok Kaio Jorgéra is, ugyanis mindig nagyon fájó, mikor egy játékosnak ilyen fiatalon kell átesnie egy ilyen súlyos sérülésen, azonban a Juve visszavárja a brazil támadót, valamint Federico Chiesát is, s bízunk benne, hogy felépülésüket követően ismételten lehetőségek tárházát biztosíthatják majd csapatunk számára.

A többiek a jövő hét folyamán ismét edzésbe állhatnak majd, kivéve Federico Bernardeschit, kinek állapota továbbra is kérdéses, azonban immár egyértelműen a célegyenesben tart, míg Paulo Dybalát várakozásaink szerint sikerül majd kiküldenünk a gyepre a Fiorentina ellen, ezt követően pedig Daniele Rugani és Giorgio Chiellini is vissza fognak térni. Alex Sandro helyzete jelen pillanatban kérdéses, ám mivel a Villarrealal szemben komolyabb ütést kapott, holnap biztosan nem számolhatunk játékával. 

Elképzelhető, hogy Moise Kean kezdőként kap majd lehetőséget, ugyanis remek kvalitásokat tudhat magáénak, s pályán való jelenléte egyúttal gólszerzési lehetőségeket is jelent alakulatunk számára, emellett pedig persze az sem elhanyagolható körülmény, hogy bevetése által Álvaro Morata, vagy Dušan Vlahović is pihenhetnének kicsit az elmúlt hetek feszített tempóját követően. 

Fabio Miretti, Marley Aké, valamint Matias Soulé továbbra is velünk edzenek, sérüléseink miatt pedig a jövőben több lehetőséghez juthatnak majd. Aké immár állandó jelleggel meghívót kap keretünkbe, míg társai csak ezt követően fogják ezt elmondani magukról, ugyanakkor nem bánjuk, hogy kényszerű helyzetünk miatt őket is pályára kell küldenünk bizonyos esetekben, hiszen remek labdarúgókról, s nagy tehetséggel megáldott fiatalokról van szó, akik az elkövetkezendő években fontos alkotóelemei lehetnek majd a Bianconerinek. 

A bajnoki cím megszerzése jelen pillanatban teljesen esélytelennek tűnik számunkra, annak ellenére, hogy megítélésem szerint a mostani idényben akár 85 pont is elegendő lenne a Scudetto elhódításához, ugyanis a Juventus matematikailag sem szerezhet már ennyi pontegységet az előttünk álló hetek során. Ezzel együtt azonban továbbra is jelentős kihívások várnak ránk, hiszen a Coppa Italia elődöntőjében a Fiorentina gárdájával fogjuk összemérni erőnket, s természetesen nem feledkezhetünk meg a Bajnokok Ligájáról sem, ahol továbbra is nagy feladat vár ránk a Sárga Tengeralattjáró személyében. 

Jelen állás szerint semmi esetre sem nevezném kudarcosnak az idei szezont, mivel csapatunk számos nehézséggel küzd, s alapvetően is egy újjáépülőben lévő alakulat, egy ilyen csapat számára pedig nem jelent könnyű feladatot a győzelem, kiváltképp, ha egy trófea megszerzéséről beszélünk. A legfontosabb az, hogy képesek legyünk a folytonos előrehaladásra, ennek fényében pedig az elkövetkezendőkben nagy hangsúlyt kell fektetnünk bizonyos, egyelőre még hiányosságunknak számító területek fejlesztésére. 

Ennek keretein belül sokkal jobbá kell válnunk a labdával való játék ideje alatt, mellyel kapcsolatban legutóbbi BL-meccsünk is intő példa lehet számunkra, hiszen sok esetben csak az utolsó passzok nem jöttek össze labdarúgóink számára, mely miatt azonban fontos gólszerzési esélyektől fosztottuk meg önmagunkat, még annak ellenére is, hogy minden más tekintetben remek teljesítménnyel rukkoltunk elő. 

Spanyolországban teljesen más felfogás mentén kellett szerepelnünk a megszokottakhoz képest, ugyanis ellenfelünk magasan tartotta védvonalát, mellyel mélyebb futballra kényszerítettek bennünket, teret engedve ezzel saját elképzeléseiknek. Egy csatár számára természetesen az a legfontosabb, hogy ő maga meglője a saját találatait, éppen ezért pedig elégedett vagyok a Vlahović által mutatott produkcióval, aki egyből letette névjegyét a legrangosabb európai kupasorozatban. 

A szóban forgó összecsapás első húsz percében fantasztikusan játszottunk, ezt követően pedig szintén sikerült kedvező helyzetekhez jutnunk, mindazonáltal a kapott gólt követően totális szétesés következett be gárdánknál, mely meggátolt bennünket a győzelem megszerzésében, valamint a párharc második felvonására szóló előny kialakításában. Mindenképpen előrelépésnek tartom, hogy a Juventus változatlanul képes eredményesen felkészülni egy-egy találkozóra az ellenfél gyenge pontjainak meghatározásával, ám ezt sajnálatos módon nem mindig tudjuk kamatoztatni a gyakorlatban, amin mindenképpen változtatunk kell a továbbiakban" – összegzett General Max. 

A Juventus mérkőzésre vonatkozó kerete a következő: 

empoli_juve_keret.jpg