HIVATALOS: A Juve meghosszabbította Morata kölcsönszerződését

moratacropped_8xhq6f055ry41mep5knrywqf8.jpgImmár bizonyossá vált, melyet Romeo Agresti és Fabrizio Romano értesülései alapján eddig is sejteni lehetett, ugyanis a Juventus FC hivatalosan is bejelentette közösségi médiás oldalain, illetve honlapján, hogy a klub további egy esztendővel meghosszabbította a fekete-fehérek spanyol támadójának, Álvaro Moratának kölcsönszerződését, melynek eredményeképp a huszonnyolc esztendős labdarúgó a 2021/2022-es idényben is Torinóban futballozik majd. 

Mint ismert, a Bianconeri 2020 októberében vett kölcsön Moratát az Atlético Madrid együttesétől 10 millió eurót kitevő ellenérték fejében, most pedig az Öreg Hölgy ugyanekkora összeget fizet majd a Matracosoknak a kontraktus egy évvel való megtoldásáért. A megállapodás értelmében a Juvénak a következő nyári mercato alatt ismételten lehetősége lesz 35 millió euróért véglegesen megvásárolni a játékost, amennyiben a center rászolgál a további bizalomra. 

A bejelentés az alábbiakat tartalmazza: 

"Álvaro Morata hivatalosan is meghosszabbította Juventusszal fennálló kölcsönszerződését, melynek értelmében az Atlético Madrid tulajdonjogában lévő támadó 2022. június 30-ig viselheti majd a fekete-fehér szerelést.

Morata ennek révén a továbbiak folyamán is otthonában futballozhat, ahol az eddigiek során minden sorozatot figyelembe véve 137 összecsapáson léphetett pályára (79 alkalommal kezdőként), melyeken 47 találatot szerzett, s 27 gólpasszt osztott ki társainak. 

Miután Álvaro 2015 és 2016 között első ízben szerepelhetett a Bianconerinél, némi kitérőt követően tavaly nyáron tért vissza Torinóba kölcsön keretein belül, mellyel kapcsolatos érzéseiről így vallott a Juventusnál töltött második életszakaszának első napján: "Az, hogy ismételten itt lehetek, rendkívüli boldogsággal tölt el. Úgy vélem, hogy most mind emberként, mind pedig futballistaként sokkal érettebb vagyok, mint első torinói időszakom alatt. A megfelelő helyen vagyok, a megfelelő időben, s sokkal több tapasztalattal térek vissza labdarúgóként, mint mikor annak idején elhagytam az Öreg Hölgyet."

Morata betartotta ígéretét, ugyanis az elmúlt szezonban 20 gólt szerzett, ami a legjobb öt egyéni teljesítmény közé tartozik az öt európai topligában. A gólpasszok tekintetében Álvaro szintén elérte korábbi mutatóit, ugyanis 11 asszisztott osztott ki társainak, ami pontosan ugyanannyi, melyet legjobb szezonjában ért el a Juventusnál, még a 2015/2016-os évadban. 

Ennek alapján magától értetődő, hogy Morata valóban a megfelelő helyen van, a megfelelő időben. S nem utolsósorban, ez további egy esztendőig így marad!"

Morata az elmúlt idényben minden sorozatot figyelembe véve 44 összecsapáson 20 találatot szerzett, s 11 gólpasszt osztott ki a Zebrák szerelésében, mellyel egyértelműen meggyőzte a vezetőséget, s  a csapathoz visszatérő Massimiliano Allegrit marasztalásának kifizetődőségéről, s melynek eredményeképp piaci értéke a Transfermarkt szerint 45 millióra emelkedett.