Év eleji hírcsokor távozókról és érkezőkről

mdl_romano.jpgAz olasz sportsajtó különböző forrásai a Juventusszal kapcsolatban megfogalmazott legfőbb híreiken, azaz Álvaro Morata helyzetén felül is bőséggel szállítottak információkat a torinóiak tekintetében az elmúlt napok során, melyeket az egyszerűség kedvéért hosszabb, évindító összegző cikkünkben igyekszünk górcső alá venni, szót ejtve a Bianconeri lehetséges téli igazolásairól, valamint az alakulatot potenciálisan elhagyó játékosokról is. 

Az elmúlt időszak egyik legjelentősebb bejelentését kissé váratlan módon a Borussia Mönchengladbach tette meg, akik néhány nappal ezelőtt hivatalos közleményükben jelezték, hogy svájci középpályásuk, Denis Zakaria az idény végén, szerződésének lejártát követően hagyja majd el az együttes kötelékét. Fabrizio Romano a közlemény után szinte azonnal leszögezte, hogy a futballista ügynökével több angol klub mellett a Juventus, a Barcelona, valamint a Bayern München képviselői is állandó kapcsolatban állnak, ugyanakkor mindeddig egyik fél részéről sem történt érdemi előrelépés az ügylet megkötésének érdekében. 

Romano egyébként is úgy tudja, hogy a ma megkezdődő januári mercato igen mozgalmasra sikeredhet az Öreg Hölgy szempontjából, mivel a fekete-fehérek mindenképpen meg szeretnének szabadulni Aaron Ramsey-től az átigazolási ablak ideje alatt, aki mellett egy megfelelő ajánlat esetén Arthurt is szívesen értékesítenék, ezen felül pedig a bejövő oldalon sem lennének tétlenek, ugyanis a Zebrák tervei között szerepel egy új középpályás, valamint egy friss csatár leigazolása is. 

A transzferguru természetesen nem feledkezett meg Matthijs de Ligt helyzetéről sem, a holland futballistát illetően pedig ismételten megerősítette, hogy a Bianconeri semmi esetre sem engedi el védőjét télen, aki legfeljebb a nyári mercato során, s akkor is csak a szerződésében rejlő kivásárlási záradék megadásával inthet búcsút az olasz rekordbajnoknak. Romano szerint az ifjú tehetségért folyó tárgyalások egyáltalán nem lesznek majd egyszerűek, ugyanis Mino Raiola tisztában van a klub de Ligt megtartására vonatkozó szándékával, s bár a sztármenedzser igen fontosnak tartja az üzleti nyereséget, kapcsolatai még többet jelentenek számára, emiatt pedig még véletlenül sem kívánja magára haragítani a Juventust. 

A La Gazzetta dello Sport szintén Ramsey és Arthur helyzetéről adott felvilágosítást, a milánói orgánum szerint pedig az Öreg Hölgy arra készül, hogy már januárban felméri a lehetséges célpontokat a brazil labdarúgó tekintetében. A lap úgy tudja, hogy a Juventus vezetősége mostanra rájött, hogy a dél-amerikai közel sem az a futballista, akire Max Allegrinek szüksége volna a csapat tengelyében, míg Arthur elsődleges célja az, hogy találjon magának egy olyan alakulatot, ahol állandó kezdőként számolnak vele, s ahol ezáltal esélyt kapna a brazil válogatott világbajnoki keretébe való bekerülésre. 

A Gazzetta kijelentette, hogy Aaron Ramsey mostanra világosan és végérvényesen eldöntötte, hogy vissza akar térni a Premier League-be, jelen pillanatban pedig az újgazdag Newcastle United jelenti számára a prioritást, akik már a tavalyi mercato során is megkeresték a walesi játékost. A Juve részéről természetesen semmi akadálya nem lenne az üzlet megkötésének, a torinóiak pedig immár a konstrukciót is meghatározták, melynek értelmében a labdarúgó először egy fél éves kölcsön keretein belül csatlakozhatna a Szarkákhoz, fizetésének egy részét pedig továbbra is magára vállalná az Öreg Hölgy. 

A Sky Sport Italia mindemellett úgy tudja, hogy a Juventus (a Napolival egyetemben) igen élénk érdeklődést mutat a Serie B-ben vitézkedő Frosinone huszonhárom esztendős olasz középhátvédje, Federico Gatti iránt, akinek piaci értéke jelenlegi együtteséhez való nyári csatlakozása óta 175 ezer euróról 1,50 millió euróra emelkedett a Transfermakt szerint, s aki a mostani szezonban 16 összecsapáson 3 góllal, valamint 1 gólpasszal segítette alakulatát az olasz másodosztály küzdelmeiben. A Sky szerint a jelentős érdeklődőkre való tekintettel a Frosinone 10 millió eurót szeretne kapni a gyorsan fejlődő játékosért, aki télen, továbbá adott esetben nyáron is jó opciót kínálhatna a Bianconeri számára.