Witsel édesapja: "A Juve keresett bennünket nyáron"

211124172105-axel-witsel-01-exlarge-169.jpgA Borussia Dortmund belga válogatott labdarúgójának számító Axel Witsel édesapja, Thierry a tegnapi nap folyamán rövidebb nyilatkozatot adott a német sportsajtónak, melynek keretein belül szót ejtett fia télen kínálkozó lehetőségeiről, leszögezve, hogy egyelőre ők maguk sem tudják, merre visz tovább a veterán középpályás útja, mely mellett természetesen szót ejtett a Juventus vélt, vagy valós érdeklődéséről is. 

Mint ismert, a Bianconeri már az elmúlt nyár során is megkereste a futballistát, ugyanis Massimiliano Allegri, visszatérését követően egyből kifejtett arra vonatkozó igényét a vezetőségnek, hogy szeretne egy védekező középpályást szerződtetni alakulatába, mely vágyán még Manuel Locatelli nagy nehezen kivitelezett leigazolása sem változtatott, hiteles források, mindenekelőtt Romeo Agresti és Gianluca Di Marzio szerint pedig a mester továbbra is ideális jelöltnek tartja Witselt a posztot illetően. 

"Nem tagadom, hogy a téli átigazolás egy valós lehetőséget jelent Axel számára, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy fiam marad a Borussia Dortmund kötelékében. Jelen pillanatban mindkét forgatókönyv megvalósulására 50-50%-ot adnék. Mindenesetre a klub részéről az eddigiekben nem hallottunk semmit egy esetleges új szerződésről, mely inkább a távozás felé billenti a mérleget" – jelentette ki a fia ügyeiben fontos szerepet vállaló édesapa. 

"Hogy van-e tudomásom a Juventus állítólagos érdeklődéséről? Igen, határozottan kijelenthetem, hogy az Öreg Hölgy illetékesei már a nyár folyamán is felvették a kapcsolatot velünk egy esetleges olaszországi szerződés kieszközölésének céljából, ugyanakkor nem tudom, hogy a klub mostanra változtatott-e ezt illető szándékain" – szögezte le Thierry Witsel a jelen állás szerint 9 millió eurót érő, harminckét esztendős játékosról. 

Gianluca Di Marzio friss híreinek értelmében mindenesetre a Juventus továbbra is igyekszik több vasat tartani a tűzben, e nyomvonal értelmében pedig változatlanul élénk figyelemmel kíséri Denis Zakaria helyzetét, akit a torinóiak mellett azonban az AS Roma is szívesen kötelékébe csábítana. A szakíró hozzátette, hogy a svájci középpályást illetően a dolgok néhány hónappal ezelőtt kizárólag a Bianconeri kezében voltak, ám a fekete-fehérek hagyták elúszni a lehetőséget, melynek eredményeképp e pillanatban már korántsem biztos, hogy a transzfer sikerrel fog zárulni az olasz rekordbajnok számára.