D'Amico: "Cavani megfelelően pótolná Ronaldót"

Az ismecavani_ronaldo.jpgrtebb olasz játékosügynök, a több más futballista mellett Nicolò Fagioli képviseletét is ellátó Andrea D'Amico a minap hosszabb interjút adott az itáliai sportsajtónak, melynek keretein belül főleg a Juventus jelenlegi idényében fennálló lehetőségeiről, illetve a Cristiano Ronaldo pótlására használható futballistákról értekezett, leszögezve, hogy az egyik legjobb opciót a Manchester United támadója, Edinson Cavani jelentheti a Zebrák számára, akiért a torinóiak akár már januárban is ajánlatot tehetnek majd. 

A menedzser elsőként a Bianconeri mercato során megtett lépéseinek jelentőségéről értekezett, kifejtve, hogy mivel a Serie A élcsapatainak keretei nem estek át jelentős átalakuláson a transzferpiac során, a bajnokság végeredménye jelentős mértékben ezen együttesek mestereinek kompetenciáján fog múlni. 

"Korábbi nyilatkozataimban több ízben is kiemeltem, hogy a Serie A jelenlegi idénye egy rendkívül hosszú párharc lesz az egyes alakulatokat vezénylő trénerek között, kiknek szakértelme nagyban befolyásolja majd a bajnokság kimenetelét is. A Juve vezetőségét az előző idényben számos kritika érte azért, mert egy tapasztalatlan mestert tettek meg a csapat vezetőedzőjének Andrea Pirlo személyében, az illetékesek pedig a Maestro menesztését követően éppen emiatt az egyik legbiztosabb megoldáshoz nyúltak, s kinevezték a két évvel ezelőtt elbocsátott Massimiliano Allegrit, aki az eredménycentrikusság és a siker szinonimájának számít Olaszországban" – szögezte le a Tuttosport munkatársának. 

"Úgy vélem, hogy Allegri leigazolása a mercato legnagyobb tettének számít, mivel ha van szakember, aki képes felrázni a Juve keretét, s visszavezetni az együttest a sikerek útjára, az kétségkívül Massimiliano. Hogy Ronaldo értékesítése befolyásolhatja-e az Öreg Hölgy eredményeit? Nem hinném, hogy a Bianconeri fejesei képesek lettek volna bölcsebb döntést hozni Cristiano elengedésénél, mivel tiszta sornak számított, hogy a futballista távozni akar, maradása pedig csak felesleges feszültséget szült volna a csapaton belül, mely ebből kifolyólag rendkívül megnehezítette volna a fekete-fehéreknél folyó szakmai munkát. 

Ami a Juventus általánosságban vett helyzetét illeti, teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány alapvetően befolyásolta a klub gazdasági állapotát, mint ahogy tette azt minden más alakulat esetében is. A tény, miszerint bizonyos pénzügyi alapok elvesztése megbéklyózta a Bianconeri kezeit, magyarázatot ad arra a kérdésre, hogy a vezetőség miért nem tudott jelentősebb erősítéseket kieszközölni a nyár folyamán, ebből a szemszögből vizsgálva pedig már nem is tűnik olyan vészesnek, hogy a fekete-fehérek csupán Manuel Locatellit és Kaio Jorgét igazolták le a mercato során."

A képviselő ezt követően Cristiano Ronaldo lehetséges utódjait igyekezett górcső alá venni, kijelentve, hogy korábban elképzelhetőnek tartotta, hogy a portugál Manchester Unitedhez való igazolása azt jelenti, hogy Edinson Cavani a Bianconerinél folytatja pályafutását, s annak ellenére, hogy mindeddig e transzfer nem következett be, nem tartja kizártnak, hogy a jövőben valóban sor kerül egy ilyen irányú átigazolásra. 

"Amikor tudomást szereztem róla, hogy a Paris Saint-Germain egyáltalán nem érdeklődik Ronaldo iránt, melyből kifolyólag a portugál számára immár a Manchester United jelenti a legvalószínűbb opciót, egyből azt gondoltam, hogy ezen transzfer megvalósulása esetén a Juve megszerezheti Edinson Cavanit, ami azonban végül nem következett be. 

Bár az előttünk álló hónapok minden bizonnyal számos további érdekességet tartogatnak majd a mercatót illetően, mely által a januári, valamint a nyári transzferpiac is igen forró időszaknak fog számítani, e pillanatban nem tűnik valószínűnek, hogy az uruguayi valóban az Öreg Hölgyhöz szerződik, holott Cavani, kiváló képességeiből és tapasztalatából kifolyólag minden tekintetben megfelelően pótolná Ronaldót, nem is beszélve arról, hogy a támadó számára Olaszország sem számítana ismeretlen terepnek.

Hogy kit látnék szívesen a Juve csatársorában? E kérdés feltételekor igen gyakran a Fiorentina szerb futballistájának, Dušan Vlahovićnak neve ötlik eszembe, akinek sorsa azonban kizárólag a piacon fennálló általános dinamikáktól függ, ekképp pedig igen nehéz lenne meghatározni, hogy pontosan mit tartogat számára a jövő. Amennyiben egy alakulat jól menedzseli futballistáinak helyzetét, arra törekszik, hogy minél kevesebb összegért szerződtesse, majd minél nagyobb transzferdíjért cserébe értékesítse ezen labdarúgókat, a Fiorentina pedig mindig is e kifizetődő gazdálkodás egyik mintapéldájának számított a Serie A-ban. Ennek alapján úgy vélem, hogy a szerb tekintetében is a borsos áron történő eladásra összpontosítanak majd, a kérdés tehát csak az, hogy a Juventusnak mennyire fog módjában állni egy ekkora kiadás kivitelezése" – zárta gondolatait D'Amico.