FRISSÍTVE 18:52-kor – Mercato-hírek (január 29.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a most január végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. január 29-ének legfontosabb hírei. 

  • Fabrizio Romano: A Juventus hivatalos ajánlatot tett a Borussia Mönchengladbachnak Denis Zakariáért: a Bianconeri bónuszokkal együtt 7 millió eurót ajánl, mely megkeresést a németek hamarosan mindenképpen ki fognak értékelni. Az Öreg Hölgynek muszáj eladnia egy középpályást a következő órákban ahhoz, hogy leigazolja a svájcit, mely futballista jelen állás szerint Rodrigo Bentancur, vagy Arthur lehet. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve egyezséget kötött Zakaria képviselőivel. A klubnak már csak a Gladbachhal kellene megállapodnia, akik 7-8 millió eurót szeretnének kapni a középpályásért, míg a torinóiak egyelőre 5 millió eurót + 2 millió eurót kitevő bónuszokat kínálnak. A Bayern München, valamint más csapatok kiszálltak a versenyből, emiatt pedig a felek nagy optimizmussal állnak az üzlet megkötése elé. 

  • Romeo Agresti: A Juventus erős lépéseket tett Zakaria megszerzése érdekében: az Öreg Hölgy az elmúlt órákban folyamatos tárgyalásokat folytatott a Mönchengladbachhal, valamint a futballista képviselőivel is, akivel a személyes feltételeket illetően már meg is kötötték a megállapodást. Jelen pillanatban már csak a német klub igenje hiányzik a transzfer tető alá hozásához. 
  • Fabrizio Romano + Romeo Agresti: A Bianconeri megpróbálja eladni Aaron Ramsey-t hétfőig. A Burnley kész lenne azonnal szerződtetni a walesit, azonban a játékost egyelőre nem győzte meg az angol klub ajánlata. 
  • Gianluca Di Marzio: Ramsey távozása nem lenne elegendő egy új középpályás szerződtetéséhez, azonban Rodrgio Bentancurért további ajánlatok futhatnak be az elkövetkezendő órákban. 
  • Fabrizio Romano + Gianluca Di Marzio: Nincs esély az Arthur-Arsenal ügylet megkötésére, a tárgyalások megszakadtak. 
  • Fabrizio Romano: A Tottenham Hotspur együttese egy kölcsön + vételi opciós konstrukcióval igazolná le Kulusevskit, mely bizonyos feltételek érvényesülése esetén kötelező opcióvá válhatna hat hónap elteltével. Az angolok 30 millió eurós záradékot szeretnének, míg a Juventus mindenképpen kötelező opciót akarna, 40 millió eurót kitevő értékben. A megbeszélések továbbra is folyamatban vannak. 
  • Luca Bianchin: Dejan Kulusevski és Rodrigo Bentancur is elhagyhatja a fekete-fehéreket január utolsó három napjában. 
  • Luca Bianchin: A Granada és a Wolfsburg is érdeklődik Kaio Jorge iránt, aki kölcsönben távozhat a mercato végén. A spanyol alakulat valószínűleg vezeti a versenyt a brazilért, ugyanakkor a Cagliari továbbra is szívesen szerződtetné az ifjú támadót, míg a Salernitana kiszállt a versenyből. 

14:54 

  • Romeo Agresti: Denis Zakaria hamarosan a Juventus játékosa lesz, kisvártatva megköttetik a megállapodás. 
  • Fabrizio Romano: A Juve nagy erőkkel dolgozik a Zakaria-ügylet lezárásán. 
  • Gianluca Di Marzio: A Tottenham Hotspur  az elmúlt órákban bónuszokkal együtt 30 millió eurót ajánlott Rodrigo Bentancuért, mely az Aston Villa ajánlatához képest nagyobb összeget tartalmaz, valamint végleges transzferről, nem pedig kölcsönről szól, ami ekképp meggyőzőbb lehet a Zebrák számára. 
  • Fabrizio Romano: Egyes pletykák ellenére a Manchester United egyáltalán nem érdeklődik Arthur iránt. 
  • Fabrizio Romano: A Bianconeri továbbra is tárgyalásban áll a Tottenhammel annak érdekében, hogy megoldást találjon Kulusevski ügyére. A fekete-fehérek egy kölcsön + kötelező vételi opciós formátum elfogadására akarják rábírni a Sarkantyúsokat. A svéd személyes tekintetben igen nagy lelkesedést mutat az átigazolás ötlete iránt. 

 15:12 

  • Fabrizio Romano: A Juventus és a Mönchengladbach képviselői jelen pillanatban éppen találkozót tartanak a Zakaria-ügyletet illetően, miután a ma reggeli órákban a torinóiak hadjáratot indítottak a svájci megszerzéséért. A Bianconeri biztos benne, hogy sikerül tető alá hozni a megállapodást, míg a svájci mindenképpen csatlakozni akar a klubhoz. 
  • Fabrizio Romano: A Juventus előrehaladott tárgyalásokat folytat Rodrigo Bentancur eladásáról is, akiért a Tottenham Hotspur és az Aston Villa van versenyben. 

 16:43

  • Romeo Agresti: Az Aston Villa kiszállni látszik a Bentancurért folyó versenyből: a birminghamiek nem tesznek újabb ajánlatot az uruguayiért, akinek megszerzéséért ebből kifolyólag a Tottenham próbálkozhat a legnagyobb eséllyel. 
  • Giovanni Albanese: A Tottenham egyértelműen megelőzte az Aston Villát a Bentancurért folyó versenyfutásban: a középpályás immár közvetlen kapcsolatban áll Antonio Contéval, valamint Fabio Paraticivel, akik mindketten nagyra értékelik őt. Az uruguayi labdarúgó mellett Dejan Kulusevski is folyamatosan egyeztet a londoni klubbal, a Juventus pedig minden tekintetben a páros értékesítésére törekszik, ugyanis távozásuk megnyitná az utat Denis Zakaria leigazolása előtt. 

 18:52

  • Luca Bianchin: A Juventus illetékesei jelen pillanatban közvetítőkön keresztül tárgyalnak a Tottenhammel Bentancur és Kulusevski ügyeiben. A Spurs sportigazgatója, Fabio Paratici egy kölcsön + 30-35 milliós vételi opcióról szóló konstrukció révén igazolná le a svéd támadót, míg az uruguayit egy végleges ügylet keretein belül szerezné meg. 
  • Luca Bianchin: Amennyiben Kulusevski távozik, nem kizárt, hogy Kaio Jorge maradni fog. A brazil kölcsönvételéért folyó versenyt jelen pillanatban a Granada alakulata vezeti. 
  • Luca Bianchin: A Juve minden tekintetben megegyezett Zakariával a szerződés személyes feltételeit illetően. A svájci labdarúgó négy és fél évre írna alá új kenyéradójánál, ahol 3 millió eurós fizetést kapna. Bentancur távozása esetén a középpályás egyértelműen a Bianconeri játékosa lesz. 
  • Romeo Agresti: A Juventus mind Kulusevskit, mind pedig Bentancurt el akarja adni a mercato utolsó két napjában. 
  • Romeo Agresti: Denis Zakaria már csak Rodrigo Bentancur helyzetének megoldására vár, ugyanis immár elkötelezte magát a Juve mellett. 
  • Alfredo Pedullà: Az Aston Villa és a Lyon többé nem jelentenek alternatívát Bentancur számára, akinek megszerzéséért erősen próbálkozik a Tottenham. A tárgyalások folyamatban vannak, de a Juve mindenképpen egy meggyőző ajánlatra vár, hiszen az átigazolási díj 30%-a a Boca Juniorshoz vándorolna. 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. január 29-én, 18:52-kor.