Drăguşin ügynöke: "Radu a jövőben kölcsönbe kerülhet"

radu_dragu.jpgAz Öreg Hölgy román tehetségének számító román korosztályos válogatott Radu Drăguşin ügynöke, Florin Manea a tegnapi nap folyamán ismételten az olasz média rendelkezésére állt, hogy újabb alkalommal fejtse ki véleményét ügyfele erényeiről, illetve szerződéshosszabbításának fő okairól, leszögezve, hogy a játékos mindig is elkötelezett volt a Bianconeri iránt. 

A menedzser elsőként ügyfele Juventushoz való kötődéséről, illetve Torinóba való igazolásáról nyilatkozott, kijelentve, hogy a labdarúgó számára egy hatalmas álom vált valóra, mikor csatlakozhatott a fekete-fehérek utánpótlásához, majd az utóbbi időben felnőttkeretéhez. 

"Mikor annak idején a Juve ajánlatot tett Raduért, természetesen mindannyiunkat hatalmas meglepetés ért, ugyanakkor ezzel az átigazolással egy hatalmas álom vált valóra számomra, s mindenekelőtt Drăguşin számára is. Képviseltem az utóbbi hónapokban egyértelműen kilépett az ifjúsági együttesek árnyékából, s többé már nem egy tehetséges fiatal, hanem egy profi, érett futballista. Eleinte furcsának találta, hogy az Öreg Hölgy első csapatánál szerepelhet, ugyanakkor immár teljesen természetesnek veszi a lehetőséget, s meg akar küzdeni a kezdőcsapatban elfoglalandó helyéért" – jelentett ki Manea a Radio Bianconeri adásában. 

A képviselő ezt követően a tizenkilencedik életévében járó védő példaképeiről ejtett szót, valamint arra is kitért, hogy a Zebrák nagyjai, például Giorgio Chiellini, Cristiano Ronaldo, vagy Andrea Pirlo milyen benyomásokat keltettek benne, s mekkora hatást gyakoroltak rá. 

"Radu számos tanácsot kapott a Juventus játékosaitól, többek között az olyan legendáktól is, mint Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, vagy Cristiano Ronaldo. Magától értetődő, hogy mindeddig nem rendelkezett tapasztalatokkal a profi futball világából, ekképp igen nagy segítsége volt a csapattársaitól érkező javaslatokra, s ő maga is pontosan tisztában van vele, hogy mennyit kell fejlődnie a későbbiek során, hogy felérhessen az ő szintjükre, mind labdarúgóként, mint pedig emberként. 

Drăguşin rendkívül sok taktikai elemet sajátított el az elmúlt hónapokban, ezek fontosságát és szükségességét pedig én magam is igyekszem minden egyes adandó alkalommal tudatosítani benne. Ugyan a felnőttek között még igen fiatalnak és bizonytalannak tűnik, lehetősége van olyan bajnokokkal egy alakulatban futballozni, mint például az Öreg Hölgy fent említett kapitánya, aki közös posztjuk tekintetében évtizedek óta a világ legjobbjai közé tartozik. 

Hogy kik Dragu példaképei? Ő maga mindenekelőtt a Liverpool védőjét, Virgil van Dijkot szokta legnagyobb idoljaként emlegetni, ugyanakkor mióta Torinóban szerepel, a legendás Chiellini-Bonucci kettős is igen közel kerül a szívéhez, kiváltképp azt követően, hogy a két ikonnal immár nap mint nap együtt edzhet. Úgy vélem, hogy a fent említett nevek egytől-egyik a világelit tagjai, ekképp Radu a legjobbaktól tanulhatja el szerepkörének apró jellemzőit és mesterfogásait. 

Hogy milyen kapcsolatot ápol Andrea Pirlóval? A Maestro minden Raduval kapcsolatos megnyilvánulása során igen hízelgő szavakkal beszélt róla, magasztalva tulajdonságait és képességeit. Úgy vélem, hogy a tréner is tisztában van vele, hogy futballistája milyen szerény is visszahúzódó srác, aki egy pillanatra sem rugaszkodik el a földtől, s minden esetben rendkívüli alázattal, továbbá hatalmas eltökéltséggel munkálkodik a siker érdekében. Radu képes azonnal felmérni a mérkőzések különböző pillanatainak sajátosságait, ez pedig egyértelműen megmutatja, hogy a későbbiekben képes lesz a legmagasabb szint elérésére is."

A játékos ügynöke mondanivalójának végéhez közeledve képviseltje jövőjéről ejtett szót, kijelentve, hogy kellő a játéklehetőség biztosításának érdekében Drăguşin a későbbiekben kölcsönbe kerülhet egy másik Serie A-ban szereplő alakulathoz, ám kijelentése szerint a két fél terve mindenképpen a közös folytatásról szól a távolabbi jövőt illetően. 

"Mikor az elmúlt hónapok során egyes külföldi topcsapatok megkerestek bennünket ajánlataikkal, leszögeztük, hogy elsődleges szándékunk alapján mindenképpen az Öreg Hölgy kötelékében képzeljük el a jövőt. Ugyan Radunak felajánlották, hogy máshová szerződve több játéklehetőséget fog kapni, ő elkötelezettnek bizonyul a Bianconeri iránt, s nem szerette volna elhagyni a Juventus kötelékét, hiszen rendkívül sokat küzdött annak érdekében, hogy az első csapat keretének stabil tagja lehessen. Ha a következő szezonban sem lép majd pályára elegendő összecsapáson, természetesen fontolóra fogjuk venni egy esetleges kölcsönszerződés lehetőségét, ám jelen pillanatban csak arra kizárólag arra fókuszálunk, hogy Drăguşin fontos szereplővé váljon Andrea Pirlo csapatában" – összegzett Manea.