FRISSÍTÉS – Raiola nyilatkozatának utózöngéi

de_ligt_spezia.jpgAz ismert olasz-holland futballmenedzser, Mino Raiola a minap rövidebb, ugyanakkor annál nagyobb jelentőséggel bíró nyilatkozatot adott a nemzetközi médiának, melynek keretében röviden kitért a Juventus labdarúgójának, Matthijs de Ligtnek helyzetére is, leszögezve, hogy véleménye szerint a fiatal középhátvéd teljes mértékben készen áll arra, hogy megtegye pályafutása következő lépését, melyet maga a játékos is így gondol. 

Az ügynök mindenekelőtt képviseltje torinóiakhoz való csatlakozását elevenítette fel, szót ejtve arról, hogy de Ligt a számos érdeklődő ellenére mindig is az Öreg Hölgyhöz szeretett volna csatlakozni, ám az egyeztetések korántsem mentek gördülékenyen, hiszen az Ajax egyre több pénz követelt aktuális csapatkapitányáért a Bianconeritől. 

"Matthijs nagyon szeretett volna a Juventus labdarúgójává válni, azonban az Ajax egyre csak több pénz követelt az Öreg Hölgytől játékjogának átruházásáért, így pedig komolyan meg kellett puhítani őket ahhoz, hogy elengedjék ügyfelemet. Úgy vélem, hogy mikor egy átigazolási ügyben folytatok párbeszédet a futballista, valamint az érdeklődő s az értékesítő klub között, mindig a korrektségre törekszem, miközben megpróbálom közelebb hozni egymáshoz az időnként eltérő álláspontokat. Ezzel megítélésem szerint mindenki jól jár" – fogalmazott a holland NRC munkatársának. 

"Matthijs de Ligt jelen pillanatban egyértelműen készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést pályafutásában, ezt pedig nem csak én gondolom így, ugyanis ő maga is ehhez hasonlóan vélekedik a karrierjével kapcsolatos kérdésekről" – tett egyértelmű utalást Raiola az interjú kérdéses szakaszának lezárásaként. 

Mindez természetesen egyből felröppentette a holland futballista esetleges nyári távozásával kapcsolatos híreszteléseket az olasz, valamint a nemzetközi sportsajtóban, kiváltképp annak fényében, hogy a 2019-ben akkori rekordösszeget jelentő 85,5 millió euróért szerződtetett de Ligt szerződésében júniustól fogva él egy kivásárlási opcióra vonatkozó kitétel, melynek alapján az érdeklődők 150 millió euró kifizetésével akadály nélkül elcsábíthatják majd a játékost. 

Ugyan egyelőre hatalmas kérdést jelent, hogy Európa topklubjai közül mely alakulatok szeretnének, s egyáltalán lennének képesek megfizetni a kérdéses összeget, Raiola nyilatkozatának fényében korántsem jelent elképzelhetetlen forgatókönyvet, hogy a fekete-fehérek szerelésében mindeddig 94 összecsapáson pályára lépő, ezeken pedig 6 találatot szerző, s 2 gólpasszt kiosztó de Ligt valóban búcsút int majd az Öreg Hölgynek a nyár folyamán. 

FRISSÍTÉS:

A sztárügynök nem csak a holland futballista lehetséges távozásának tényéről beszélt, hanem említett pár klubot is, melyek szerinte versenyezhetnek a Juve négyeséért.

"Mindannyian tudjuk mely klubokat érdemes Matthijs de Ligt következő lépéseként számontartani. Nyáron meglátjuk mi történik. Premier League? Szóba jöhet a Barcelona, a Real Madrid, a PSG ..."

A Juventushoz igencsak közel álló Romeo Agresti is hamar véleményezte ezen sorokat, és elmondása szerint eléggé egyértelműek, hogy Raiolának mik a céljai ezzel a színjátékkal: világossá tenni a potenciális vásárlók számára, hogy érdemes párbeszédet folytatni de Ligt megszerzéséről. Elmondása szerint pár hónap múlva kivonalazódik majd, hogy mi lesz a holland sorsa, az minden esetre látható, hogy mi az ügynök stratégiája, ahogy tény a 150 millió eurós kivásárlási záradék is, melyhez ragaszkodik az olasz rekordbajnok a La Gazzetta dello Sport szerint.