Cassano és Mauro a Villarreal elleni meccsről

massimo_mauro2022.jpgA Juventus Villarreal elleni összecsapását követően két egykori ikonikus olasz labdarúgó, Massimo Mauro, valamint Antonio Cassano is kifejtették álláspontjukat a látottakkal kapcsolatban, melynek keretein belül az Öreg Hölgy játéka mellett a továbbjutásra vonatkozó esélyeket, valamint Massimiliano Allegri személyes felelősségének kérdését is értékelték. 

"Úgy vélem, hogy ez a Juve minden tekintetben méltó volt a Bajnokok Ligája által megkövetelt szinthez, mivel az első félidőben minden ehhez szükséges jellemvonást megcsillogtattak, értve ezalatt a szervezettséget, a pontosságot, a támadások felépítésére vonatkozó képességet, vagy éppen a presszinggel szembeni tökéletes ellenállást. Az események előrehaladásával természetesen a fáradtság is kiütközött, visszavetve ezzel a futballisták teljesítményét, ugyanakkor ezzel együtt az is tökéletesen megmutatkozott, hogy Max Allegri egy ilyen meccsen már nem bízik bizonyos játékosok, példának okáért Moise Kean bevetésében, akit még csereként sem szívesen használt fel a Villarreal ellen" – jelentette ki Massimo Mauro mondanivalójának kezdeteként. 

"Bár senki sem emelte ki a meccs után, véleményem szerint említésre méltó, hogy a Juve mestere egy új formációt ötlött ki a három belső védő alkalmazásával, mely felállás személy szerint rendkívül elnyerte tetszésemet. Bár egyértelmű, hogy ez a hadrend nem működik tökéletesen Alex Sandróval és Danilóval, azonban ha Chiellini és Bonucci visszatérhetnek majd a pályára, de Ligttel kiegészülve könnyedén alkothatnak majd áthatolhatatlan védelmet. A Villarreal találatával kapcsolatban nem csupán Rabiot felelősségét emelném ki, ugyanis de Ligt sem követte kellő figyelemmel az eseményeket, elvégre túlságosan is középen helyezkedett, üresen hagyva ezzel a rá bízott területet, ám mindez alapvetően nem befolyásolja fenti álláspontomat a hátsó alakzat összeállítását illetően. 

Az Öreg Hölgy természetesen kiharcolhatja a továbbjutást a torinói visszavágón, azonban érdemes megjegyezni, hogy a Sárga Tengeralattjáró egy nagyszerű alakulat, mely a csoportkör során Bergamóban is megmutatta, hogy ha alkalmuk nyílik valami fontos megtételére, akkor a megfelelő személyiség megmutatásával el is érik a kitűzött célokat. A döntetlennel a két csapat gyakorlatilag holtversenyben, fej-fej mellett áll egymással szemben. A Villarreal a tavalyi idényben megnyerte az Európa-ligát, ennek alapján pedig joggal gondolhatjuk azt, hogy maximálisan hozzászoktak a ki-ki meccsekhez, s mivel az idegenben lőtt találatok többé már nem számítanak, a végeredmény miatt joggal mondhatjuk azt, hogy a feleknek egyaránt 50-50% esélye van a negyeddöntőbe való kvalifikációra" – zárta értékelését Mauro. 

cassano_arcat_tapogatja.jpg"Sziasztok, srácok. Tegnap nagy bánatomra megnéztem a Villarreal-Juventus meccset" – fogalmazott a tőle megszokott módon Antonio Cassano egy Instagrammon közzétett mystory-ban. "A Bianconeri egyszerűen csak szerencsés volt, hogy már az első félidőben vezetéshez jutott a sokak által fantasztikusnak tartott szerb csatáruk révén, azonban ezt követően nem sokra voltak képesek, köszönhetően edzőjüknek, Max Allegrinek, akinek jóval több labdabirtoklásra kellett volna késztetnie fiait, miközben meg kellett volna béklyóznia az ellenfelet is, üresjáratokra kényszerítve ezzel a spanyolokat. 

Az Öreg Hölgynek mindössze többször kellett volna az ellenfél védelme mögé juttatnia a labdát, melyhez csak a kellő teret kellett volna meglelniük, ezzel pedig máris képesek lettek volna a gólszerzésre, mely továbbra is hiánycikket képez a fekete-fehéreknél. Ehelyett a Zebrák átengedték a kezdeményezést a Villarrealnak, ez pedig igen helytelen döntésnek bizonyult egy jó futballt játszó, nagyszerű elképzelésekkel operáló ellenféllel szemben. Természetesen minden a visszavágón fog eldőlni, azonban a Bianconerinek egyértelműen jóval többet kell majd tennie a továbbjutás érdekében, ugyanis az ehhez szükséges minőség mindenképpen megtalálható keretükben" – zárta gondolatait Cassano.