Allegri: "Vért kell izzadnunk a negyedik helyért"

allegri_vs_bologna.jpgA Juventus a ma este folyamán lejátszotta a 2021-es naptári év utolsó idegenbeli bajnoki találkozóját a meccsnapot megelőzően a Serie A tabellájának 10. helyén tanyázó Bologna együttesével szemben, mely összecsapás végeredményéről előzetesen is tudni lehetett, hogy – az eddig megszokottakhoz képest – rendkívül sokat nyom majd a latba az idény mérlegének végelszámolásakor. Ennek fényében a Bianconeri célja csak és kizárólag a győzelem lehetett, melyet Álvaro Morata korai góljával, valamint Juan Cuadrado bombájával sikerült is abszolválnia a fekete-fehéreknek, akik ekképp az Atalanta botlását kihasználva ismételten megkezdhették tabellán való lassú előretörésüket. 

A találkozót követően természetesen az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos értékelését az olasz sportsajtó munkatársainak számára, szavaiban pedig egyebek mellett kitért játékosainak teljesítményére, a mercatóra, s a klub alapvető helyzetére is. 

"Továbbra is úgy gondolom, hogy a fő kérdést a meccsek egyes pillanatainak helyes kezelése, s e momentumok jelentőségének felfogása jelenti együttesünk számára, ezért pedig rendkívül boldog vagyok, hogy a srácok ma este rendkívül eredményesen szerepeltek mind a támadások, mint pedig a védekezési fázis során. Csapatunk egyértelműen jobb megközelítéssel futballozott, mint ahogy tette azt Salernóban, vagy Velencében – s kiváltképp utóbbi mérkőzésen, ahol egy találatot is beengedtünk ellenfelünk részéről – melynek alapján kijelenthetjük, hogy jó meccset játszottunk, s összességében véve megérdemelt győzelmet arattunk" – fogalmazott a tréner a DAZN kamerái előtt. 

"Alapvetően úgy gondolom, hogy játékosaim meglehetősen jól teljesítettek ma este, dacára annak, hogy természetesen továbbra is akadtak olyan pillanatok, valamint olyan helyzetek, mikor sokkal jobb megoldásokkal kellett volna előrukkolnunk. Egyes momentumokban túlságosan könnyelműen viselkedtünk, melynek nyomán nem egyszer a játékszert is elvesztettük, ami azonban hátsó alakzatunk hihetetlen munkája miatt nem bírt különösebb fontossággal.

Egyértelműen elégedett vagyok az elmúlt másfél órában látottakkal, s éppen ezért nem is szeretnék a mercatóval kapcsolatos kérdéseken gondolkodni, elvégre keretünk továbbra is magas minőséget képvisel, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a legjobbat hozzuk ki azon labdarúgókból, akik rendelkezésünkre állnak, s akikkel be fogjuk fejezni ezt a szezont. Most az a legfontosabb, hogy semmiképpen se eresszünk le, hanem tartsunk ki, s a Cagliari ellen a lehető legjobb futballt bemutatva zárjuk a 2021-es évet, hogy januárban újult erővel, s lehetőleg sokkal nagyobb erőbedobással térhessünk vissza, továbbá vethessük bele magunkat egy elképesztően nehéz hónap küzdelmeibe, mely után már a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője vár majd ránk. 

Csapatunk minőségéből kifolyólag biztos vagyok benne, hogy a jövőben képesek leszünk elérni egy sokkal magasabb szintet, ugyanis játékosaink rendkívül sokat fejlődhetnek önbizalom, áldozatvállalás, s magabiztosság tekintetében, melyek mellett nem feledkezhetünk meg a taktikai, valamint a technikai aspektusokról sem. Jelen pillanatban karnyújtásnyira vagyunk a tabella negyedik helyétől, ugyanakkor nem szabad emiatt elkényelmesednünk, mivel védekezésünkön, illetve góllövési hatékonyságunkon továbbra is javítanunk kell, s akkor még csak két tényezőt említettem a sok fejlesztendő terület közül. 

Moise Kean és Federico Bernardeschi kiválóan teljesítettek ma este, kiváltképp szellemiségüket illetően, ugyanakkor ahogy a keret többi tagja előtt, úgy előttük is nagy fejlődési lehetőség áll véleményem szerint. Együttesünk számos fiatal, ezáltal pedig kevesebb tapasztalattal bíró labdarúgót tudhat magáénak, emiatt pedig elégedett vagyok az általuk mutatottakkal. Mikor májusban elvállaltam a Juventus irányítását, a klub helyzetének pontos ismeretében tettem azt, ekképp pedig tisztában voltam vele, hogy egy rendkívül nehéz idény áll előttünk, melynek során vért kell majd izzadnunk azért, hogy befuthassunk a bajnokság negyedik helyére. 

Arthur egy kiváló futballista, aki szeret sokszor játékba avatkozni, ebből fakadóan pedig azon összecsapásokat élvezi leginkább, melyeken lehetősége van birtokolni a labdát, illetve passzokat végrehajtani vele. Úgy gondolom, hogy ha képes lenne más mentális hozzáállást tanúsítani, s körültekintőbbé, valamint koncentráltabbá válni, nagy segítséget jelenthetne számunkra a védelem előtt szerepelve. Középpályásunk mezzalaként futballozott a Barcelona alakulatában, mely pozíció remekül passzolt alapvető stílusához, Olaszországban azonban némiképp más felfogást vallunk magunkénak e posztot illetően, emiatt pedig Arthurnak nem jelent egyszerű feladatot megérteni, továbbá elsajátítani futballunkat. 

Természetesen előfordult eddigi utunk során, hogy én magam is idegesebbé váltam, s ingerültebben viselkedtem az öltőzben, azonban véleményem szerint ez semmit sem jelent, mivel a szakemberek és a labdarúgók olykor nyugodtabb kedélyállapotban vannak, olykor pedig hajlamosak könnyebben felkapni a vizet. Egymás között nem kell protokollt alkalmaznunk, mivel képesek vagyunk elfogadni a másik fél észrevételeit és érzelmeit. Úgy gondolom, hogy egy nagyszerű 2022-es esztendő előtt állunk, még akkor is, ha idei utolsó, Cagliari elleni találkozónk igencsak nehéznek ígérkezik. 

Nagyon örülnék egy esetleges keddi győzelemnek, mivel ez azt jelentené, hogy sikerrel kezdhetjük meg a januári meccsekre való felkészülésünket, ezért pedig arra kértem a srácokat, hogy tegyenek meg mindent a siker érdekében. Mindig is láttam a fényt az alagút végén, ez pedig jelenleg sincsen másképp" – összegzett General Max. 

A mérkőzés összefoglalója: