Trezeguet: "Allegri már most változtatott a Juvén"

trez_2021.jpgAz Öreg Hölgy egykori francia klasszisa, David Trezeguet a mai nap folyamán rövidebb nyilatkozatot adott a Social Football Summit elnevezésű, labdarúgással kapcsolatos eseményen, melynek keretein belül egyértelműen kijelentette, hogy a mestert érő kritikák ellenére Massimiliano Allegri munkájának nyomai már most észrevehetőek a Juventuson, emellett pedig foglalkozott Cristiano Ronaldo brandépítésben betöltött szerepéről is. 

A korábbi támadó, aki az elmúlt hat esztendőben a Bianconeri marketing-nagyköveteként tevékenykedett, az elmúlt időszakban sikeres sportigazgatói képzésen vett részt, melynek alapján a jövőben akár e területen is kamatoztathatja majd ismereteit, ám ezzel együtt természetesen nem felejti a fekete-fehéreknél szerzett tapasztalatait sem. 

"Miután az elmúlt hat esztendőben a Juventus marketing-nagyköveteként munkálkodtam, úgy éreztem, ideje pályát váltanom, s kipróbálni magam sportigazgatóként is. Az erre vonatkozó kétéves képzést egy spanyol intézményben végeztem el, s kijelenthetem, hogy az itt szerzett tapasztalatok messzemenően pozitívnak bizonyultak, ugyanis igen fontos tudásanyagot sajátíthattam el" – kezdte szavait Trezeguet. 

"Most az a legfőbb célom, hogy fokozatosan saját utamra lépjek, mely természetesen korántsem lesz egyszerű feladat, azonban némi idő elteltével minden bizonnyal kitapasztalom majd, hogy mely területen tudnám leginkább kamatoztatni képességeimet. A Juventus kötelékében szerzett tudás igen nagy hatást gyakorolt rám, ugyanis klubunknak szinte a semmiből kellett nemzetközi szinten is ismert márkanévvé tenni saját brandjét, mely a modern futballban legalább olyan fontos tényezőnek számít egy klub sikerességét tekintve, mint a pályán elért eredmények. 

Cristiano Ronaldo érkezése magától értetődő módon e tekintetben is sokat lendített a Zebrák helyzetén, mivel a portugál jelenléte számos, korábban elérhetetlennek tűnő piaci lehetőséget nyitott meg a fekete-fehérek előtt. Nyilvánvalóan a tisztán sportszakmai értelemben vett eredmények hihetetlenül sokat nyomnak a latba egy alakulat megítélésének során, azonban egy győztes együttesnek hazai pályán, illetve idegenben is saját játékának megvalósítására kell törekednie, az ezt illető hozzáálláson pedig mindenképpen változtatnunk kell Olaszországban, különösen az oda-visszavágós párharcokat tekintve."

Trezeguet ezt követően kitért saját, Juventusnál töltött futballista-éveire is, mely gondolatmenet folytatásaként nem feledkezett el a Bianconeri jelenlegi helyzetéről sem, említést téve Max Allegri taktikájának fontosságáról, s a csapat idei legjobb összecsapásáról is. 

"Szerencsésnek érzem magam, hogy karrierem ideje alatt alkalmam nyílt egy olyan versenyképes, s minden figyelmet a győzelemnek szentelő együttesben futballoznom, mint a Juventus. A Bianconeri 2000 és 2006 közötti idényeiben klubunk csak és kizárólag az újabbnál újabb sikerek kieszközölésére összpontosított, míg a 2006 és a 2010 közötti szezonjaim némileg más hangulatban teltek Torinóban.

Az Öreg Hölgyet végső soron csak Antonio Conte érkezése hozta vissza arra a szintre, ahová a klub történelme alapján tartozik, ugyanakkor nem feledkezhetünk el az ezt megelőző évekről sem, mikor három aranylabdással, jelesül Zinédine Zidane-nal, Pavel Nedvěddel, valamint Fabio Cannavaróval is lehetőségem volt egy gárda kötelékében szerepelni, ugyanis az általam elért eredmények nem csupán nekem, hanem azon bajnokoknak is köszönhetőek, akiket magam mellett tudhattam ezen évadok folyamán. 

A Juventus jelenleg egy olyan pillanatban van, mikor az együttes leginkább saját egyensúlyának meglelésére törekszik, ez pedig egyáltalán nem jelent könnyű kihívást számukra, Az eddigiekben kiderült, hogy a Bianconerinek valamilyen oknál fogva sokkal jobban megy a Bajnokok Ligájában, mint a Serie A-ban, ugyanis Európában a meglehetősen nehéz csoportjuk ellenére is képesek voltak kiharcolni a továbbjutást, ráadásul a kiírás igen korai szakaszában, melyről ékes tanúbizonyságot ad a csapat Chelsea elleni meccse is, mely véleményem szerint a torinóiak legjobb idei összecsapása volt. 

Úgy vélem, hogy mindennek ellenére egyértelmű, hogy Max Allegri munkájának gyümölcse immár a bajnoki küzdelmekben is megmutatkozik. Massimiliano egy végtelenül pragmatikus szakember, aki mindenekelőtt a szükséges eredmények elérésére törekszik, azonban ezek szállítása korántsem egyszerű akkor, mikor a csapat legjobb futballistája távozott, a keret többi része pedig jelentős változásokon esett át. 

Az a legfontosabb, hogy az Öreg Hölgy labdarúgói képesek legyenek keményen dolgozni, mely természetesen még ezzel együtt is óriási feladatnak fog bizonyulni számukra, mivel a Serie A évről-évre egyre versenyképesebbé válik, s egyre több olyan alakulatot tudhat magáénak, melyek jól körülhatárolható elképzelésekkel bírnak, s szép futballt mutatnak be. Biztos vagyok benne, hogy a Juve ezúttal sem fogja feladni, s őszintén szólva nem is lenne miért megtennie ezt, elvégre a csapat jó úton jár, s csupán némi idő szükségeltetik ahhoz, hogy ismét megtalálja valódi arcát" – összegzett a francia szakember.