Allegri: "A Juventus projektje működik"

maxi_pre_juve_genoa.jpgA Serie A 16. fordulójában a Salernitana elleni megmérettetést követően ismételten egy könnyebbnek ígérkező feladat vár az Öreg Hölgyre, ugyanis a zebramezes alakulat hazai környezetben fogadja a nemrég edzőváltáson áteső, s a jelen pillanatban is a kiesőzónában tartózkodó Genoa együttesét, hogy egy esetleges győzelemmel folytassa felzárkózását a bajnokság élmezőnyéhez. 

A holnapi találkozót megelőzően természetesen a Juventus mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó képviselői előtt, a tréner pedig csapatának várható összeállításán, valamint labdarúgóinak állapotán túl nem feledkezett meg a torinóiak mindennapjait felforgató számlahamisítási ügyről sem. 

"Nem kérdés, hogy holnap folytatnunk kell azt az utat, melyet megkezdtünk a Salernitanával szemben, ekképp pedig egyértelműen a győzelemért fogunk pályára lépni az Allianz Stadiumban. Az elmúlt időszakban három vereséget szenvedtünk, s bár e kudarcok nem zsinórban érkeztek, a legutóbbi, Atalanta elleni fiaskó továbbra is borzasztóan fáj számunkra" – fogalmazott General Max szavainak nyitányaként. 

"A Genoa sorozatban három döntetlent játszott az utóbbi hetekben, Andiy Shevchenko hatása pedig már most megmutatkozik az együttesen. Az ukrán szakember a korábbiakban már válogatottjának kispadján is bebizonyította értékeit, kiváló eredményeket elérve, s rendkívül hasznos tapasztalatokat begyűjtve a nemzeti együttes szövetségi kapitányaként. A Juventus általában mindig nyögvenyelős, nehéz találkozókat játszik a Grifonival szemben, azonban holnap a lehető legeredményesebb futballt kell megvalósítanunk, ugyanis csak a három pont jelenthet elfogadható eredményt számunkra. 

Egyelőre nem tudom, hogy pontosan hány fiatalt kellene egyszerre a pályán tartanom, azonban Luca Pellegrininek és Dejan Kulusevskinek holnap játszania kell, így pedig valószínűleg be is vetjük majd őket, a többiekről pedig a délelőtti órákban fogok határozni. Legutóbbi mérkőzésünk alkalmával több huszonhárom év alatti játékost is bevetettünk, ez pedig véleményem szerint messzemenően tanúbizonyságot ad arról, hogy a projekt, mely mellett a Juventus hitet tett, működik. 

A Salernitana ellen eredményesen játszottunk, mely fellépés alkalmával megerősíthettük a klub kollektív munkájába vetett hitünket, ugyanakkor a holnapi összecsapáson túl még három létfontosságú bajnoki áll előttünk, ezért pedig egyértelmű, hogy néhány kulcsemberünknek idővel pihenésre lesz szüksége. Azon futballistáink, akik az eddigiek folytán több játéklehetőséget kaptak, bizonyosan a kispadon találják majd magukat az elkövetkezendő mérkőzések valamelyikén. 

Manuel Locatelli egyelőre még talpon van, s valószínűleg holnap is játszani fog, pihentetéséről pedig a későbbiekben döntünk majd, ugyanakkor mentális tekintetben továbbra is azonos eltökéltséggel és erőnléttel rendelkezik, ami sok esetben fontosabb is, mint a fizikai energia, ugyanis előbbi hiányában testedet sem vagy képes kellőképpen koordinálni, rendelkezzél bármilyen jó kondíciókkal is. 

Aaron Ramsey változatlanul sérüléssel bajlódik, emiatt pedig biztosan nem lesz bevethető, azonban Mattia De Sciglio és Weston McKennie jövő héten ismételten keretünk többi tagjával dolgozhatnak majd az orvosi stáb jelentései szerint. Federico Bernardeschi szintén jól érzi magát, Salernóban pedig remek meccset játszott, bár ezzel együtt meg kell jegyeznem, hogy az utóbbi két edzésen nem voltam maradéktalanul elégedett az általa nyújtott produkcióval. 

Eddigi értékeléseimet alapul véve Adrien Rabiot leginkább két fős középpályán teljesít kiemelkedően, mely szerepkör jobban fekszik neki, mintha mezzalaként küldenénk pályára, így pedig érdemes lesz elgondolkodni azon, hogy a jövőben mit kezdünk erre vonatkozó tulajdonságaival. Még nem döntöttem el, hogy ki lesz másik középpályásunk Locatelli mellett, ám Rabiot-n túl a jó futballistának, s elhivatott profinak egyaránt biztonsággal nevezhető Arthur is nagyszerű opciót jelenthet gárdánknak. Mindenképpen jó jel, hogy a brazil a neki jutó meccseken remekül futballozott, s biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is ezen az úton haladunk majd tekintetében. 

A korábbiakban már számtalanszor kifejtettem, hogy abban a két idényben, mikor nem tevékenykedtem a labdarúgás világában, számos aspektus változott meg végérvényesen a futballban fennálló tendenciákat illetően, nem kis részben a koronavírus-helyzetből kifolyólag, ugyanis a járvány miatt három hónapra megállt az élet, ezután pedig hatalmas meccstorlódás alakult ki a versenynaptár tekintetében, miközben a játékosok bioritmusa teljes mértékben felborult a kényszerleállás miatt, ez pedig valahol a mai napig nem zökkent vissza a rendes kerékvágásba. 

A válogatott tornák miatt még szorosabbra kellett fűzni az idényeket, mellyel végső két abnormális szezon jött létre sportágunkban. Természetesen az ezzel kapcsolatos témákban illetékesnek bizonyuló szervek ki fogják értékelni a jelenlegi helyzetet annak érdekében, hogy javítsanak a labdarúgók, a műsorszolgáltatók, továbbá a szurkolók helyzetén, figyelembe véve ezen csoportok igényeit, s biztos vagyok benne, hogy a felső vezetés helytálló megoldással rukkol majd elő, elvégre az ő érdekük is azt diktálja, hogy a mostani szituáció normalizálódjon, hiszen ezáltal igencsak szórakoztató meccsek kerülhetnek majd megrendezésre. 

Az utóbbi hetekben túl sokat beszélnek a Juventust érintő, pályán kívül zajló eseményekről, környezetünkben azonban teljes nyugalom uralkodik, hiszen tudjuk, hogy legfőbb feladatunkat a meccsek lejátszása, valamint lehetőség szerinti megnyerése jelenti. Az ezen felül álló témákkal kapcsolatban nem tisztem nyilatkozni, mivel a klub már megtette a maga bejelentéseit és közleményeit a szóban forgó helyzet tekintetében. A kérdéses ügy megoldásának érdekében rengeteg szakember fejt ki hathatós munkát, a Juve vezetősége pedig teljes csendet és nyugalmat biztosít számukra az eredményes tevékenykedéshez. 

Azt hiszem, hogy ez utóbbi két tényező megléte a lehető legfontosabb a futballban, nekünk pedig az a dolgunk, hogy lépésről lépésre haladva feljebb lépjünk a tabellán, miközben magunk mögött kell hagynunk azon tulajdonságainkat, melyek gátolhatnak bennünket ennek elérésében. Elsődleges célunk jelenleg a holnapi győzelem kieszközölése, ezután pedig le kell majd zárnunk a Bajnokok Ligája csoportmeccseit is, mielőtt rátérnénk arra, hogy milyen elképzelésekkel utazzunk el Velencébe" – összegzett az olasz szakember.