Beharangozó – a Genoa elleni meccs

loghi_400x400_0012_genoa.pngA múlt heti, sereghajtó ellen elért győzelem után, a sorsolás szeszélye folytán, újabb nyerhető meccs következik a bajnokságban. A Genoa gárdája látogat Torinóba, és bár jelenleg nincs könnyű ellenfél a csapat életében, csak és kizárólag a három pont megszerzése lehet elfogadható. Az Allianz Stadium közönsége lehet ehhez a csapat segítségére, 20:45-ös kezdettel, aki nem utazik ki élőben megtekinteni, az a SPORT TV 1-es csatornáján követheti figyelemmel, és a tévékészülék hangszóróin keresztül hallgathatja meg Daniele Chiffi kezdő sípszavát.

A fiatal sípmester 1984. december 14-én született Padovában, és 2014 óta vezet az első osztályban, ahol 63 alkalommal volt nála a karmesteri pálca, legelőször egy Sampdoria-Napoli 2:5 alkalmával vette azt a  kezébe. Kereken négyes átlaggal osztja a sárga lapokat, 14 piros lap, és 18 büntető fűződik a nevéhez. A vendégek számára 6 alkalommal vezetett, és ezeken a piros-kékek még nyeretlenek, 2 döntetlen és 4 vereség a mérlegük. A hat közül egy volt a Zebrák ellen, idén januárban a kupában Andrea Pirlo fiai hosszabbítás után diadalmaskodtak 3:2-re. A hazaiak eddig ötször futottak vele össze, és eddig 100%-os a mérlegük. Ebben az arénában verték meg többek között az Udinesét is 4:1-re 2019-ben, a bíró közreműködése mellett. A jelenlegi keret játékosai közül Moise Kean duplázni tudott azon az estén.

A 18. helyen tanyázó ellenfél keretének aktuális értéke 96 millió euró, legértékesebb játékosuk a belga középső védő, Zinho Vanheusden akinek ára 12 millió euró, és az Intertől kölcsönben szerepel jelenlegi csapatánál. Átlagéletkoruk 27,7 év, és keretükben 8 válogatott játékos focizik. Legutóbbi 5 meccsükön kikaptak hazai pályán a Roma és a Milan csapataitól, az Udinese, a Venezia és az Empoli ellen viszont döntetlent értek el. Eddig csupán 1 győzelmük van, 7 döntetlen mellett 7 vereséget könyvelhetnek el. Az elmúlt 5 egymás elleni meccset egyaránt a Bianconeri nyerte, legutóbb 2019. márciusában szerzett pontot a genovai gárda, akkor rögtön hármat, hiszen 2:0 arányban diadalmaskodtak.

Eddig Torinóban 70 alkalommal csaptak össze a felek, meggyőző a Juve fölény, hiszen 54 győzelem, 12 döntetlen és 4 vereség a mérleg. A gólkülönbség 171:55, a párharc legeredményesebb gólvágója pedig John Hansen 7 találattal. A legnagyobb góltermést hozó hazai győzelmek között találunk 6:0, 6:1, 7:0 és 8:1-es mészárlásokat is, ezzel szemben a négy Rossoblu-siker mind szoros meccseken született. Pontot 2018-ban, győzelmet 1991-ben szereztek itt utoljára.

A kilencszeres bajnokcsapat ellen Massimiliano Allegri eddig 22 ütközetet vívott meg, 13 gőzelem, 3 döntetlen és 6 vereség szerepel a bizonyítványában. 2017 áprilisában 4:0 arányban győzte le a mai ellenfelet, de legutóbbi meccsén 2:0-ra kikapott az akkor Cesare Prandelli vezényelte gárdától. Legnagyobb vereségét még a Cagliari trénereként szenvedte el, 5:3 arányban. Andriy Sevchenko ellen még sohasem meccselt.

A két csapatban megszámlálhatatlan számú sérült van, hazai oldalon Federico Chiesa, Danilo, Weston McKennie, Mattia De Sciglio és Aaron Ramsey nem bevethető, míg az ukrán mester Nikola Maksimović, Domenico Criscito, Nicolò Rovella, Stefano Sturaro, Francesco Cassata, Felipe Caicedo, Mattia Destro és Mohamed Fares játékára sem számíthat.

A november 7-én kinevezett új szakvezető egészen biztosan nem ismeretlen az olasz foci szerelmesei előtt, hiszen legeredményesebb éveit a Milan csapatánál töltötte, ahol olasz bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, Coppa Italia-és Supercoppa Italiana-címeket, valamint egy Aranylabdát nyert. Edzői karrierje még nem túl veretes, 52 összecsapáson vezényelte hazája válogatottját, közte az idei Európa-bajnokságon, és 3 meccs jutott neki az elmúlt egy hónapban a Serie A-ban, első győzelme még várat magára. Davide Ballardini pozícióját vette át, akinek az irányítása alatt a kieső helyekig csúszott hátra a gárda.

A Sky Sport Italia ezt a kezdőcsapatot várja a ma esti mérkőzésre, azonban Romeo Agresti szerint Adrien Rabiot helyén Federico Bernardeschi fog játszani: 

juve_genoa_predicted_lineup.jpg