Davide Lippi: "Várunk a Juventusra"

chiellini_es_lippi.jpgA neves olasz ügynök, Davide Lippi interjút adott a Radio Radiónak, amelyben több pártfogoltjának a jövőjéről, név szerint Giorgio Chielliniről, Franck Ribéry-ről, Leonardo Spinazzoláról és édesapjáról, Marcello Lippiről is.

Lippi egy másik legendás labdarúgó pártfogójának is mondhatja magát, ugyanis Franck Ribéry ügyeit is ő intézi. A francia szélső helyzete nagyon hasonlít Chielliniéhez, annyi különbséggel, hogy az ő esetében egészen biztos, hogy a szerződése nem kerül megtoldásra, mint az ügynök nyilatkozatából kiderült, a játékos akarata ellenére.
 
"Ribéry? Szeretett volna a Fiorentinánál maradni, efelől semmi kétség nincs. Ő várt a klubra, a Fiorentina pedig az edzőre várt, majd másképp döntöttek. Soha semmilyen ajánlatot nem kapott a Liláktól. Számára ez nem a pénzről szólt, nagy csalódást okoztak ezzel számunkra. Remélem Olaszországban tud maradni, akár a Lazióban, akár máshol, mert nagyon megszerette az országot. Bármelyik csapatban jól tudna teljesíteni, de a piac jelenleg áll, várjuk az ajánlatokat."

Az Eb egyik legjobban teljesítő játékosának, a belgák ellen súlyos sérülést szenvedő Leonardo Spinazzolának az érdekeit is Davide Lippi képviseli, aki megerősítette azon híreket, hogy bőven akadtak érdeklődők az olasz bal szélső védőért.

"Spinazzola már most is egy nagyszerű játékos, így is fog visszatérni. Amikor megsérült, már akkor is sok megkeresés érkezett, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy el szerette volna hagyni a Romát. Földöntúli dolgokat csinált, rendkívüli érettségről tett tanúbizonyságot, egy nagyon szörnyű sérülést szenvedett, de biztos abban, hogy erősebben fog visszatérni. Sok klub figyelte a játékát."

Mondandóját pedig édesapja menedzseri törekvéseivel zárta:

Édesapám menedzser szeretne lenni, de ezidáig erre nem nyílt lehetőség, még a Juvénál sem. Szégyen, hogy egy ekkora személyiség, mint ő, nincs a futball vérkeringésében jelenleg, de bízom benne, hogy valaki esélyt ad számára. A futballnak szüksége van a hasonló emberekre, mint amilyen ő."