HIVATALOS: Bremer hosszabbított a Juventusszal

bremer_2028.pngA megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano a minap arról számolt be, hogy a Juventus mindenre kiterjedő megállapodást kötött Gleison Bremerrel a brazil labdarúgó 2028-ig való szerződéshosszabbításával kapcsolatban, a torinói klub pedig a ma kora esti órákban be is jelentette a kontraktus kiterjesztésének tényét, amit később maga a játékos is kommentált. 

A klub közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"2022. július 20.: Gleison Bremer a Juventus új játékosa. A brazil játékos a Serie A legjobb védőjének járó díj elnyerése után érkezik Torinóba, annak vágyával, hogy a Bianconerinél is megcsillogtassa képességeit. A hármas mezszámot ölti magára, melyet Giorgio Chiellini nem sokkal azelőtt tett elérhetővé távozásával, amivel egyértelmű jel személyiségével és célkitűzéseinek komolyságával kapcsolatban. 

2023. december 27.: Gleison Bremer 2028-ig meghosszabbítja szerződését a Juventusszal. A futballista az elmúlt másfél évben a védelem oszlopává vált, állandóan a csapat legjobbjai között szerepel, s kiérdemelte a szurkolók szeretetét, valamint mindenki más bizalmát. A fekete-fehérben töltött jövőt garantáló aláírása egyúttal azon ígéret beteljesítésének újabb lépése is, melyet a brazil 2022 nyarán történő érkezésekor tett. 

Gleison valóságos óriás a védelem közepén, rémálom a támadóknak, s stabil referenciapont a csapattársak számára. Megbízhatóan teljesít az egy az egy elleni szituációkban, kiváló a levegőben, amit az ellenfél térfelén is megmutat, hiszen eddig már hat gólt szerzett az Öreg Hölgy szerelésében. Sosem adja fel, e tulajdonsága pedig egybevág a Juventus mottójával, azaz a Fino alla Fine szellemiségével is. 

A mostani szezonban a csapat mestere, Max Allegri biztos alapként tekint rá: nála többször senki nem lépett pályára az együttes játékosai közül, ami egy másik egyértelmű jele annak, hogy ez az óriás, aki a brazíliai Bahia szövetségi államban lévő, alig 10 ezer fős Itapinga városából érkezett, immár visszavonhatatlanul eggyé vált a Juventusszal. 

Gratulálunk, Gleison! Folytassuk a harcot, együtt!"

bremer_giuntoli.jpgBremer a bejelentés után a következő nyilatkozatot adta a klub hivatalos oldalának:

"Rendkívül izgatott vagyok a 2028-ig szóló szerződéshosszabbítás miatt. Nagyon örülök, hogy továbbra is a Juventusnál maradhatok, s bízom benne, hogy az eddigi úton haladhatok majd tovább. Másfél évvel ezelőtt azért esett a választásom az Öreg Hölgyre, mert ez egy győztes csapat, mely képes akár kilenc Scudettót is nyerni zsinórban, ugyanakkor a többi klubhoz viszonyítva az a legfontosabb különbség, hogy a Zebrák egyúttal egy családot is alkotnak, amit a megérkezésem pillanatában azonnal megértettem. 

Idén határozottan jobban mennek a dolgaink, mint tavaly. Az első itteni évem a beilleszkedés időszaka volt, mikor számos különböző helyzetet kellett megtapasztalnom, az elmúlt hónapokba viszont sokkal nyugodtabban lettek a körülmények, köszönhetően az új vezetőségi tagok érkezésének is. Én magam is sokat tanultam az első torinói hónapjaimban elkövetett hibáimból, melyeknek létezése és fennállása teljesen normális volt, s immár minden szempontból higgadtnak érzem magam. Sokkal inkább tisztában vagyok az erényeimmel és a jellemvonásaimmal, mint korábban, a heti egy meccs pedig több időt biztosít számomra az edzésre és a fizikai felkészülésre. 

Az AS Roma ellen egy nagyon nehéz találkozó vár ránk, s jól tudom, hogy nem lesz könnyű felvenni a harcot Romelu Lukakuval. Megerőltető kihívás előtt állunk, nekem viszont meg kell mutatnom, hogy mennyit fejlődtem az utóbbi időszakban. Ehhez tökéletes alkalmat biztosíthat a belgával való párharc. Az, hogy miként nézek majd szembe vele, több tényezőtől is függ, hiszen nem mindegy, hogy a pálya melyik részén futok majd össze vele a meccs során. Alakultunk idén kifejezetten céltudatos. A fiatalok nagyon sokat segítenek nekünk, mindazonáltal tudjuk, hogy a jó eredményeken kívül még semmit sem értünk el. Tisztában vagyunk az Inter erejével, ám azt is tudjuk, hogy mindenáron a nyomukban kell maradnunk" – összegzett a dél-amerikai középhátvéd.