Bonucci és Rabiot a mérkőzésről

bonu_vs_lazio.jpgA Juventus tegnapi, Lazio ellen elért 0-2-es diadalát követően a két fél mesterei mellett természetesen egyes labdarúgók is az olasz sportsajtó kamerái elé álltak, hogy értékeljék a találkozón látottakat, valamint csapatuk általánosságban vett helyzetét, melynek keretein belül az Öreg Hölgy részéről Leonardo Bonucci, valamint Adrien Rabiot tették meg a maguk nyilatkozatait a média részére. 

Az alakulata csapatkapitányaként pályára lépő, a mérkőzés során pedig két büntetőt is értékesítő olasz középhátvéd, Leonardo Bonucci elsősorban a győzelem fontosságát emelte ki szavaiban, ugyanakkor nem felejtett el értekezni az olasz válogatott világbajnoki selejtezőkben elszenvedett kudarcáról is, melynek köszönhetően az Azzurri kénytelen lesz márciusra hagyni a tornára való kijutással kapcsolatos kérdések megválaszolását. 

"Mindannyian tudjuk, hogy a válogatott szünetet követően meglehetősen nehéz visszatalálni jó formánkhoz, ezért pedig rendkívül nagyra értékeljük a mai, alapvető fontossággal bíró győzelmet. Tisztában vagyunk vele, hogy amennyiben képesek vagyunk ezzel a mentalitással, ezzel a futballal, valamint ezzel az áldozatkészséggel pályára lépni, eredményeink csak és kizárólag rajtunk múlnak" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"Mindenképpen fontos tényező, hogy nem engedtük gólszerzési lehetőségekhez jutni a Laziót, ugyanis minden tekintetben erős korlátok közé szorítottunk egy ilyen jól és szépen játszó együttest, ellenben nekünk két találatot is sikerült szereznünk, mely a három pont hazahozatalát eredményezte számunkra. Ennek jelentőségét semmiképpen sem szabad lebecsülnünk. 

Előre tudtuk, hogy mesterünk igyekszik majd nagyfokú idegességet sugározni magából az összecsapás utolsó tíz percében, hogy ezzel fenntarthassa feszültségszintünket, ami mindenképpen célravezetőnek bizonyult annak fényében, hogy a nyolcvanadik minutumba lépve még mindig csak egy góllal vezettünk ellenfelünkkel szemben. Az efféle viselkedés teljesen rendben van, ugyanis mindannyiunknak ki kell vennie a maga részét klubunk sikereiből, elvégre csak ennek révén tehetjük ismét olyan alakulattá a Juventust, mely képes lehet harcba szállni a a szezon összes elérhető trófeájáért. 

Csatáraink rendkívül sok, emellett igen fontos helyzetet alakítottak ki ma este, ebben pedig egyaránt nagy segítséget jelentett számunkra Álvaro Morata, aki az első játékrészben, továbbá Moise Kean, aki a második félidőben tette mindezt. Nem igazán számít, hogy ki lövi találatainkat, vagy hogy hány alkalommal zörgetjük meg az ellenfelek hálóját, mivel a legfontosabbnak a három pont begyűjtése bizonyul. Meggyőződésem, hogy mostantól jóval nagyobb elszántsággal, határozottsággal, illetve rafináltsággal fogunk futballozni, ugyanis ezáltal jóval több önbizalommal vértezhetjük fel magunkat, s fontos eredményeket érhetünk el. 

Ha a Juventus labdarúgójaként olyan módon kezded az idényt, ahogyan azt mi tettük az utóbbi hónapokban, magától értetődő, hogy el kell fogadnod az emiatt rád zúduló kritikák létjogosultságát, mivel ezen véleményeknek arra kell ösztönözniük bennünket, hogy jobb produkciót tegyünk le az asztalra. A szezon eddigi rangadóin, az igazán nagy meccseken megmutattuk, hogy megfelelő szellemiséggel képesek lehetünk nagy diadalok elérésére, innentől fogva pedig egyedül rajtunk múlik, hogy ezt a mentalitást sikerül-e megőriznünk az elkövetkezendőkben is. 

Nem tudom, hogy egy héttel ezelőtt, Svájc ellen nekem kellett-e volna elvégeznem a büntetőt, mivel ez akkor Jorginho feladata volt, ennek alapján pedig helyes döntésnek számított, hogy ő állt oda a labda mögé, még azzal együtt is, hogy végül kihagyta a tizenegyest. Ha engem kértek volna meg az ítélet végrehajtására, gond nélkül elvállaltam volna a feladatot, de válogatottunk kijelölt büntetőlövője Jorginho, így pedig messzemenően egyetértettem, s egyetértek azzal, hogy neki kell lőnie a tizenegyeseket. Jelen pillanatban nem tehetünk mást, mint hogy megőrizzük, vagy feljavítsuk formánkat, hogy márciusban minden tekintetben készen álljunk a pótselejtezők megvívására, s kieszközöljük a tornára való kijutást" – értékelt Bonucci. 

A veterán védő mellett a Bianconeri francia középpályása, Adrien Rabiot is a kamerák elé állt a meccs lefújását követően, rövid nyilatkozatában pedig legfőképpen a csapatjáték fontosságát, illetve a középpályán elért fejlődést igyekezett górcső alá venni. 

"Ma este egyértelműen igazi csapatként futballoztunk, melynek eredményeképp képesek voltunk hatékony védekezést megvalósítani, gyors és okos akciókat vezényelni, valamint tisztességesen és eredményesen helytállni egy roppant erős ellenféllel szemben. Véleményem szerint Manuel Locatelli, Weston McKennie, valamint én megfelelően futballozunk a középpályán, ugyanis kivettük a részünket alakulatunk letámadásából, s a játékszer birtokában is előremutató elképzeléseket ültettünk át a gyakorlatba. Az egyes találkozókat gyakran a csapatok tengelyei nyerik meg, s ha ez nem is volt elmondható rólunk ma este, tagadhatatlan, hogy jelentős részt vállaltunk gárdánk sikeréből" – fogalmazott a Juventus TV adásában.