Birindelli: "Kean leigazolása kockázatos lépés volt"

ESCLUSIVA ALESSANDRO BIRINDELLI: “Juve, prendi Lukaku”Alessandro Birindelli, a Juventus korábbi szélső védője a Stadio Aperto-ban beszélt a TMW Radiónak többek közt a Juventus jelenlegi helyzetéről. A nyilatkozatot kísérőszöveg nélkül olvashatjátok:

"Allegri azt mondta, hogy már az első naptól készen áll, mivel úgy gondolta, hogy ott lesz vele a csapat. Ronaldo hiányában elvesztett valami fontosat a Juventus, egy góllövő-gépet. Látván Morata teljesítményét az elmúlt években, nem sokat fog javítani a fennálló helyzeten" - kezdte nyilatkozatát a korábban az Empoli U17-et vezénylő szakember.

Több felelősség hárulhat Dybalára?

"Lehetősége lesz előrébb játszani ott, ahol szeretne, kvalitásait tekintve ő a legügyesebb és a legkiszámíthatatlanabb.  Ez a pozíció, ami a legjobban illik hozzá, Allegri vissza akarja tenni őt a komfortzónájába.

Hiányzik egy regista?

"A Bianconeri lehetőségei jelenleg korlátozottak a középpályán.  Nem látok olyan modern középpályást, aki képes agresszív lenni, sokat futni, sokat támadni, és gólérzékeny lenne. 

Elképzelhető lehet, hogy Kulusevskit, és Chiesát egyszerre lássuk a pályán?

"Kulusevski az a játékos, akit nagyon kedvelek még úgy is, hogy nem mutatott semmi kimagaslót tavaly.
Eggyüt tud majd játszani Federicóval, mivel kiemelkedő taktikai intelligenciája van, és sok helyen megállja a helyét, hagynunk kell, hogy ki forrja magát a dolog."

Mit gondol Kean leigazolásáról?

„Remélem, hogy javul mind hozzáállás, mind a rendelkezésre állás terén. Mindannyian ismerjük a képességeit, de én nem szeretnék egy második Balotellit látni. Bízom benne, hogy tévedek… Ha a Juventus ennyire akarta őt, az azért lehet, mert szerintük felnőtt. Ám, számomra ez még mindig kockázatosnak tűnik.”

Szóval Ön szerint kockázatot jelenthet?

"Szerintem igen."

Nem gondolja úgy, hogy ez a két év Sarrival és Pirlóval elfecsérelt esztendők voltak?

"Rájött a klub, hogy mit vesztett el: az arculatát, mind klubként és csapatként. Annak tudatában, hogy a jelenlegi helyzet javuljon, Allegrinek az lesz az első feladata, hogy rendet tegyen a fejekben!"

Hogyan vélekedik Allegri és Chiellini szóváltásáról az Empoli meccs végén?

"Szeretnének egy csapattá válni, amit elvesztettek az elmúlt két évben. Látni lehet egy csapaton, hogy nincs összhang a pályán, ami nagyon feltűnő hibákhoz vezet, de a csapat az identitását nem veszítheti el. A Juventusnak ezt újra meg kell találnia. Egy kis extra versenyhelyzet ezen még segíthet, hogy mindenki fontosnak érezhesse magát."