Mihajlović: "Megálmodtam a Juve büntetőjét"

mihajlovic.jpgMint ismert, a Juventus a Serie A ma este megrendezendő, utolsó fordulójában a tabella középmezőnyében elhelyezkedő Bologna FC otthonába látogat, hogy ott próbálja meg kiharcolni a Bajnokok Ligája-részvételt, melyhez ugyanakkor az ismert tények alapján egy diadal korántsem lenne elég, ugyanis a Bianconerinek ez esetben is szüksége lenne a Napoli, vagy a Milan botlásához annak érdekében, hogy a következő idényben is pályára léphessen a legrangosabb európai kupasorozatban. 

Az óriási téttel bíró összecsapást megelőzően Andrea Pirlo mellett a hazai gárda mestere, Siniša Mihajlović is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül egyebek mellett beszélt az Öreg Hölgy erősségeiről, a Maestro edzői kvalitásairól, illetve a meccs várható forgatókönyveiről is. 

"A Juve nagy eltökéltséggel lép majd pályára a holnapi nap folyamán. Meggyőződésem, hogy az Öreg Hölgy motivációja az egekig ér, mivel pontosan tisztában vannak vele, hogy mekkora téttel bír az előttük álló összecsapás. A Coppa Italia fináléjában, valamint a két legutóbbi bajnokijukon a korábbiakhoz képest sokkal intenzívebben futballoztak, ami nem sok jót ígér a Bologna számára sem" – szögezte le a meccs előtti sajtótájékoztatón. 

"Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a saját játékunkat játsszuk, s hogy fizikai, valamint mentális tekintetben is élesek tudjunk maradni a találkozó teljes időtartama alatt. Tisztában vagyok vele, hogy ennek kivitelezése igen nehéz feladatot jelent majd számukra, azonban őszintén remélem, hogy a végsőkig partiban lehetünk majd a Juventusszal. 

Nem tudom, hogy bír-e valamiféle jelentőséggel, de tegnap be kellett mennem a kórházba egy rutin-ellenőrzésre, ahol az orvosok elaltattak, s éppen egy olyan álom kellős közepén ébresztettek fel, melyben 0-0-ás állásnál Paulo Dybala büntetőt végzett a Bologna ellen. Nem értem, hogy miért éppen ezzel álmodtam, ugyanakkor nem vetem el annak lehetőségét, hogy ez a momentum nagy fontossággal bírhat majd a megmérettetésen. 

Bár nem szeretnék sok mindent elárulni a kezdőcsapatot illetően, megerősíthetem, hogy a kapunkat ezúttal is Łukasz Skorupski őrzi majd, mivel egyáltalán nem vesszük félvállról az előttünk álló találkozót. Egy esetleges sikerrel a tabella első felében végeznénk, ami egyértelmű célkitűzésünk volt az idény kezdete előtt, ekképp ha meglesznek a lehetőségeink győzelmünk kieszközölésére, élni is fogunk ezen esélyekkel, mivel tartozunk ennyivel ennek a csodálatos városnak, valamint klubunk szurkolóinak. Leszögezhetem, hogy nem fogunk szívességet tenni senkinek, s a három pont begyűjtésének érdekében fogunk kifutni a Renato Dall'Ara gyepére."

A szerb trénert ezt követően arról faggatták, hogy mit gondol Pirlo első, edzőként töltött idényéről, mivel mint ismert, több forrás szerint a Maestro jövője nagyban függ attól, hogy gárdájának sikerül-e bejutnia a BL-be, míg más híresztelések alapján az egykori középpályás idény végi menesztése immár eldöntött kérdésnek tekinthető. 

"Pirlo, mindent összevetve egyáltalán nem futott rossz idényt. Edzői pályafutásának első évadában egy igen nagy klub kispadján ülve elhódította a Supercoppa Italianát, majd a Coppa Italiát is, ezen eredmények miatt pedig álláspontom szerint nemigen panaszkodhatnak a Zebrák szerelmesei. A Scudetto elvesztése miatt egyáltalán nem vonnám felelősségre Andreát, ugyanis az elmúlt években látott tendencia alapján egyértelmű volt, hogy a Bianconeri előbb-utóbb nem lesz képes megvédeni címét, ennek következtében ha az Öreg Hölgy bejut a Bajnokok Ligájába, Pirlo is jó szezont fog zárni. Természetesen egyes esetekben tehetett volna többet is, ám ez a liga minden egyes edzőjére, például rám is igaz, nem csak Pirlóra." 

A játékosként többek között a Lazio és az Inter alakulatainál is megforduló szakember mondanivalójának végéhez közeledve szót ejtett saját jövőjéről, a szurkolók stadionokba való visszatéréséről, továbbá a játékvezetőkkel fennálló viharos kapcsolatáról is, kijelentve, hogy egyes területeken ő maga is változtatások kieszközölésére kényszerül majd az elkövetkezendőkben. 

"További két évig élő szerződéssel rendelkezem a klubnál, s kijelenthetem, hogy igen boldognak érzem magam Bolognában, ebből kifolyólag a jövőben is az együttesnél fogok tevékenykedni. A jövő mindenki számára nyitott kérdés, ez pedig különösképp igaz a labdarúgás világára, ugyanakkor én magam nyugodtan végzem a munkám, s kizárólag az előttem álló célokra fókuszálok. 

Úgy vélem, hogy mindenki számára előnyös lesz, ha a szurkolók végre valahára visszatérnek majd a lelátókra, ugyanis a srácok a jelenleginél nagyobb motivációra tesznek majd szert, s nem lesznek ilyen lomhák, emellett pedig többé nem kell szembesülnöm egy-egy belépő után hallatott sikításaikkal sem. Mikor aktív labdarúgó voltam, rendkívül ciki volt egy apró lökést követően elterülni a gyepen, ám mostanra az efféle viselkedés hatalmas divat lett a futballisták körében. 

Természetesen viselkedésem számtalan alkalommal hagyott maga után kivetnivalót, példának okáért a játékvezetőknek a jelenlegi idényben is sokkal több alkalommal kellett volna elküldeniük a kispad mellől, s pusztán irgalmasságuknak köszönhetem, hogy nem töltöttem a fél idényt a páholyban. Mindezen cselekedeteim miatt a legőszintébb elnézéssel tartozom a bírói karnak, s ígérem, hogy a jövőben megpróbálok visszafogottabb lenni, s kevesebb konfliktusba keveredni velük, illetve pályatársaimmal" – szögezte le Mihajlović szavainak zárásaként. 

A Juventus huszonkét fős, meccsre készülődő kerete a következő: 

bologna_juve_squad.jpg