Tacchinardi: "A CR-kérdés másodlagos"

tacchinardi_sarri.jpegA Bianconeri egykori futballistája, Alessio Tacchinardi jó szokásához híven a minap ismételten megszólalt az olasz média mikrofonjai előtt, ezúttal pedig az Öreg Hölgynél szinte mindig aktuálisnak tekinthető edzőkérdés helyett elsősorban Cristiano Ronaldo jövőjével foglalkozott, emellett pedig kitért a jelentősebb olasz alakulatoknál végbemenő változások megítélésére is. Az alábbiakban e rövid interjú fordítását olvashatjátok. 

Mint ismert, az Inter néhány nappal ezelőtt hivatalosan is bemutatta új mesterét, Simone Inzaghit. Mit gondol, mire lenne elsőként szüksége a Lazio korábbi trénerének? Milyen tekintetben kellene megerősíteni a regnáló olasz bajnokot? 

"Mindenki tudhatja, hogy Inzahgi, elődjéhez, Antonio Contéhoz hasonlóan mindenekelőtt 3-5-2-es felállásban küldi pályára alakulatait, ennek nyomán pedig a milánóiaknak első lépésként azonnali hatállyal meg kellene találniuk a távozó Achraf Hakimi helyettesét a jobb szélen, emellett pedig a bal oldalt sem ártana megerősíteniük" – jelentette ki a korábbi középpályás mondanivalójának felütéseként. 

Az AS Roma tekintetében milyen erősítésekre lenne szükség? Vajon José Mourinho képes lehet sikereket aratni a Farkasok jelenlegi keretével? 

"Sajnálatos módon továbbra sem sikerült rájönnöm, hogy a portugál szakember hogyan szerepel majd új állomáshelyén, mivel másokkal ellentétben az ő esetében csak vaktában lövöldözhetek. Annyit kijelenthetek, hogy meglátásom szerint ha le is épít majd egy-egy labdarúgót, példának okáért Pedrót, mindezt mások, esetleg Nicolò Zaniolo csapatba való ismételt beintegrálásával teszi majd. Úgy gondolom, hogy Mourinho nem fog jelentősebb változtatásokat kieszközölni Paulo Fonseca játékrendszeréhez képest, ennek alapján pedig a Roma továbbra is négy védővel, valamint masszív középpályával fog futballozni."

Mint ismert, Cristiano Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes Olaszországban tartózkodik, s minden bizonnyal a Juventus vezetőségével is egyeztet majd az ötszörös aranylabdás klasszis jövőjéről. Természetes, hogy CR7 körüli kérdések némiképp korlátozzák Max Allegri mozgásterét, azonban Ön mit tenne a livornói születésű mester helyében a transzferpiacot illetően?

"Amellett, hogy teljességgel megértem azon személyeket, akik Cristiano torinói jelenlétének negatív hatásait igyekszenek kiemelni, le kell szögeznem, hogy Ronaldo változatlanul alapvető hatást gyakorol a Juventusra a mentalitás, valamint az eredmények tekintetében. Allegrinek ekképp elsősorban nem a portugál körüli kérdésekkel, hanem a többi csapatrész rendbetételével kellene foglalkoznia, felmérve, hogy kik azok a futballisták, akik hasznosak lehetnek számára, s kik azok, akik csak akadályozzák az Öreg Hölgyet. Ebből a szempontból létfontosságú feladat lenne a középpálya kiértékelése, ahonnan Locatelli várható megérkezése előtt mindenképpen el kellene távolítani néhány játékost, ezen labdarúgók megnevezése nélkül."

Végezetül vegyük górcső alá a Napoli helyzetét is. Kiket tartana meg, s kiket értékesítene a déliek keretéből, ha Ön lenne Luciano Spalletti? 

"Mindenképpen szerződést hosszabbítanék Lorenzo Insignével, továbbá Kalidou Koulibaly-val, akik a csapat legfontosabb alappilléreinek számítanak. A Napoli alapvetően egy rendkívül erős alakulatnak tekinthető, azonban legjobbjai kiárusításával hihetetlenül nagy mélységbe is süllyedhetne. A nagy neveket feltétel nélkül meg kell tartani, máskülönben Spalletti mester leigazolása már most bukott tervnek számítana" – zárta szavait Tacchinardi.