Tielemans és Tolisso is felmerült, De Paul az Atlétié lesz

tielemans.jpgAz olasz sportsajtó tegnapi értesülései számos tekintetben rendkívül érdekes híreket hoztak a Juventus középpályáját, valamint a klub által az ezen csapatrész megerősítésének érdekében kiszemelt játékosokat illetően, mely információk közül egyaránt megtalálhatóak hiteles, valamint kevésbé megbízható források híresztelései. 

A legmegbízhatóbb hírekről minden bizonnyal ezúttal is a Gianluca Di Marzio-Fabrizio Romano páros számolt be, akik szinte egyidejűleg szögezték le, hogy az Öreg Hölgy a nyár folyamán előreláthatólag lépéseket fog tenni a Bayern München francia labdarúgójáért, Corentin Tolissóért, aki az elmúlt esztendőkben számos alkalommal merült fel a fekete-fehérek háza táján. 

Di Marzio értesülései szerint a Juve első számú célpontjának változatlanul a Sassuolo fiatalja, Manuel Locatelli tekinthető, ugyanakkor a francia futballista (egyrészt 2022 nyarán lejáró szerződéséből kifolyólag) a torinóiak vezetőségének álláspontja alapján igen jó és olcsó opciót jelenthetne a keret megerősítéséhez, ekképp a Bianconeri illetékesei már fel is vették a kapcsolatos Tolisso képviselőivel – mindezt Massimiliano Allegri teljes körű jóváhagyása mellett. 

Mirko Di Natale ezzel együtt leszögezte, hogy a német alakulat előreláthatólag a futballista piaci értékével megegyező összeget, azaz 20 millió eurót szeretne kapni a világbajnok játékosért, azonban az újságíró szerint a két klub között mindeddig nem történt kapcsolatfelvétel, ugyanis a Juve puhatolózásai egyelőre csak Tolisso, s nem a Bayern irányába tartottak. 

Nicola Balice tudomása alapján Tolisso mellett a Juventus egy másik ismertebb labdarúgó iránt is erős érdeklődést fejt ki, aki nem más, mint a Leicester City magát friss FA-kupa győztesnek mondható középpályása, Youri Tielemans. A szakíró megállapítása szerint a Rókák alapvetően továbbra is kötelékükben kívánják tartani a belga válogatott játékost, akinek ennek érdekében az elmúlt időszakban szerződéshosszabbítást is felajánlottak, ugyanakkor a rengeteg kérő miatt könnyen lehet, hogy a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekről idén is lecsúszó gárda végül értékesíteni kényszerül majd egyik legjobbját. 

Ugyancsak Balice számolt be arról a körülményről, hogy a jelek szerint a Barcelona vezetősége egyértelműen eldöntötte, hogy a jövőben nem számol a Zebrák egykori bosnyák kiválóságával, a katalánoknál mindeddig egyetlen szezont töltő Miralem Pjanićcsal, akinek környezete immár azon dolgozik, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtve hozhassák tető alá a futballista Öreg Hölgyhöz való visszatérését, melyet a jelenlegi forgatókönyvek szerint egy csereügylet, vagy egy kétéves kölcsön révén kívánnának megvalósítani. 

Fabrizio Romano mindennek tetejében kijelentette, hogy az Atlético Madrid alakulata minden tekintetben megállapodást kötött az Udinese együttesével a Zebrette legkiemelkedőbb játékosának számító Rodrigo De Paul eladásáról, aki ebből kifolyólag az elkövetkezendő hetekben csatlakozni fog a Matracosokhoz. A hiteles transzferguru szerint a Juve egykori kiszemeltje 35 millió eurót kitevő átigazolási díj fejében távozik a La Liga regnáló győzteséhez, akikkel minden bizonnyal 2026 júniusáig szóló kontraktust köt majd.