Paratici: "Nem tárgyalunk Donnarummáról"

nedved-paratici.jpgAz Atalanta és a Juventus összecsapását megelőzően a Bianconeri sportigazgatója, Fabio Paratici a szokásos módon terjedelmesebb interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben mindenekelőtt elárulta, hogy Cristiano Ronaldo miért kap évi 31 millió eurót a fekete-fehérektől, egyúttal igyekezett leszögezni, hogy az Öreg Hölgy nem áll tárgyalásokban Gianluigi Donnarumma és Hakan Çalhanoğlu játékjogának megszerzéséért, ellentétben a korábbi hírekkel. 

A szakembert elsőként arról faggatták, hogy most, mikor a bajnoki aranyérem megszerzésének lehetősége szinte végleg elúszott, miként készülődik a csapat egy-egy megmérettetésre, ám Paratici szerint ezt illetően semmiféle változás nem történt a csapat életében. 

"E tekintetben semmi módosítást nem eszközöltünk, ennek folytán ugyanúgy készülődünk az egyes találkozókra, mint amikor a bajnoki cím bebiztosítása lebegett a szemünk előtt. Még egyszer ki kell emelnem, hogy nem az számít rendellenesnek, hogy egy esztendőben a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciókért állunk harcban, ugyanis sokkal szokatlanabb, hogy egy alakulat egymást követő kilenc szezonban is elhódítja a Scudettót. Az alapvető elképzeléseinken ugyanakkor nem változtattunk, ekképp továbbra is az a legfőbb célunk, hogy valamennyi előttünk álló mérkőzésen győzedelmeskedjünk, ezen találkozókra pedig pontosan ugyanolyan szellemiségben készülődünk, mint az eddigi idények során" – jelentette ki a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

Mint ismert, az ötszörös aranylabdás portugál klasszis izomfáradtság miatt kihagyta a mai találkozót, ugyanakkor a szakember szerint a legkevésbé sincs ok aggodalomra a támadó helyzetét illetően, aki csupán rendkívül megerőltető hónapon van túl, melyből kifolyólag igencsak rászolgált a pihenésre. 

"Cristiano rengeteg mérkőzésen lépett pályára a jelenlegi idényben, a közelmúltban pedig a válogatott összecsapásain is ki kellett futnia a gyepre, mivel a portugál együttesnek feltétlenül meg kellett nyernie a világbajnoki selejtezők harmadik összecsapását is, hogy nagy lépést tehessen a tornára való kijutás felé. Ronaldo a nemzeti csapattól való visszatérését követően is folytonos edzésmunkát végzett, ám tegnap némi fáradtságot észlelt a hajlítóizmaiban, ekképp a szakmai stáb jobbnak látta, ha ma nem kockáztatják szerepeltetését. Az elkövetkezendő találkozók kiemelkedő fontossággal bírnak számunkra, ennek következtében pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy hozzá hasonló játékosokat hiányoljunk, így sokkal jobb opciónak tűnt, hogy ma pihen, mint hogy a későbbi hetekben ne álljon rendelkezésünkre."

A futballista évente 31 millió eurót keres, mely összeg sokak szerint hatalmas teherként nehezedik a torinói klubra. Vajon a Juventus szabadon dönthet a portugállal kapcsolatos további történésekről, vagy sokkal inkább CR7 határozza meg a Zebrák jövőjét? 

"A múlt héten kijelentettem, hogy jelen helyzetben mindannyiunknak igen nagy felelősséget kell vállalnunk cselekedeteinkért, ez pedig idestova egy esztendeje így van, a bizonytalanság pedig valószínűleg az előttünk álló hónapokban is életünk fő jellemzője lesz. Ami Cristianót illeti, személyes és sportigazgatói szemszögből nézve is úgy vélem, hogy ő nem pusztán egy labdarúgó, s nem csak egy nagy sportember, hanem egy világosan körülhatárolható tulajdonságokkal rendelkező, mindannyiunknál magasabb szinten álló jellem is. 

Megítélésem szerint CR7 fizetése sok olyan, a külvilág számára észrevehetetlen tényezőből adódik össze, melyek ismeretlenségük ellenére alapvetően befolyásolják csapatunk életét. Cristiano önmagában számos lehetőséget, s még ennél is több hálózatot és összeköttetést teremt számunkra, ám fontossága természetesen elsősorban játékában, illetve az együttesre gyakorolt, meglehetősen pozitív hatásában mutatható ki, emellett pedig nem mehetünk el az általa képviselt értékek mellett sem, melyek az egész világon ismertebbé és elfogadottabbá teszik a Juvenust. 

Egyes kutatások már a korábbiakban is bebizonyították, hogy Ronaldo a földkerekség legismertebb embere, akinek tevékenységét világszerte százmilliók követik, ez pedig legfőképp azért számít figyelemreméltónak, mert nem egy közéleti személyiségről, vagy egy politikusról, hanem egy futballistáról beszélünk, ugyanakkor ez a megnevezés sem lenne teljes mértékben helytálló, hiszen végső soron Cristiano egy globális személyiség, aki az egész bolygó életét befolyásolja, ebből pedig természetszerűen következik, hogy jelentőségét a bérének is tükröznie kell. Az ő esete alapjaiban különbözik más játékosokétól, mivel a hozzá hasonló labdarúgóknak egészen egyszerűen minden lehetséges forrást meg kell adni."

Az olasz sportsajtóban az utóbbi hetek folyamán rendre felmerült, hogy a Juventus érdeklődik az AC Milan bizonyos alapemberei, mindenekelőtt Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli, illetve Hakan Çalhanoğlu iránt, egyes lapok szerint pedig a Bianconeri már tárgyalásokat is kezdett e futballisták megszerzésének érdekében. 

"Természetesnek számít, hogy az egyes mercatók előtt a média megpróbálja szóba hozni a topklubokat bizonyos futballistákkal, ugyanakkor kijelenthetem, hogy egyelőre nem tárgyalunk Donnarummáról, sem bármely más labdarúgóról. Jelen pillanatban a szezon lehető legeredményesebb befejezésére kívánunk összpontosítani, valamint ezen felül is leszögezhetem, hogy rendkívül elégedettek vagyunk a mostani játékosainkkal, s nem vagyunk érdekeltek a más együttesek labdarúgóit illető párbeszédek folytatásában sem" – zárta mondanivalóját Paratici.