Pirlo Sarri nyomdokain haladhat a Juventusnál

pirlo_sarri.jpgAndrea Pirlo tegnapi, meglehetősen furcsa, s sokakból jelentős indulatokat kiváltó nyilatkozata igen nagy port kavart az olasz sportsajtóban, ugyanis a Bianconeri vezetőedzője által elmondottakat számos újságíró és laikus hasonlította az Öreg Hölgy előző mesterének, Maurizio Sarrinak utolsó előtti sajtótájékoztatóján hangoztatott szavaihoz, melyben a nápolyi születésű tréner szinte pontosan ugyanazon mondatokat ejtette ki száján, mint közvetlen utódja szűk egy esztendővel később. 

Mint ismert, az olasz rekordbajnok egyedül a Bologna ma esti legyőzésével biztosíthatja be Bajnokok Ligája-részvételét, ugyanakkor ezen siker önmagában még egyáltalán nem jelentene garanciát a legrangosabb európai kupasorozatban való szereplésre, ugyanis ehhez az AC Milan, vagy a Napoli pontvesztése is szükséges lenne, mely csapatok azonban szintén nem kívánják olcsón feladni a legjobb négybe való bejutásért folyó küzdelmet. 

Az egykori középpályás a meccset megelőző sajtótájékoztatón kifejtette, hogy mindent összevetve nem tartja kudarcos idénynek a jelenlegit, mivel álláspontja szerint a megszerzett pontoknál sokkal fontosabbnak bizonyult saját fejlődése, valamint együttesének előrehaladása, ennek fényében pedig leszögezte, hogy meglátása szerint a fekete-fehérek vezetősége korántsem egy találkozó, hanem a teljes szezon eredményei alapján értékeli majd helyzetét, s határoz a közös folytatást illető kérdésekről. 

"Nem hinném, hogy a vezetőség kizárólag a holnapi eredmények alapján hozná meg döntését, hiszen véleményem szerint a teljes szezon áttekintésével határoznak majd a jövőmet illető kérdésekről. A továbbiak egyedül rajtuk múlnak, ekképp egyelőre számomra is rejtély, hogy mi fog történni, ezt az elkövetkezendő hetekben látjuk majd csak meg. Pályafutásom során minden alkalommal felszegett fejjel dolgoztam, s kijelenthetem, hogy érezésem szerint minden tőlem telhetőt megtéve, 100%-os hatékonysággal végeztem eddig vezetőedzői munkámat. Mindig egyértelműen fogalmaztam, s mindenkivel képes voltam kertelés nélkül szót ejteni, s meglátásom szerint a Juve bajnokságban szerzett pontszáma miatt sem lehet okom különösebb panaszra" – jelentette ki a Maestro. 

A fiatal olasz szakvezető által elmondottakat szinte rögtön rengetegen hasonlították össze Maurizio Sarri utolsó meccs előtti sajtótájékoztatójának szavaival, ugyanis a Juventus egykori mestere az Olympique Lyonnaisszal szemben elveszített BL-nyolcaddöntős párharcot megelőzően szinte pontosan e szavakkal igyekezett elhárítani a jövőjét firtató kérdéseket, igaz, ő maga Pirlónál némileg kedvezőbb helyzetből beszélhetett, ugyanis fiai éppen a szóban forgó összecsapást megelőző napokban biztosították be újabb bajnoki címüket, melyre így Sarri szintén kitérhetett nyilatkozata során. 

"Nem hinném, hogy ez lenne utolsó találkozóm a Juventus kispadján, s úgy vélem, hogy az ezzel kapcsolatos kérdések lényegében teljesen amatőröknek nézik klubunk vezetőségét, holott ezen szakemberek egytől-egyig profinak számítanak saját munkakörükben. A vezetőség a teljes szezont górcső alá véve, átfogó módon fogja értékelni a helyzetet, s ennek alapján is hozzák majd meg döntésüket, ekképp ha már eltökélték, hogy egy másik mestert ültetnek le az Öreg Hölgy kispadjára, határozatukat az égvilágon semmi sem fogja befolyásolni, így nem lesz rá hatással egy esetleges vereség, illetve egy győzelem sem. 

Természetesen rendkívül fontos összecsapás áll előttünk, ugyanakkor a Scudetto elhódítása legalább ennyire jelentős tettnek számít, ennek alapján az idény során rengeteg ehhez hasonló téttel bíró találkozón léptünk már pályára. Fontos lépés lenne, ha bejutnánk Európa elitalakulatai közé, s szerepet kapnánk a torna Portugáliában megrendezendő nyolcasdöntőjében, így természetesen minden erőnkkel az előttünk álló meccsre koncentrálunk, ám ez az összecsapás önmagában csak továbbjutásunkra lesz hatással, a további kérdésekről pedig nem e találkozó határoz majd."

Mint ismert, 2020. augusztus 7-én a Juventus ugyan 2-1-es győzelmet aratott a Lyon ellen, idegenben rúgott góljuknak köszönhetően a franciák kvalifikálták magukat a BL negyeddöntőjébe, melynek eredményeképp Maurizio Sarrit másnap délután hivatalosan is elbocsátották az Öreg Hölgy vezetőedzői posztjáról, helyére pedig azt az Andrea Pirlót nevezték ki, aki elődjéhez igencsak hasonlatos szavakkal fogalmazott a jövőt illetően.

Érdekességként megemlíthető, hogy a vezetőség kommunikációja szintén arra enged következtetni, hogy Fabrizio Romano nemrég közzétett hírei igaznak bizonyultak, s a Maestro valóban a menesztés sorsára jut az elkövetkezendő napokban, ugyanis a klub sportigazgatója, Fabio Paratici a korábbi esztendőkben Massimiliano Allegri, valamint Maurizio Sarri jövőjével kapcsolatban is igen hasonlóan fogalmazott, mint Pirlo helyzetét illetően, ez pedig újabb bizonyítékként szolgálhat az egykori középpályás kirúgását valószínűsítő szurkolók számára is.