Ronaldo: "Nem számít a jövőm, Magyarország fontosabb"

cristiano-780x470.jpgA Juventus portugál válogatott futballistája, Cristiano Ronaldo a mai nap folyamán igen érdekes nyilatkozatot adott a nemzetközi sportsajtónak, melyben kijelentette, hogy jelen pillanatban semmilyen tekintetben nem foglalkozik a saját jövőjét illető kérdésekkel, ugyanis egyelőre minden erejével az Európa-bajnokság megnyerésére összpontosít, ekképp pedig nem is zavarják a vele kapcsolatos híresztelések. 

A harminchat esztendős labdarúgó holnap délután minden bizonnyal a kezdőcsapatban szerepel majd a luzitán nemzeti együttes Magyarország elleni megmérettetésén, mely alakulat életét a rendkívül erős csoport mellett egyik alapemberük, João Cancelo koronavírus-fertőzés miatt bekövetkező kiesése is megnehezíti. 

"Immár tizennyolc esztendeje futballozom a legmagasabb szinten, ekképp pedig egyáltalán nem zavarnak a velem kapcsolatos híresztelések, ugyanakkor ha tizennyolc, vagy tizenkilenc éves lennék, akkor biztos, hogy mindig a  jövőmön gondolkodva hajtanám álomra a fejem, még egy ilyen tornán is"– szögezte le mondanivalójának kezdeteként. 

"Jelen pillanatban harminchatodik életévemben járok, ebből kifolyólag pedig rendelkezem a kellő tapasztalattal ahhoz, hogy magam dönthessek a jövőmet illető kérdésekről. Most minden tekintetben az Eb-n való eredményes szereplésre igyekszem fókuszálni, az elkövetkezendőkben meghozandó határozatom pedig minden bizonnyal a lehető legjobb opciót jelenti majd számomra. Pozitív érzéseket szeretnék táplálni a válogatott irányába a kontinensviadalon, ebbe pedig megítélésem szerint nem fér bele, ha állandó bizonytalanság van körülöttem. 

Hogy Cancelo kiesése mennyiben befolyásol bennünket? Természetesen sajnáljuk, hogy João nem lehet velünk a továbbiakban, ugyanakkor nem aggodalmaskodunk távolléte miatt, mivel ha a normális mértéknél többet foglalkozunk a negatív körülményekkel, rendkívül nagy mértékben csökkentjük győzelmi esélyeinket. Leszögezném, hogy a bennünket is érintő eseteken kívül egyáltalán nem beszélünk a koronavírusról, mivel a járványhelyzet mindannyiunk számára fárasztó és szomorú témát jelent, mellyel azonban sajnálatos módon együtt kell élnünk.

Véleményem szerint együttesünk minden erejével a futballra összpontosít, mivel sok csapattársunk első nagyobb nemzetközi tornájára, mások pedig talán utolsó dobásukra készülnek. A pályán kívüli események érdemben nem befolyásolják alakulatunk életét, s bár természetesen ezen történések óhatatlanul is hatást gyakorolnak ránk, az aktuális világhelyzetet minden esetben a labdarúgás mögé kell sorolnunk, mivel végső soron a futball egyben munkánknak is számít, így pedig ezzel is kell foglalkoznunk."

Holnapi pályára lépésével hivatalosan is CR7 válik a történelem első olyan futballistájává, aki öt Európa-bajnokságon is pályára léphetett, ő maga pedig magától értetődően rendkívül boldog az általa elért újabb rekord miatt, bár elmondása szerint saját sikereinél sokkal előbbre valónak tartja a válogatott esetleges diadalát. 

"A rekord nagyszerűsége ellenére nem vagyok túlzottan boldog vagy meghatott, mivel nemzeti csapatunk együttesen elért eredményei ezerszer fontosabbnak számítanak egy ehhez hasonló viadalon. A legfontosabb, hogy a lehető legtovább versenyben lehessünk az Eb ismételt megnyeréséért, melynek elérése mindannyiunk számára egyértelmű célkitűzést jelent. 

Úgy vélem, hogy mindannyian készen állunk az előttünk álló megmérettetésekre, s remélem, hogy Magyarország ellen is a megfelelő teljesítményt fogjuk nyújtani, mely mérkőzés sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint a személyes folytatás körüli kérdőjelek. Fontos, hogy győzelemmel kezdjük összecsapásaink sorozatát, mivel igen kemény csoportba kerültünk, ahol bármi megtörténhet az elkövetkezendő napokban. Személyes tekintetben nagy elhivatottság munkálkodik bennem, s boldog vagyok, hogy oly sok idő után ismételten egy telt házas stadionban futhatunk majd ki a gyepre. 

Győzelemmel kezdeni mindig hatalmas erőt ad egy alakulatnak, ám ha valaki egy olyan forgatókönyvet kínálna fel számomra, melynek értelmében holnap veszítenénk, ám megnyernénk az Európa-bajnokságot, gondolkodás nélkül elfogadnám ennek bekövetkeztét. Meglátásom szerint egytől-egyig eltökéltek vagyunk, s kellőképpen felkészültünk az előttünk álló találkozók lejátszására. Fiatal alakulatunk nagy fegyvertényt jelenthet majd számunkra a tornán, ekképp pedig meggyőződésem, hogy nagyszerű időszak előtt állunk" – szögezte le Ronaldo nyilatkozatának végeztével.