Chiellini: "A top négyre kell fókuszálnunk"

giorgio.jpegA Juventus Torinóval szemben elért 2-2-es döntetlenjét követően Andrea Pirlo mellett az Öreg Hölgy csapatkapitánya, Giorgio Chiellini is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy értékelje együttesének játékát, mely mellett természetesen a vele kapcsolatban legtöbbet emlegetett témáról, jelesül szerződésének lehetséges meghosszabbításáról beszélt, elmondva, hogy ő, illetve Gianluigi Buffon sosem jelentettek problémát a Bianconeri számára. 

A veterán középhátvéd elsőként a tegnap esti összecsapásról ejtett szót, leszögezve, hogy a Zebrák olyan hibákat engedtek meg maguknak, melyeket soha, egyetlen találkozón sem lenne szabad elkövetniük, ugyanakkor az újabb pontvesztésért kizárólag őket terheli a felelősség. 

"Olyan hibákat követtünk el, melyeket ezen a szinten egyetlen futballista sem engedhet meg magának. Nagy kár a mai végeredményért, mivel eleinte rendelkeztünk a szükséges élességgel ahhoz, hogy kézben tartsuk a mérkőzés menetét, mivel nem tettünk túl sok dolgot kockára, emellett pedig számos lehetőséget teremtettünk, melyeket azonban nem voltunk képesek maradéktalanul értékesíteni" – fogalmazott a DAZN újságírójának kérdésére felelvén. 

A fekete-fehérek a Serie A következő fordulójában a Napoli elleni, eredetileg októberben megrendezendő, ám a délieknél felmerülő koronavírusos esetek következtében végül szerdára halasztott megmérettetésen lépnek pályára, mely találkozó a csapat mestere szerint az egész Juventus jövőjét meghatározhatja. 

"A továbbiakban mindenekelőtt töretlen egységben kell tevékenykednünk, s nem szabad felesleges szófecsérlésekbe bocsátkoznunk, sem a sajtó előtt, sem pedig egymás között, hiszen a hangzatos szólamok közzététele helyett arra kell fektetnünk a hangsúlyt, hogy a lehető legnagyobb mértékben felkészüljünk a Partenopei elleni összecsapásra, napról-napra mind nagyobb elhivatottsággal felvértezve magunkat. A Napoli erős alakulatnak számít, az utóbbi időben pedig meglehetősen jó formában vannak, akik a szezon eddigi, velünk lejátszott meccsein is jó, illetve pontos egyensúlyban lévő mérkőzések lejátszására késztettek bennünket jellemvonásaik által. 

Az elkövetkezendő időszakban, az eddigiekhez hasonlóan, kizárólag az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk, s mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elérjük a mostanra legfőbb célkitűzésünkké váló, Bajnokok Ligája-indulást erő pozíciókat, emellett pedig feltétlenül győzelmet kell aratnunk a Coppa Italia fináléjában is."

A harminchat esztendős futballista a DAZN-nak adott interjúja mellett a Sky Sport Italia munkatársának is nyilatkozott, akinek mindenekelőtt a jövőjével kapcsolatos híresztelésekre igyekezett reagálni, hiszen a napokban felröppent értesülések szerint a torinói klub az idény végén nem kívánja meghosszabbítani a labdarúgó, valamint Gianluigi Buffon szerződését. 

"Őszintén szólva igen megleptek a jövőmről szóló pletykák. Természetesen az effajta híresztelések nem hoznak zavarba, azonban jelen pillanatban nem foglalkozom a későbbi történésekkel, attól függetlenül, hogy a sajtó mit gondol és ír ezzel kapcsolatban. Mindeddig nem határoztam a folytatásról, mivel minden tekintetben a jelenlegi szezon eredményes befejezésére kívánok összpontosítani, ekképp az erről szóló híresztelések legjava teljesen alaptalannak mondható. 

Az idény végeztéig nem szeretnék a jövővel kapcsolatos kérdésekben véleményt alkotni, mivel májusban majd leülünk a vezetőség tagjaival, s megbeszéljük, hogy mi lenne a helyes lépés a továbbiakat illetően. Biztosíthatok mindenkit, hogy Chiellini és Buffon soha, semmilyen körülmények között nem jelentettek gondot a Juventus számára, s mivel ez a múltban is így volt, s a jelenben is így van, a jövőben sem fog megváltozni" –  összegzett a Capitano.