Briatore: "Agnelli egye is meg, amit főzött"

briatore.jpgA Renault Forma-1-es csapatának korábbi menedzsere, a köztudottan nagy Juventus-szurkoló Flavio Briatore egy nemrég adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a jelenlegi Bianconeri már egyáltalán nem az a csapat, melybe az utóbbi években annyian és annyiszor csodálhattak, ugyanakkor állítása szerint mindenkinek meg kell békélnie ezzel a tudattal, ám nem kell elmenni a vezetőség által elkövetett súlyos hibák, például Andrea Pirlo kinevezése mellett sem. 

Az olasz üzletember mindenekelőtt arról beszélt, hogy a szurkolók rendkívül sokat köszönhetnek az elmúlt évek Öreg Hölgyének, ám a klub első emberei meglátása szerint egyáltalán nem kezelték felelősségteljesen a generációváltás levezényléséből adódó helyzetet, s puszta anyagi megfontolások miatt egy olyan ember kezébe adtak egy Ferrarit, aki bármelyik pillanatban összetörheti azt. 

"Az elmúlt tíz esztendőben mi, szurkolók magunkénak tudhattunk egy csapatot. Ez az együttes nem játszott pezsgő, szórakoztató futballt, nem igazolta le a világ legnagyobb sztárjait, azonban szinte minden egyes alkalommal nyert. Többek között sorozatban hódította el a Scudettókat, s bár egy-egy mérkőzésen elbóbiskoltunk, mindezt azzal a tudattal tettük, hogy ébredéskor boldogan pillanthatunk majd a telefonunkra a három pont begyűjtése miatt" – állapította meg Briatore a La Politica nel Pallone című internetes műsor mikrofonja előtt. 

"Az utóbbi években ezt a csapatot elvették tőlünk. Előbb Max Allegri elküldésével, majd Maurizio Sarri kinevezésével fosztottak meg egy darabjától, úgy, hogy utóbbi mesterről mindannyian tudtuk, hogy egyszerűen nem alkalmas a Juventus irányítására, majd a projekt csúfos bukását követően tizenkilencre lapot húzva, merő szerencsejátékként leültették a kispadra Andrea Pirlót, ami olyan lépésnek bizonyult, mint ha egy ember kezébe annak ellenére is odaadnánk a legszebb Ferrarinkat, hogy pontosan tisztában lennénk vele, hogy össze fogja törni azt. A Maestro egy zseni volt futballistaként, igazi viszonyítási pontnak számított a futballpályán, ám vezetőedzőnek egyelőre minden tekintetben alkalmatlan."

Briatore ezt követően arról beszélt, hogy a Zebrák vezetősége alapvetően helytelen módon mérték fel az alakulat helyzetét, mivel nem ismerték fel, hogy a keret súlyos hiányosságokkal rendelkezik, melyből egyenes úton következett a jelen pillanatban fennálló katasztrofális állapot. 

"A klub vezetősége szinte minden tekintetben helytelenül mérte fel a csapatnál uralkodó helyzetet, hiszen úgy vélték, hogy néhány sztárjátékos leigazolásával a világ legjobb alakulatát hozzák majd létre. Őszintén szólva, egyáltalán nem számítottam ekkora, minden tekintetben amatőr és dilettáns lépésnek számító baklövésre. A jelenlegi idényben rendre nálunk alacsonyabb játékerőt, s jóval kisebb múltat képviselő ellenfelekkel szemben bukunk el létfontosságú pontokat, mely legfőképp abból fakad, hogy kiváló játékosaink ellenére gyakorlatilag egyetlen épkézláb középpályásunk sincsen. 

A fennálló helyzet meglehetősen ostoba döntések meghozatalának eredményeképp jöhetett létre. A példákat hosszasan lehetne sorolni, ám ezek közül is kirí a bánásmód, melyben a Juve történelmének harmadik legsikeresebb trénerét, Massimiliano Allegrit részesítették, de ide lehetne venni a klub által folytatott, meglehetősen inkompetens edzőpolitikát is. Meggyőződésem, hogy Allegri együttese, némi korrigálás mellett képes lett volna Olaszország trónján maradni, azonban Andrea Agnelli mindent meg akart változtatni. Az eredmény látható, az elnök úr pedig ettől fogva egye is meg, amit főzött nekünk" – összegzett Briatore.