Paratici: "Kulusevski és Bentancur a legjobb helyre kerültek"

paratici_about_kulu_and_benta_deal.pngA Juventus egykori, valamint a Tottenham Hotspur jelenlegi sportigazgatója, Fabio Paratici a tegnapi nap folyamán hosszabb interjút adott a londoni klub YouTube-csatornájának, melynek keretein belül részletekbe menően elemezte a Sarkantyúsok januári mercatóját, ekképp pedig természetesen szót ejtett az angol együttes friss szerzeményeiről, az Öreg Hölgytől igazolt Dejan Kulusevski-Rodrigo Bentancur kettősről, valamint Antonio Conte alkalmasságáról is. Az olasz szakember által elmondottak Juventusszal kapcsolatos részeit az alábbiakban tesszük közzé. 

"Úgy vélem, hogy klubunk vételi oldalon kifejtett ténykedését illetően sikerült megtalálnunk a lehető legmegfelelőbb játékosokat az átigazolási piacon, akik egyaránt a számukra ideális posztokon szerepelhetnek majd a Tottenham Hotspur kötelékében. Biztos vagyok benne, hogy mind Dejan Kulusevski, mind pedig Rodrigo Bentancur ilyen labdarúgónak tekinthető, s hogy e két fiatal egyaránt sikeres lesz majd együttesünknél" – fogalmazott mondanivalójának nyitányaként. 

"Annak ellenére, hogy a szóban forgó futballisták rendkívül fiatalok, máris hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, elvégre míg Bentancur öt esztendeig szerepelt a Juventusnál, ahol közel 200 meccsen léphetett pályára, addig Kulusevski mindössze húsz évesen került az olasz rekordbajnokhoz, s ennek dacára is nagyjából 100 összecsapáson viselhette a fekete-fehérek szerelését. 

Meggyőződésem, hogy Dejan és Rodrigo nagy fejlődésen mennek majd keresztül a Premier League-ben, mivel minden ehhez szükséges tényezőt magukénak tudhatnak: a számukra legmegfelelőbb klubban játszhatnak, s egy igazán hozzáértő és intelligens mester kezei alatt munkálkodhatnak, ami talán mindennél fontosabbnak bizonyul egy ilyen, jelentősebbnek mondható váltás esetén. 

Bentancur egy igencsak komplex, valamint elképesztően megbízható játékos, akit leginkább box-to-box középpályásként tudnék jellemezni karakterisztikája alapján. Kulusevski, mint fentebb említettem, továbbra is szemtelenül fiatal, ám ennek ellenére is képes volt 10 találatot szerezni, s ugyanennyi gólpasszt kiosztani egy olyan jelentős csapat kötelékében, mint a Juventus. Dejan meglehetősen jó kilátásokkal bír, tehetsége pedig már két szezonnal ezelőtt, a Parma szerelésében is megmutatkozott, ahol 35 fellépésen kapott lehetőséget, rengeteg találatot szerezve, emiatt pedig úgy gondolom, hogy Angliában hihetetlenül jó esélye van a berobbanásra. 

Tapasztalataimat alapul véve elmondhatom, hogy mindkét labdarúgó igen markáns személyiséggel bír, s igen karakteres, intenzív módon játszanak. Dejan rendkívül sokat fut és harcol a labda után, illetve a labdáért, s alapvetően is nagy ambíciókkal rendelkezik, melyet egyértelműen legfontosabb tulajdonságának tartok, s úgy vélem, az elkövetkezendőkben jó esélye nyílik majd az ebből fakadó lehetőségek kiaknázására. 

Kijelenthetem, hogy karrierem kezdete óta figyelembe veszem az egyes mesterek egyéni kéréseit a mercato során, s mivel régóta ismerem Antonio Contét, ez most sem jelentett problémát. A Juventusnál nagy eredményeket értünk el egymás oldalán, most pedig minden nap azon gondolkodunk, hogy miként tehetnénk még jobb csapattá a Tottenhamet, s nem csak a keretet, hanem mindennapi környezetünket, valamint mentalitásunkat illetően is. 

Ha alakulatunk újjáépítése került szóba, mindig vissza kell gondolnunk a hat-hét hónappal ezelőtti állapotokra, mikor megkezdtem tevékenységemet a Spursnél. Egy csapat megalkotásához rendkívül sok idő és türelem kell, emellett pedig nagyon fontos, hogy képesek legyünk felmérni futballistáink igényeit. Itteni munkám során klubunk értékesített néhány labdarúgót, akiknek talán másfajta, vagy inkább új motivációra és kihívásokra volt szükségük, valamint szerződtetett néhány fiatal reménységet, akik elhivatottak, továbbá technikai és mentális szinten is emelhetnek keretünk színvonalán. Természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy gárdánk a világ egyik legjobb szakemberét tudhatja magáénak, ebből kifolyólag pedig egyértelműen az a benyomásom, hogy jó irányba haladunk" – összegzett Paratici.