Tiago Pinto: "Zaniolo a mi játékosunk"

tiago-pinto-asroma.jpgMint ismert, több megbízható olasz forrás, mindenekelőtt Romeo Agresti és Giovanni Albanese elmúlt napokban publikált hírei szerint a Juventus a nyáron minden követ meg fog mozgatni annak érdekében, hogy leigazolja az AS Roma támadó középpályását, Nicolò Zaniolót, akinek helyzetéről ekképp a Farkasok sportigazgatója, Tiago Pinto is kénytelen volt megszólalni a tegnapi nap folyamán, megkísérelve a pletykák cáfolását, s kifejtve az olasz reménységgel kapcsolatos elképzeléseiket. 

A Gialloblu általános ügyekért felelős menedzsere mindenekelőtt arról beszélt, hogy a mai futballban sosem lehet pontosan tudni, hogy miként fog alakulni egyes labdarúgók sorsa, ugyanakkor kijelentette, hogy nem gondolta volna, hogy az elmúlt napokban ennyi hír fog napvilágot látni Zaniolo jövőjének különböző forgatókönyveivel kapcsolatban, emiatt pedig jobbnak látja, ha a jövőben egyáltalán nem beszél az itáliairól. 

"Nem titkolom, igencsak meglepett, hogy az elmúlt napokban ekkora médiazaj keletkezett Zaniolo körül, ami azután robbant ki, hogy a héten kijelentettem: semmiféle garancia nincsen arra, hogy Nicolò a következő idényben is kötelékünk tagját fogja képezni. Sportágunk olyan időket él, mikor még Lionel Messi Barcelonától való távozása sem számít elképzelhetetlennek, ebből kifolyólag pedig egyetlen szakember sem jelentheti ki teljes bizonyossággal, hogy klubja nem fog értékesíteni egy-egy futballistát" – szögezte le a DAZN kamerái előtt. 

"Továbbra is kitartunk korábbi álláspontunk mellett, melynek alapján Nicolò az AS Roma egyik legfontosabb labdarúgója, jelen állás szerint pedig egy ideig mindenképpen az is fog maradni, hiszen a futballistát 2024 nyaráig élő szerződés köti klubunkhoz. Itt az ideje, hogy a sajtó és a szurkolók végre a csapat teljesítményéről, ne pedig egyes labdarúgókról beszéljenek, emiatt pedig a továbbiakban egyetlen szót sem fogok ejteni a Zaniolót illető híresztelésekről, ebben egészen biztosak lehetnek.

Örülök annak, hogy klubunk drukkerei nem csaptak ekkora ügyet szavaim miatt, s nem foglalkoztatták őket különösebben az általam elmondottak, míg a különféle sajtóforrások azonnal találgatásokba bocsátkoztak, s máris számos klubbal boronálták össze labdarúgónkat. Úgy vélem, hogy az ilyen történések csak gátolnak minket céljaink elérésében, holott az elkövetkezendő négy hónapban mindent meg kell tennünk a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciók valamelyikének megszerzéséért, miközben fenn kell tartanunk csapategységünket is" – összegzett a szakember. 

Érdekességként megjegyzendő, hogy a Juventus Zaniolo iránti erős érdeklődését megszellőztető Romeo Agresti a tegnapi nap folyamán újabb hírekkel szolgált a fekete-fehérek fiatal olasz tehetségekért indított hadjáratával kapcsolatban, ugyanis a Goal Italia újságírója úgy tudja, hogy az Öreg Hölgy már most kapcsolatban áll a Genoa gárdájával annak érdekében, hogy a szezon végén leigazolhassa a Grifoni ifjú balhátvédjét, Andrea Cambiasót, akinek érkezése számos forrás szerint egyúttal előrevetíthetné Alex Sandro Torinóból való távozását is.