Ranieri: "A Juvét a Scudetto megnyerésére építették"

ranieri.jpgAz ismert olasz szakember, a jelenleg együttes nélkül álló, legutóbb pedig a Watfordot, míg a múltban egyebek mellett a Leicester City-t, az AS Romát, a Juventust, a Chelsea-t, valamint az Intert is irányító Claudio Ranieri a minap rövidebb interjút adott az itáliai médiának a Scudettóért folyó versennyel kapcsolatban, melynek keretein belül szót ejtett az általa leginkább esélyesnek tartott gárdák erejéről, kijelentve, hogy a Bianconerit alapvetően arra építették, hogy két idényt követően ismét megszerezze a bajnoki aranyérmet. 

"Az AC Milan legnagyobb erényének a csapat könnyedségét tartom, ugyanis a Rossoneri képes jól játszani, s akár emlékezetből, a korábbi tapasztalatok felhasználásával is magára találni egyes nehéz helyzetekben. Teljesen érthető, hogy az együttes kissé pontatlanul futballozott az Udinese ellen, mivel még csak az idény első meccsén vagyunk túl, azonban ezt leszámítva ismételten szép megoldásokat láthattunk a Diavoli labdarúgóitól, ez pedig végül győzelmet eredményezett számukra" – jelentette ki az Il Messaggero munkatársának. 

"Nagyon kedvelem a csapat friss igazolását, Charles De Ketelaere-t, akit csak egyszer kellett élőben látom ahhoz a Club Brugge kötelékében, hogy felismerjem páratlan tehetségét és egyedülálló képességeit. A belga személyében egy gyakorlatias, elegánsan játszó, éleselméjű játékost tisztelhetünk, emiatt pedig úgy gondolom, hogy Maldini és Massara kiváló lépést hajtottak végre szerződtetésével. 

Bár az Internek egészen a 95. percig kellett várnia arra, hogy megtörje a Leccét, annak fényében, hogy a csapat ekkorra gyakorlatilag összes nagy nevű futballistáját bevetette, a siker nem jelentett akkora meglepetést. Őszintén szólva kissé sajnálatam a Leccét, mivel egészen eddig kiváló tartást mutattak, s mindig fájó, ha az utolsó pillanatban buksz el egy mérkőzést, azonban a kis csapatoknak mindig tisztában kell lenniük azzal, hogy a topklubok a végsőkig hajtanak a siker érdekében, én pedig nagyon örülök neki, hogy ez így van, mivel ez a tendencia azt mutatja, hogy végre Olaszországban is elkezdtünk úgy gondolkodni, mint a Premier League-ben. 

Max Allegri mostani Juventusát egyértelműen a Scudetto megnyerésére építették, amit voltaképpen maga a mester is elismert a szezon elején. Paul Pogba előszezonban való kiesése természetesen egyből hatalmas problémával állította szembe a csapatot, ezt pedig csak tetézi Ángel Di María sérülése, ám ha az argentin az évad későbbi szakaszában egészséges marad, jelenléte nagy fegyvertényt jelenthet a Bianconeri számára, mivel Fideo már a Sassuolo ellen is megcsillogtatta nagyszerű képességeit, ami nem is kivételes dolog annak fényében, hogy idős kora ellenére ő egy igazi bajnok. 

A Roma véleményem szerint egy erősen korlátolt, kiszámítható alakulat taktikai szinten, s ebből a keretből csak akkor képes kitörni, valamint pazar gárdává válni, ha a fantasztikus négyes, azaz Tammy Abraham, Paulo Dybala, Nicolò Zaniolo, illetve Lorenzo Pellegrini a pályán tartózkodik. Úgy vélem, hogy a Juventus elleni, közelgő rangadó mindenképpen erős szintfelmérő lesz a Farkasok számára, azonban José Mourinhónak már a Cremonese ellen  sem árt majd figyelnie, hiszen nem lenne példa nélküli, ha egy frissen feljutó együttes borsot törne a nagyon orra alá" – zárta gondolatait Ranieri.