Paratici: "A Szuperliga mindenkin segített volna"

paratici_18a3jrde4gfgy1ek65ja3fkfk9.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a Parma elleni összecsapást megelőzően megtette szokásos, mérkőzések előtt adott nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett az Európai Szuperliga bukásáról, a Keresztesekkel szemben lejátszandó találkozó alapvető jelentőségéről, illetve természetesen Paulo Dybala helyzetéről is. 

A szakember mindenekelőtt a kiesőhelyen álló Sonkások elleni megmérettetésről fejtette ki álláspontját, leszögezve, hogy igen fontos feladat áll az Öreg Hölgy előtt, hiszen az Atalanta ellenében elszenvedett kudarc miatt ma este mindenképpen győzelmet kell aratniuk Torinóban. 

"Rendkívül fontos összecsapás vár ránk, ezt követően azonban mindenképpen tartanunk kell egy kis szünetet, hogy átgondolhassuk a további lépéseinket, valamint, hogy meghatározzuk a labdarúgáshoz való, e perctől képviselendő hozzáállásunkat. Az elmúlt hetvenkét óra talán minden eddiginél egyedülállóbb időszaknak bizonyult, s egyes klubok Szuperligából való kilépése ellenére a magunk részéről továbbra is meg vagyunk győződve arról a projekt alapvető előnyeiről, mivel álláspontunk szerint tervünk kiváló lehetőséget kínált arra, hogy az egész futballpiramis számára képesek legyünk segítséget nyújtani" – szögezte le a DAZN kamerái előtt. 

"Úgy véljük, hogy az új versenysorozat létrejötte hatalmas örömöt válthatott volna ki a sportág szerelmeseiből, az elégedetlenkedőknek pedig ideje lenne tudomásul venniük, hogy egy ekkora horderejű változásnak szinte minden tekintetben áll kell alakítania az éppen fennálló rendszer szerkezetét. Tisztán emlékszem, hogy annak idején mekkora felháborodást váltott ki, mikor bejelentették, hogy a Bajnokok Ligájában immár nem csak az topbajnokságok aranyérmes együttesei, hanem a tabella második, harmadik, majd negyedik helyezettjei is indulhatnak, ám egy idő után mégis mindenki elfogadta és megszokta a határozatot.

Ezt követően, mikor megváltoztattuk a Bianconeri címerét, kezdetben mindenki felháborodott a döntésünkön, majd a szurkolók apránként rájöttek, hogy az új logó alatt csak ég nagyobb sikereket fogunk aratni. A futballt jobbá tévő változások elfogadásához idő kell, nézetem szerint pedig a Szuperliga elindulásával sem lett volna másképp, ugyanis a drukkerek előbb-utóbb mindenképpen belenyugodtak volna, hogy mostantól a labdarúgás némileg másképp fog kinézni.

A mögöttünk lévő három nap során szinte nem volt sportvezető, aki valamilyen formában ne fogalmazta volna meg gondolatait a projektünkkel kapcsolatban, s mi természetesen mindenki egyéni véleményét maximálisan tiszteletben tartjuk, sőt tervünk hivatalos közzététele előtt bíztunk is benne, hogy aktív párbeszéd alakul majd ki a Szuperligát illető kérdésekről, ugyanakkor úgy vélem, hogy akik kifejtették meglátásaikat az elmúlt alig hetvenkét óra folyamán, nem minden esetben voltak teljesen tisztában a versenysorozat alapkoncepciójának részleteivel, holott pontosan tudniuk kellene, hogy mielőtt véleményt alkotnak egy kérdésről, minden tekintetben fel kell készülniük mondanivalójuk témájából. 

Hogy egy konkrét példát mondjak, én magam sem illetek kritikával egy orvosprofesszort, ha valami olyan dolgot tett, ami rosszallást váltott ki belőlem, vagy olyan cselekedetet hajtott végre, ami közel sem nyerte el tetszésemet, mivel egészen egyszerűen nem értek a szakterületéhez, a tudás nélküli okoskodással pedig csak saját magam hoznám kellemetlen helyzetbe. Nyilvánvalóan nem hagyhatjuk figyelmen kívül a számunkra legfontosabb személyek, azaz a szurkolók nézeteit, hiszen drukkereink kétségkívül alakulatunk szerves részét képezik, melyet kiváltképp a mostani helyzetben, azaz kényszerű hiányuk mellett érzékelhetünk, ugyanakkor leszögezném, hogy a minket kritizálók túlnyomó része egészen egyszerűen nem képes kellőképpen átlátni a helyzet egészét. Mivel a közösségi média az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult, sokkal gyorsabban fejthetjük ki álláspontunknak, ám ez értelemszerűen maga után vonja a szitkozódásokat, illetve a kevésbé releváns meglátások eluralkodását is. Talán tizenöt-húsz esztendővel ezelőtt jóval könnyebb lett volna kivitelezni egy ekkora változásokkal járó tervet."

A Bianconeri argentin klasszisa, Paulo Dybala, hosszú sérülésén túllendülve nem sokkal ezelőtt újra pályára léphetett, Paratici pedig leszögezte, hogy a támadó továbbra is óriási jelentőséggel bír a fekete-fehérek számára, attól függetlenül, hogy hány összecsapáson fut ki a gyepre a szezon időtartama alatt. 

"A folyamatban lévő szezonban minduntalan felteszik nekem a kérdést, hogy Paulo továbbra is fontos labdarúgónknak számít-e. A válaszom ezt illetően is egyértelmű, ugyanis Dybala mindig fontos futballistája lesz a Juventusnak, attól függetlenül, hogy az adott mérkőzésen tizenöt, harminc, vagy kilencven percet tölt a pályán. La Joya nem csak játékosként, hanem emberként is kiemelt jelentőséggel bír alakulatunk életében, ennek révén mindannyiunkat hatalmas örömmel töltött el nemrég bekövetkező visszatérése"  – zárta mondanivalóját a sportigazgató.