HIVATALOS: A Juve 2023-ig hosszabbított Pinsoglióval

pinso_2023.jpgA Juventus a ma délután folyamán hivatalosan is bejelentette, hogy meghosszabbította harmadik számú kapusának, Carlo Pinsogliónak mai nappal lejáró kontraktusát, melynek értelmében az öltözőben jelentős szereppel bíró labdarúgó további két esztendő erejéig kötelezte el magát a Bianconeri mellett. 

Mint ismert, az Öreg Hölggyel kapcsolatban általában mindig pontos híreket szállító Romeo Agresti már néhány héttel ezelőtt is arról írt, hogy a harmincegy esztendős hálóőrrel folyamatban vannak a tárgyalások, a Juve pedig ma délután egy rövid videóval harangozta be az új szerződés megszületését, melyet nem sokkal immár a bejelentés követett. 

A közlemény az alábbiakat tartalmazza: 

"Hivatalos – Pinsoglio 2023-ig meghosszabbította szerződését!

A Juventus ezennel bejelenti, hogy Pinso még legalább két esztendeig velünk marad, miután az elmúlt percekben aláírta szerződésének meghosszabbításáról szóló dokumentumot, melynek alapján 2023-ig a klub kötelékében szerepel majd. 

Emelje fel a kezét, aki ezt a hírt olvasva nem állt meg egy pillanatra, mosolyodott el, és gondolta: "Dai un po’, eh!" (Egy kicsit többet, gyerünk!)

Ez a mondat nem csupán néhány szó, hanem egy valódi mondanivalóval rendelkező kifejezés, mely előbb hasthaggé, majd szinte filozófiává nemesedett, csakúgy, mint Carlo Pinsoglio másik gyakran emlegetett mondata, az "Emeljük meg a szintet!", melyet oly gyakran emleget, mielőtt nekifogna az edzéseknek, vagy éppen a bemelegítésnek. 

Ha egyszerűen kívánunk fogalmazni, kijelenthetjük: Pinso mindig itt van mellettünk másokra átragadó mosolyával, állandó bátorításával, valamint nagyszerű védéseivel. Mindig megjelenik az edzéseken, a bemelegítéseken, s természetesen minden alkalommal, mikor csak szükség van rá, hiszen egy olyan ember, akire bármikor lehet számítani. 

Carlo, miután korábban a Juventus ifjúsági akadémiáján futballozott, négy évvel ezelőtt végleg visszatért az Öreg Hölgyhöz, mostanra pedig jelenléte alapvető fontossággal bír az öltözőben, valamint a csapat mindennapjaiban, ami így természetes, hiszen mire is jutnánk nélküle? Szerencsére nem kell feltennünk magunknak ezt a kérdést, mivel belátható időn belül nem kell elgondolkodnunk rajta. 

Dai un po’, eh!"

Pinsoglio a 2017/2018-as idény előtt tért haza a nevelőegyesületének számító Zebrákhoz, mely alakulat szerelésében mindeddig 4 alkalommal léphetett pályára a Serie A-ban, s miközben bezsebelt 3 Scudettót, 2 Coppa Italiát, valamint 2 Supercoppa Italianát, az együttes egyik legnagyobb mókamesterévé, illetve Cristiano Ronaldo közeli barátjává vált, kivívva a szurkolók és a csapattársak tiszteltét is. 

A Juve az alábbi videóval kedveskedett a kapusnak: