Agüero nem célpont, míg Pogba a Juventust akarja

sport_labdarugas-aguero-tavozik-a-0_nagy.jpgAz egyik legmegbízhatóbb olasz sportújságíró, Gianluca Di Marzio hosszú idő után ismételten hírekkel szolgált a Juventus szurkolói számára. Ahogy a mai nap folyamán beszámoltunk róla, szót ejtett Giorgio Chiellini jövőjéről, azonban az elmondottak nem csak a csapatkapitányra igazak, hanem a klub másik legendájára, Gianluigi Buffonra is. Egyelőre ő sem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot a vezetőségtől, és igencsak valószínűnek bizonyul az, hogy már csak hónapjai vannak hátra zebracsíkos szerelésben.

A Manchester City a napokban jelentette be, hogy 10 év után távozik argentin csatáruk, Sérgio Agüero, ugyanis nem hosszabbítják meg a nyáron lejáró szerződését. Természetesen kevésbé megbízható lapok már egyből össze is boronálták az olasz rekordbajnokkal, mivel az együttes csatárhiánnyal küzd, és Fabio Paratici, mesteréhez hasonlóan, előszeretettel igazol ingyen igazolható játékosokat. Mindezek ellenére Di Marzio arról számol be, hogy a 32 esztendős argentin nem fér bele a klub fiatalítási projektjébe, ezért az olaszoknak egyelőre nincs szándékában a csatár megszerzése.

A napokban ismételten összeboronálták a Juventust és Paul Pogbát, ez pedig véletlen, ugyanis Di Marzio értesülései szerint a francia nem szeretné meghosszabbítani a 2022 nyarán lejáró szerződését, és szeretne ismételten a Juve játékosa lenni. Mindezek ellenére, ahogy tavaly nyáron, úgy idén is meghiúsulhat a transzfer a koronavírus-járvány miatt, ugyanis Fabrizio Romano korábbi információi szerint csak abban az esetben engedheti meg magának az Öreg Hölgy a magas fizetési igényekkel rendelkező játékost, ha az együttes első számú sztárja, Cristiano Ronaldo elhagyja Torinót.

Di Marzio a továbbiakban az Öreg Hölgy két, jelen pillanatban kölcsönben más alakulatoknál futballozó labdarúgójáról is szót ejtett, elsőként Douglas Costáról beszélve, akiről elmondta, hogy a mexikói első osztályban szereplő Tigres iránta való érdeklődése ellenére a klubváltás megvalósulása a brazil szélső magas igényei miatt igen valószínűtlen, ugyanakkor, mivel sem a Bayern München, sem pedig a Zebrák nem tartanak igényt a labdarúgóra, a futballistának mindenképpen új együttes után kell néznie, mely csapat Brazília, illetve Mexikó bajnokságának gárdái közül kerülhet ki, ám az sem elképzelhetetlen, hogy a gyorsaságáról ismert játékos az MLS-ben folytatja pályafutását. 

A Sky Sport Italia számára jelentő szakértő végül az Öreg Hölgy jobbhátvédjének, Mattia De Scigliónak helyzetére tért ki, akinek végleges megvétele iránt, a korábban már közzétett hírekkel párhuzamban továbbra is érdeklődik jelenlegi alakulata, az Olympique Lyonnais, mely együttes már fel is vette a kapcsolatot az olasz rekordbajnokkal a védő megvásárlásának ügyében. 

A játékos egyébként a mai nap folyamán maga is megszólalt az ügyben a szakembernek, kijelentve, hogy mostanra rá kellett jönnie, hogy nem érdeklődik az olasz labdarúgás iránt, s továbbra is feltett szándéka a Ligue 1-ben folytatni karrierjét, mivel kifejezetten jól érzi magát a dél-franciaországi klub kötelékében. 

"Az elmúlt esztendőkben mindenképpen szerettem volna egy külföldi bajnokságban futballozni, s elmondhatom, hogy minden tekintetben elégedett vagyok a jelenlegi szezon során szerzett tapasztalataimmal. Már nem kísérem figyelemmel a Serie A küzdelmeit, mivel nem érdeklődöm az olasz futball iránt, ebből fakadóan pedig nem is gondolok a visszatérésre. 

Fiatal labdarúgóként nem voltam hozzászokva a számos kritikához, mely az AC Milan csapatánál ért engem, azonban érettebb fejjel megtanultam, hogy egyáltalán nem érdemes foglalkozni a negatív hangokkal, melyek rossz hatással vannak a lelkedre, ebből kifolyólag pedig a teljesítményedre is. Ha a rosszindulatú emberekkel foglalkoztam volna, nem érhettem volna el ennyi mindent eddigi karrierem során.

Olaszországban az emberek képesek másodpercek alatt kastélyokat építeni az éppen jól futballozó játékosoknak, majd rosszabb produkció után még rövidebb idő alatt semmisítik meg ezeket az épületeket. Sajnos az olaszok mentalitása ilyen, azonban Franciaországban sikerült újra meglelnem a Serie A-ban töltött idényeim alatt elveszett örömöt, melyet a futball jelentett számomra. 

Hogy szeretnék-e a Lyon kötelékében maradni? Természetesen igen, ezt minden további fenntartás nélkül kijelenthetem. Még két hónap van hátra a jelenlegi szezonból, ekképp egyelőre még nem beszéltünk semmiről a jövőmmel kapcsolatban, melyről egyébként is a Lyon, valamint a Juventus hozzák majd meg a döntést. Az ember sosem tudhatja, hogy milyen lehetőségek állnak előtte, ekképp elképzelhető, hogy más ajánlatok is érkeznek majd irántam, ám abban biztos vagyok, hogy nem szeretnék visszatérni Olaszországba" – fogalmazott De Sciglio.