Allegri: "A győzelem egyértelmű célunk"

20220111_173052.jpgA Coppa Italia előző idényre szóló kiírását az alapvetően kudarcos szezon ellenére is elhódító Juventus holnap este igen sok hiányzóval készül megvívni a szezon első trófeájáért folyó Supercoppa Italiana megmérettetését a Serie A címvédőjének számító, ősi rivális Inter alakulatával szemben, mely a sikerrel járó presztízsbeli, valamint anyagi nyereségen túl minden bizonnyal mentális szempontból is sokat lendíthetne a fekete-fehérek gárdáján. A találkozót megelőzően természetesen a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó számára, melynek keretein belül egyebek mellett szót ejtett Federico Chiesa sajnálatos súlyos sérüléséről, Mattia Perin szerephez jutásáról, valamint a Zebrák alapvető helyzetéről is. 

"Nincsenek teljesen világos elképzeléseim a holnapi kezdőt illetően, ugyanis ezek kialakításához meg kell tekintenem a mai edzést, mindazonáltal tudom, hogy mely játékosaim állhatnak majd rendelkezésemre, s kiket kell nélkülöznöm. Danilo előreláthatólag a jövő héten térhet majd vissza keretünkbe, Leonardo Bonucci azonban felépült sérüléséből, ám biztosan nem lesz képes kilencven percet a pályán tölteni, ami igaz lehet Alex Sandróra nézve is. Kapunkat mindenképpen Mattia Perin fogja védeni, ugyanis labdarúgóink közül utolsóként végre Wojciech Szczęsny is megkapja a koronavírus elleni vakcinát a holnapi napon, emiatt pedig csak a meccs előtti pillanatokban fog megérkezni a stadionba, ami azt jelenti, hogy a kispadon foglal majd helyet" – jelentette ki a mester mondanivalója felvezetőjeként. 

"Giorgio Chiellini nagy segítséget jelentett számunkra a Roma alakulatával szemben, ekképp pedig beküldése egyértelműen helyes döntésnek bizonyult. Alapvetően elégedett vagyok a srácok vasárnapi teljesítményével, ám a minap elolvastam a La Gazzetta dello Sport értékeléseit, melyet túlzottan szigorúnak véltem Daniele Rugani tekintetében, aki hibái ellenére nagyszerűen futballozott, s Tek mellett talán a csapat legjobbja volt. Védőnk sziklaszilárd teljesítményt nyújtott a Farkasokkal szemben, az utóbbi időszakban pedig egyébként is nagy fejlődésen ment keresztül, s jóval megbízhatóbb futballista vált belőle, amit mindenképpen el szerettem volna mondani. 

Paulo Dybala jobban szeretett volna futballozni a Roma ellen, ez pedig talán igaz csapatuk egészére nézve is, már amennyiben elmúlt két találkozónkból indulunk ki, ugyanis míg a Giallorossi ellen rosszul futballoztunk, s mégis győzelmet arattunk, addig a Napoli ellen jobban teljesítettünk, a végeredmény pedig ennek dacára is döntetlen lett, ami nagy csalódottsággal töltött el bennünket. A holnapi összecsapás egy különálló mérkőzés lesz, melyet egy csodás stadionban, a liga legjobb együttese ellen kell majd megvívnunk, ekképp pedig bármilyen eredmény is születik, az nem befolyásolhatja majd alapvető tevékenységünket. Nem feledhetjük, hogy szombaton fontos meccs vár ránk az Udinese ellen, emiatt pedig az Interrel szemben intelligens játékra lesz szükségünk, ahol jól és eredményesen be kell majd osztanunk erőnket, hogy később ismét képesek legyünk a bajnokságra összpontosítani. 

Tegnap reggel alkalmam nyílt beszélni Federico Chiesával. Miatta, valamint az olasz labdarúgás egésze miatt is rendkívül sajnálom a vele történteket, azonban ezek a dolgok előfordulnak a profi futballban, játékosunk fiatal korából kifolyólag pedig biztos vagyok benne, hogy képes lesz átvészelni ezt az időszakot. Fede mentális tekintetben abszolút és teljes mértékben jól érzi magát, s bár nem tagadhatjuk a tényt, hogy játéka sokat adhatott volna nekünk az idény második felében, most a társaknak kell többet nyújtania, hogy érdemben pótolhassuk őt. Nem szeretnék átigazolási ügyekről értekezni, ugyanis azzal a csapattal kell gazdálkodnunk, mely rendelkezésünkre áll, s mivel Dejan Kulusevski mellett Kaio Jorgét, Álvaro Moratát, Paulo Dybalát, továbbá adott esetben Juan Cuadradót is keretünkben tudhatjuk támadóink közül, nincs okunk aggodalmaskodni a jövő miatt. 

A tegnapi nap folyamán Dejannal is szóba elegyedtem, aki egy rendíkvül fiatal, 2000-es születésű, azaz mindössze huszonkét esztendős srác, aki ennek dacára is ilyen magas szinten szerepelhet. Kulu két éve tartozik a Juventus kötelékébe, ezen időszak alatt pedig volt ideje megtanulni, hogy mindez mekkora felelősséggel jár együtt, azonban bizton állíthatom, hogy mentális szempontból mindenképpen meg kellene tennie a következő lépést, hogy karakterisztikáját tekintve egy magasabb fokozatra léphessen, megfelelve ezzel azon elvásároknak, melyeket a közvélemény nagyszerű képességei miatt támaszt elé. 

Bevallom, a Roma ellen sokkal nyugodtabb voltam a lelátón, mint az oldalvonal mellett, Marco Landucci pedig nagyszerűen tette dolgát, melyre a későbbiekben is szükségünk lesz, ugyanis a Coppa Italiában ugyancsak eltiltásom van a két-három évvel ezelőtt történtek miatt, így pedig a Sampdoria ellen is neki kell majd dirigálnia a Bianconetit. Őszintén szólva arra is gondoltam, hogy holnap átadom neki a stafétát, ám ezt csak azért vetettem fel, hogy borzoljam egyébként is megviselt idegeit. Egyértelmű, hogy jelen pillanatban is sok feladatunk van, hiszen egyebek mellett javítanunk kell passzaink minőségén, valamint alapvető hozzáállásunkon is. Nem siethetünk az építkezéssel, ugyanis a kapkodásból sosem sülnek ki kedvező dolgok, azonban ennek nem szabad meggátolnia bennünket abban, hogy a pályán gyors átadásokkal operáljunk, s hogy általánosságban véve is gyorsabb döntéseket hozzunk. Az Inter egy rendkívül fizikális csapat, ennek alapján pedig egy meglehetősen kemény megmérettetésre számítok, melyen minden előttünk álló lehetőséget ki kell majd használnunk, s a támadási, valamint a védekezési szakaszban is jól kell teljesítenünk. 

Egyetlen meccsen bármi, s annak ellenkezője is megtörténhet, ugyanakkor alapvetően továbbra is rendkívül elégedett vagyok fiaimmal, s nem változtattam arra vonatkozó meggyőződésemen sem, hogy csak úgy nyerhetünk meg bizonyos találkozókat, ha időről időre komolyabb tapasztalatokat szerzünk. A bajnokságot mindig a legjobb alakulat nyeri, nekünk pedig arra kell törekednünk, hogy a legjobbakká, s egy valóban szilárd együttessé váljunk, az pedig magától értetődő módon nem megy egyik pillanatról a másikra. Legfontosabb feladatunk jelenleg is az, hogy egy esetleges holnapi diadalt követően felzárkózzunk az előttünk álló együttesekhez, melyet egyedül úgy érhetünk el, ha egyszerre csak egy összecsapást tartunk szemeink előtt, ezt követően pedig majd meglátjuk, hogy mikor szállhatunk harcba újra a Scudettóért" – összegzett General Max.