Locatelli: "Csapatunk teljesen egységesnek számít"

locatelli.jpgA Juventus olasz válogatott középpályása, Manuel Locatelli a tegnapi nap folyamán egy, a fekete-fehérek egyik szponzorának számító Randstad Italia által szervezett rendezvényen adott rövidebb interjút saját személyét, valamint az Öreg Hölgy helyzetét érintő kérdésekkel kapcsolatban, melynek keretein belül a Bianconerinél elérendő célokon, valamint a csapat körüli szituáción túl szót ejtett az alakulat legfontosabb vezéregyéniségeiről, s korábbi gárdáinál szerzett tapasztalatairól is. 

Mivel a szóban forgó vállalat elsősorban az emberi erőforrások terén igyekszik szolgáltatásokat nyújtani az őt felkereső személyeknek, az interjú lényegi részében a labdarúgó e témát érintően fogalmazott meg megállapításokat, példaként bemutatva saját helyzetét, melynek első részeként a mindennapi életben képviselt gyorsaság és precízség fontosságáról értekezett. 

"Mai világunkban minden tekintetben alapvető fontosságúnak bizonyul, hogy egyes időszakokban a kellő gyorsaságot és sebességet képviseljük, máskor pedig le tudjunk lassítani, s gondosan meghozni döntéseinket. Számomra a sebesség mindig is pozitív jelentéstartalommal bírt, mivel úgy gondolom, hogy ha egy ember gyorsaságra törekszik az élet valamely területén, akkor azt céljai elérésének, s valami fontos megteremtésének érdekében teszi" – fogalmazott szavainak nyitányaként. 

"Természetes, hogy a sebességnek különböző válfajai, valamint fokozatai vannak, ekképp pedig én elsősorban mentálisan, szellemileg, s nem fizikailag képviselem e jellemvonást, már ami futballista-mivoltomat illeti. A pályán arra törekszem, hogy minél gyorsabb, s mégis minél jobb döntéseket hozzak, ugyanis rendkívül fontos, hogy a játékosok hatékonyak legyenek e téren az éles meccshelyzetekben.

Meglehetősen fiatalon vágtam bele pályafutásomba, ugyanis előbb édesapám kezei alatt nevelkedtem, majd az Atalanta, ezt követően pedig az AC Milan kötelékébe szerződtem, mely úttal párhuzamosan a rám helyezett nyomás is egyre jelentősebbé vált. Jelen helyzetemben tudatosult bennem igazán, hogy mekkora hálával tartozom szüleimnek azért, mert mindenben támogattak engem eddigi karrierem során, így tehát ez úton is szeretnék köszönetet mondani nekik. 

Ha már a sebességnél tartunk, a Rossoneri szerelésében hatalmas terhet kellett vállaimra vennem, mivel minden nagyon gyorsan történt, én pedig egy olyan helyzettel szembesültem, melyet akkori életkoromban képtelen voltam megfelelő érettséggel kezelni. A Sassuolónál, nem kis részben a nekem biztosított csodálatos fogadtatás miatt, lehetőségem nyílt arra, hogy lelassítsak, mely által fokozatosan ismét fontosnak érezhettem magam együttesemnél.

Meggyőződésem, hogy az adott pillanatban szükségem volt egy kis megállásra ahhoz, hogy feltűrhessem ingujjamat, majd önmagamat megtalálva nézhessek szembe az újabb kihívásokkal, mely akadályokat megugorva végül megnyerhettem az Európa-bajnokságot, s beteljesíthettem a Juventus szerelésének viselésére vonatkozó álmomat. 

A Juve jelen pillanatban egy nagy horderejű vérfrissítésen megy keresztül, ezzel együtt pedig én magam is napról-napra gazdagodom újabb eljárásokkal, megközelítésmódokkal, valamint tapasztalatokkal. Szerencsésnek érzem magam, elvégre minden nap lehetőségem van valami újat tanulni csapattársaimtól. Véleményem szerint együttesünk teljes mértékben egységesnek tekinthető, ahol rendkívül könnyű átvennem a nekem kellő tudásanyagot az engem körülvevő rengeteg bajnoktól. 

Ezt illetően ismételten csak Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci példáját tudom felhozni, akik két vezetőnek, s két, hallatlanul nagy ikonnak számítanak alakulatunkon belül, akikről minden egyes nap példát vehetek, rajtuk kívül azonban Dybala mellett is fantasztikus futballozni, hiszen egyértelmű, hogy Paulo más, mint egy átlagos játékos. Hogy még egy alkalommal visszatérjek a fő témánkat képező sebességre, e téren Juan Cuadrado jelent számomra követendő példát, ugyanis csapattársam egy elképesztően gyors labdarúgó, akit már akkor is nagyon kedveltem, mikor nem ismertem személyesen" – összegzett Locatelli.