Del Piero és Tacchinardi a Juve helyzetéről

adp_chelsea.jpgA Juventus tegnapelőtt aratott, Chelsea elleni gőzelme magától értetődő módon a Bianconeri egykori futballistáiból is meglehetősen pozitív reakciókat és gondolatokat váltott ki, kik közül elsősorban a klub történetének legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero, valamint korábbi ikonikus középpályása, Alessio Tacchinardi és értékelték a  látottakat. 

A fekete-fehérek szerelésében mindösszesen 290 találatot szerző támadó mindenekelőtt a Juve győztes gólját lövő Federico Chiesa nagyszerűségére fektette a hangsúlyt, azonban emellett nem feledkezett meg Massimiliano Allegri fontosságáról sem, aki megállapítása szerint egyértelműen kulcsszerepet játszott a diadal kieszközölésében. 

"Az olasz együttesek mindig is magukénak tudhattak egy rendkívül nagy fokú alkalmazkodóképességet, ez pedig különösképpen igaznak bizonyul a Juventusra, mely alakulat főleg Massimiliano Allegri alatt vált rendkívül erőssé e tekintetben. A mester ezúttal is bebizonyította, hogy messzemenően érti a dolgát, melyet az is megmutat, hogy a Chelsea ellen is a számukra megfelelő szerepkörökben alkalmazta labdarúgóit, mely szinte teljesen ellehetetlenített a Kékek elképzeléseit" – szögezte le a Sky Sport Italia műsorában. 

"Az Öreg Hölgy az elmúlt három esztendőben egyértelműen Cristiano Ronaldóra építette csapatjátékát, mely annak fényében feddhető döntésnek is bizonyult, hogy a külvilág szeme több-kevésbé egyedül a portugálra szegeződött, ennek nyomán pedig CR7 lett a Juve első számú vezetője, mely azonban nem feltétlenül számított előnyösnek a Juventus számára. 

Úgy vélem, hogy egy igazán jelentős alakulat egyidejűleg több vezéregyéniséggel is rendelkezhet, ez pedig bizonyos szempontból az elmúlt szezonokban is így volt a Bianconerinél, hiszen tagadhatatlan, hogy Giorgio Chiellini csapatkapitányként a gárda egyik legfontosabb alkotóelemének számított. Biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi Juventusnál elsősorban Paulo Dybala és Álvaro Morata tölthetik be a CR7 után maradt űrt, ezzel együtt azonban Federico Chiesa jelentősége is elvitathatatlan, aki pályán mutatott nagyszerűségéből kifolyólag idővel egyértelműen a csapat alappillérévé válhat az öltözőben is."

Alessio Tacchiardi ezzel szemben elsősorban a Chelsea elleni összecsapás taktikai finomságairól értekezett, kijelentve, hogy a jelenlegi évad során talán most először láthattuk azt a Juventust, melyet a szurkolók megszokhattak Allegri alatt a mester első torinói ciklusának ideje alatt. 

"Úgy gondolom, hogy a Chelsea elleni összecsapás, s az ezzel járó győzelem döntő fontosságúnak számított egy olyan együttes számára, mely számos szempontból hullámvölgyben találta magát az utóbbi hetekben. Rendkívül fontos, hogy a Juventus nem kapott gólt a regnáló BL-győztes ellen, különösképpen annak fényében, hogy a fekete-fehérek mennyi találatot engedtek be az elmúlt hetekben, ráadásul a Kékeknél jóval kisebb játékerőt képviselő ellenfelekkel szemben. 

Megítélésem szerint a jelenlegi idény során első alkalommal láthattuk azt a Juventust, mely valóban Max Allegri csapatának tekinthető, ugyanis a londoniak ellen pályára lépő együttes meglehetősen fegyelmezetten védekezett és vezetett ellentámadásokat, emellett pedig hatalmas cinikusságot, s minden szempontból helytálló mentalitást képviselt. Mindannyian ismerjük Allegri alapvető stílusát, s bár lehet, hogy az adott elképzelések sokaknak nem tetszenek, az eredmények végső soron mégis Maxot igazolják. Meggyőződésem, hogy Allegri már látja a fényt az alagút végén, a Juve pedig hamarosan ismételten visszakerül majd arra a szintre, ahová történelme alapján tartoznia kell" – fogalmazott a Tuttomercatoweb kérdésére.