Locatelli és Bernardeschi nyilatkozatai a mérkőzés után

fanlwn9uyagjvtw.jpgA Spezia legyőzése után újabb győzelemnek örülhettek a Bianconeri szimpatizánsai a vasárnapi ebéd mellé, hiszen a torinói csapat újabb 3-2-es győzelmet aratott, ezúttal a Sampdoria együttese ellen, hazai pályán. A Zebrák újabb győzelmüknek köszönhetően felkúsztak a tabella kilencedik helyére pontegyenlőséggel, az egy meccsel kevesebbet játszó Lazio mögé. A mérkőzés egyik hőse kétségkívül a gólt és gólpasszt jegyző Manuel Locatelli volt, így nem meglepő, hogy a DAZN riporterei elsősorban rá voltak kíváncsiak. A fekete-fehér mezben első gólját szerző középpályás mellett a másik interjúalany Federico Bernardeschi volt, az alábbiakban az ő nyilatkozataikat olvashatjátok.

A televíziós csatorna munkatársa szerint az első gól megszerzésének érzése nagyjából az első szerelemhez hasonlítható, melyet egész biztosan sosem felejt el az ember. Hogy érzi most magát Locatelli? "Valóban, ez egy olyan érzés, melyet sosem fogok elfelejteni, mivel mindig is arról álmodtam, hogy gólt szerezzek az otthonunkban, valamint hozzátenném, hogy alapvető fontosságú volt a győzelem számunkra, melyet végül megszereztünk, és ezt az utat szeretnénk folytatni. A gólom egyébként a barátnőmnek, a családomnak és minden Juventinónak ajánlom" – kezdte nyilatkozatát a huszonhárom esztendős labdarúgó.

A Juventus Dybala kiválását követően is képes volt két gólos előnnyel fordulni a végjátékra, azonban Antonio Candreva 83. percben szerzett találata izgalmassá tette az utolsó 10 percet, ismét kockáztatva a győzelmet. Ez a csapat fiataljainak tapasztalatlanságából, ezen belül a középpályások futballjából fakadhat? "Nos, a csapatban valóban sok a fiatal, de ugyanúgy vannak szenátoraink is. Úgy gondolom, hogy ez mindannyiunk felelőssége, tudjuk, mit kell tennünk a pályán, a játékosoknak ki kell segíteniük egymást.

Ma csak a győzelem megszerzése volt az elfogadható, mely sikerült. Az öltözőben megbeszéljük a történteket, követjük az edzőt, a mai győzelmünkkel pedig feljebb léptünk a tabellán. Remélem, Dybalának nincs komoly baja, ő az egyik bajnokunk, aki rendkívül erős, emiatt pedig remélem, hogy mihamarabb visszatérhet"  – zárta gondolatait a csapathoz nyáron igazoló Locatelli.

bernardeschi_vs_sampdoria.jpgA találkozót követően mérkőzés 70. percében lecserélt Federico Bernardeschi is kamerák elé állt, aki a csapat első félidőben mutatott teljesítményét méltatta, azonban egyúttal nemtetszését is kifejezte a játékrész végén bekapott gól miatt. "Nagyon jól teljesítettünk az első félidőben, azonban sajnos szinte azonnal gólt kaptunk, miután megdupláztuk az előnyünket. A második játékrészben a megfelelő hozzáállással léptünk pályára, melynek eredményeképpen gólt is szereztünk, 3-1-re módosítva az állást. Meg kell tanulnunk ilyenkor 3-1-re lezárni a mérkőzést, és nem kapni egy újabb gólt, mellyel már az egyenlítést kockáztatjuk.

Sokkal agresszívabbnak és dörzsöltebbnek kell lennünk, még a kétgólos előny időszaka alatt is. Meg kell tanulnunk a mérkőzések ezen pillanatait kezelni. Köszönöm a tapsot a szurkolóktól, tetszik nekik, amikor a bal oldalon játszok, ilyenkor sokkal több áldozatot kell hoznom, míg a jobbon teljesen más játékkal tudok szolgálni" – kezdte nyilatkozatát Bernardeschi, ugyancsak a DAZN kérdésére. 

A Juventus 20-asa több poszton is bevethető, melyről ő maga így vélekedett: "Az Európa-bajnokság megnyerésével sokkal tudatosabban tudok tekinteni magamra, de mindig is képes voltam probléma nélkül  alkalmazkodni az egyes szerepkörökhöz. Még ha kevésbé is tudom csillogtatni képességeim a bal oldalon, az nem jelenti, hogy ne lenne fontos, amit csinálok. Mindenkinek meg kell értenie, hogy tisztelnünk kell az edző döntéseit, és el kell fogadnunk azokat. Szívesen kipróbálnám magam egyébként hamis kilencesként. Nem hinném, hogy egy fizikális csatár lennék, mivel olyasvalakiként tekintek magamra, aki mélységet biztosít a csapatnak" – zárta mondandóját a játékos.