Chiellini és Cuadrado nyilatkozatai a mérkőzés után

cuad_giorgio.JPGRendkívül fontos és izgalmakkal teli mérkőzésen nyert 3-2-re a Juventus az idei szezon utolsó Derby d’Italiaján, ezzel is életben tartva a reményt, hogy kiharcolja a Bajnokok Ligája-kvalifikációt érő negyedik helyet a tabellán. A Nerazzurri már bajnokként érkezett Torinóba, így elmaradt részükről a szokásos intenzitás, azonban Rodrigo Bentancur kiállítása alapjában változtatta meg a játék képét. A végjátékban az Inter Giorgio Chiellini öngóljával egyenlített, azonban pár percre rá Juan Cuadrado kiharcolt egy büntetőt, melyet magabiztosan értékesített, beállítva ezzel a végeredményt. A mérkőzés két főszereplője adott interjút a mérkőzés után.

A Zebrák ezzel a győzelemmel életben tartották a reményeket a BL-szereplést illetően, azonban a közvetlen riválisokkal szembeni, rossz egymás elleni eredmények következtében nincsen teljesen a saját kezükben a sorsuk. Ennek kapcsán kérdezték Cuadradótól, hogy beszéltek-e az öltözőben például a Fiorentina – Napoli mérkőzésről? „Nem, nem volt szó ilyesmiről. Csak a szokásos dolgokról beszéltünk.” – kezdte nyilatkozatát a kolumbiai válogatott futballista.

Cuadrado a mérkőzés hősévé vált, ugyanis az Inter egyenlítése után szinte azonnal kiharcolt egy büntetőt, amit saját maga értékesített. „Több alkalommal végeztem már el büntetőt a nemzeti csapatban, így magabiztosnak éreztem magam, ráadásul Cristiano sem volt már a pályán. Ez azonban mind nem számít, az a fontos, hogy elértük azt az eredményt, amit szerettünk volna. Nehéz mérkőzés volt az Inter elleni, még egy emberrel kevesebben is meg kellett nyernünk a mérkőzést, és áldozatot kellett hoznunk csapat szinten, mely végül győzelmet jelentett.” – zárta gondolatait a mérkőzés legjobbja.

A mérkőzés előtt felröppent a sajtóban a hír, miszerint a Juventus díszsorfalat állhat a már hetek óta bajnok milánóiaknak, azonban erre végül nem került sor. „Pályára lépés előtt gratuláltunk egyenként az Inter játékosainak. A többit már túlzónak éreztük volna részben azért is, mert az elmúlt kilenc év során mi egyszer sem részesültünk hasonlóban.” – kezdte interjúját a Capitano.

A mérkőzés legalább annyira szólt a játékvezetőről és a VAR-szobáról, mint magáról a futballról. Ricardo Calvarese több ízben is ellentmondásos ítéleteket hozott, melyet Chiellini maga sem hagyott szó nélkül, reklamálásért sárga lapban is részesült. „Hogy mit gondolok a bírói ténykedésről? Sajnos nem mondhatom ki, amit gondolok. Ti véleményezhetitek a történteket, mi a pályán sokszor máshogy látjuk a dolgokat.” Természetesen a Zebrák kapitányát is kérdezték a csapat BL-esélyeiről: „Ma nagy büszkeségről tettünk a pályán tanúbizonyságot, azonban nem tudom, hogy ez elég lesz-e a Bajnokok Ligája-kvalifikációhoz. Meglátjuk, hogy mit játszanak a többiek holnap. Bízom benne, hogy a Napoli hibázni fog, de ki kell mondani, nem érdemeltük meg az eddigi teljesítményünk alapján, hogy már bebiztosított legyen a Bajnokok Ligáját érő helyezés. Sajnos hiányzott a folytonosság a játékunkból a szezon során.

A veterán védő szót ejtett a soron következő Coppa Italia-döntőről is: „Fontos mérkőzés lesz, mind tudjuk, hogy milyen fontosak a begyűjtött trófeák.” Chiellini szerződése még mindig nem került meghosszabbításra, lehet, hogy utolsó mérkőzéseit játssza fekete-fehér mezben. Mit hoz a jövő? „Erre csak pár éven belül tudok válaszolni, jelenleg játékosként vagyok a csapat kötelékében. A döntést mások hozzák meg.”

Közismert, hogy a csapat jelenlegi edzője, Andrea Pirlo baráti viszonyt ápol néhány játékossal, akikkel korábban együtt játszottak a Zebrák csapatában és a nemzeti válogatottban egyaránt. Milyen hatással volt ez a szóban forgó játékosokra? „Mindig is jó viszonyt ápoltunk Pirlóval. Sosem engedtük meg magunknak, hogy beleszóljunk a döntéseibe, tiszteletben tartottuk, hogy ő az edző, és ez így is van rendjén. Mindig is a legjobbunkat szerettük volna neki nyújtani, mint mindenki másnak, ezen felül sosem szerettünk volna neki nehézségeket okozni, vagy elnyomni őt. – zárta gondolatait a csapat kapitánya.