Olasz legendák szavai a Verona elleni kudarc után

barzagli_dazn.jpgA Juventus tegnap este újabb kiábrándító vereséget szenvedett el a Serie A-ban a Hellas Verona vendégeként, melyet követően már az együttes mestere, Massimiliano Allegri sem igyekezett finomkodni alakulata teljesítményét és helyzetét illetően, ugyanis a livornói születésű tréner kendőzetlenül beszélt arról, hogy a Bianconeri jelen pillanatban középcsapatnak számít, ezt követően pedig szokásukhoz híven egyes olasz futball-legendák is megszólaltak a Zebrák körüli szituációt értékelve, melynek keretein belül Andrea Barzagli, Claudio Marchisio, illetve Alessandro Costacurta is megtették a maguk nyilatkozatait a témával kapcsolatban. 

A fekete-fehérek egykori védőprofesszora, Andrea Barzagli elsősorban arról beszélt, hogy az olasz rekordbajnoknak leginkább egy klasszis center hiányzik ahhoz, hogy sikeres lehessen, ugyanis a klub jelen pillanatban nem rendelkezik olyan támadóval, aki képes lenne idényenként 20 találatot szerezni, ami hihetetlenül megnehezíti a teljes gárda dolgát. 

"A Hellas Verona maximálisan megérdemelte a győzelmet, ugyanis Igor Tudor együttese nagy intenzitással, s egyébként is kiválóan futballozott. A Juventus legnagyobb gondja meglátásom szerint az, hogy a csapat nem rendelkezik egy vérbeli, klasszis támadóval, aki képes lenne oroszlánrészt vállalni az együttes akcióiból, s gólokkal segíteni alakulatát. Annak ellenére, hogy Álvaro Morata tavaly 20 találatot szerzett, a bajnokságban sosem volt képes kimagasló teljesítményt nyújtani, Paulo Dybala pedig nem egy klasszikus célember, akire kifuthatnának a támadások. A Juve első vonalában játszó labdarúgóknak mindenképpen el kell osztani a csapat góljait saját maguk, illetve a középpályások között, ugyanakkor tudom, hogy ennek egy kétoldalú együttműködésnek kellene lennie ideális esetben" – fogalmazott a DAZN meccs utáni értékelő műsorában. 

claudio-marchisio-1280x720_1.jpgClauido Marchisio ezzel párhuzamosan arról értekezett, hogy Max Allegri Juventusa egyáltalán nem szeretne futballozni, s voltaképpen csak öli a játékot, miközben a futballistákból hiányzik a meccsek megnyeréséhez szükséges intenzitás és agresszió is, ennek alapján pedig nem csoda, hogy a torinóiak ott tartanak, ahol. 

"Ez egy rendkívül nehéz helyzet, ugyanis a Juventus rengeteg problémával küzd, a gondot pedig korántsem csupán a játékosok minősége, vagy annak hiánya jelenti. A csapatban nem található meg a szükséges ritmus, iram, ütemérzék, valamint a kellő agresszió sem, miközben a játékmódról alkotott elképzelések ugyancsak hiánycikket képeznek, mivel a Bianconeri egyedül a futball megfojtására törekszik. Labdarúgóink ma este olyanok voltak, mint az ide-oda dobálható rongybabák, miközben a Hellas Verona nagyszerű tempót diktálva semmisített meg bennünket. Nekünk, szurkolóknak azonban ennek ellenére is ki kell tartanunk csapatunk mellett, s talán jobban, illetve egységesebben is, mint valaha" – jelentette ki Il Principino a Twitteren. 

costacurta.jpgAlessandro Costacurta, az AC Milan egykori védője ezzel szemben arról beszélt, hogy eljött az ideje annak, hogy a Juventus rossz teljesítményéért a sajtó végre nem az edzőket okolja, hanem a labdarúgókat vonja felelősségre, ugyanis nem létezik, hogy a csapatot az utóbbi esztendőkben vezénylő három szakember egyaránt dilettánsnak és alkalmatlannak bizonyult volna. 

"Eljött az ideje annak, hogy a közvélemény végre a játékosokat, s ne az edzőket hibáztassa a Bianconeri negatívnak mondható produkciójáért. Tagadhatatlan, hogy Massimiliano Allegrinek megvan a maga felelőssége a Juventus eredményeiben, ugyanakkor véleményem szerint elértünk arra a pontra, ahol mindenképpen elő kell vennünk a futballistákat is. Ha három esztendővel ezelőtt Allegri idióta és dilettáns volt, majd ezt követően Sarri és Pirlo is alkalmatlan futóbolondoknak számítottak, akkor azt hiszem, hogy a gond nem az együttest vezénylő szakemberekkel, hanem a kezeik alatt szereplő labdarúgókkal van" – szögezte le a Sky Sport Italia értékelőjében.